Математически турнири - 19

• 84 725
  • 750
  •   1
Отговори
# 675
Моля помогнете с решението на задача 3 от ЕК 2007 Национален Кръг 3-4 клас: "Колко са различно оцветените квадрати  2 × 2 , ако съставящите ги четири единични
квадратчета са червени или сини? (Ако един оцветен квадрат може да се получи от друг
чрез завъртане, той не се счита за различен.)  "  
A) 16            B) 7            C) 6                 D) 4                              E) 3

Последна редакция: чт, 10 яну 2013, 20:57 от ginka21

# 676
Моля помогнете с решението на задача 3 от ЕК 2007 Национален Кръг 3-4 клас: "Колко са различно оцветените квадрати  2 Ч 2 , ако съставящите ги четири единични
квадратчета са червени или сини? (Ако един оцветен квадрат може да се получи от друг
чрез завъртане, той не се счита за различен.)  "   
A) 16            B) 7            C) 6                 D) 4                              E) 3

според мен отговора е С):
чччс
ччсс
чсчс
чссс
чччч
сссс

# 677
Има информация на сайта на НПМГ по повод резултатите от олимпиадата по информатика: "Резултати за София ще бъдат публикувани на тази страница в периода 14-16 януари. Молим да ни извините за забавянето!"
Още малко търпение Simple Smile

# 678
  • София
А какво става с резултатите от олимпиадата по математика за София, не трябваше ли вече да са на сайта на РИО София-град или аз нещо пропускам?

# 679
А какво става с резултатите от олимпиадата по математика за София, не трябваше ли вече да са на сайта на РИО София-град или аз нещо пропускам?
За съжаление на сайта на РИО списъците винаги излизат късно. Резултатите в нашето училище бяха готови още първата седмица след олимпиадата, но ми е интересно колко деца са се класирали при тези лесни задачи.

# 680
Резултати от общински кръг на олимпиадите не се качват на сайта на РИО. Ще публикуват (не мога да кажа кога) списък с учениците, класирани за областен кръг и техните резултати.

# 681
  • София
Резултати от общински кръг на олимпиадите не се качват на сайта на РИО. Ще публикуват (не мога да кажа кога) списък с учениците, класирани за областен кръг и техните резултати.

Точно тези резултати се чакат. От любопитсво - колко деца са класирани за следващия кръг и кой как се е представил на фона на останалите. Предполагам, че всички вече си знаят точките и некласираните едва ли будят интерес у някого.

# 682
Миналата година протоколът с класираните за областния кръг на НОМ - София е качен на страницата на РИО на 13 януари. Общинският кръг е проведен на 18 декември. Ако спазват същия график, протоколът с класираните от тази учебна година трябва да бъде качен днес или евентуално през първите дни на следващата седмица.

# 683

Това е отговорът от РИО Бл-град.

"В област Благоевград Виликденско състезание се провежда в
>>два града с училища домакини както следва:.
> гр. Сандански - І ОУ "Св. Климент Охридски";
> гр. Гоце Делчев - І ОУ "Св. Св. Кирил и Методий".

Дано съм била полезна за интересуващите се ,в кои у-ща в обл.Благоевград ще се проведе Великденското състезание по математика.

# 684
Задачи давани на 2-ри кръг, 2011 IMAS Upper Primary Division (до 6-ти клас, включително):

http://files.chiuchang.org.tw:8080/MyWeb/download/IMAS/2011%20IM … 0Round_UP_ENG.pdf

чудно, мерси.

Ant12, kod, можете ли да ми кажете как става записването за подобно състезание, ако детето не учи в СМГ?  Първият кръг достъпен ли е и за другите деца? Upper Primary Division е 5-ти  и 6 кл, като при АМС, нали?

# 685
Ant12, kod, можете ли да ми кажете как става записването за подобно състезание, ако детето не учи в СМГ?  Първият кръг достъпен ли е и за другите деца? Upper Primary Division е 5-ти  и 6 кл, като при АМС, нали?

Дискутирали сме въпроса. Към момента това е затворено състезание и не става със записване, а с покани.

Институт по математика и информатика
ул. "Акад. Г. Бончев", блок 8
1113 София, БЪЛГАРИЯ

На този адрес ли ще е награждаването от Салабашев утре?

# 686

Дискутирали сме въпроса. Към момента това е затворено състезание и не става със записване, а с покани.

Институт по математика и информатика
ул. "Акад. Г. Бончев", блок 8
1113 София, БЪЛГАРИЯ

На този адрес ли ще е награждаването от Салабашев утре?

Спомням си дискусията, направх връзката.

За награждаването на Салабашев, мисля че това е точния адрес. Подготви се за приятно изкарване във фоайето на института (с опция да ползваш и стълбището..), сред тълпа от народ.

# 687
За награждаването на Салабашев, мисля че това е точния адрес. Подготви се за приятно изкарване във фоайето на института (с опция да ползваш и стълбището..), сред тълпа от народ.

Приятно, неприятно, детето си иска медалчето. Това да е проблема Simple Smile

# 688
Моля помогнете с решението на задача 3 от ЕК 2007 Национален Кръг 3-4 клас: "Колко са различно оцветените квадрати  2 Ч 2 , ако съставящите ги четири единични
чрез завъртане, той не се счита за различен.)  "   
A) 16            B) 7            C) 6                 D) 4                              E) 3

според мен отговора е С):
чччс
ччсс
чсчс
чссс
чччч
сссс

Благодаря много!

# 689

Приятно, неприятно, детето си иска медалчето. Това да е проблема Simple Smile

Е, разбира се, нали всички отиваме заради децата. Аз се озадачих от организацията миналата година, но детето не трепна- беше като хипнотизирано от купчината медали поставени на една маса. Накара ме да я снимам с всичките:)

Общи условия

Активация на акаунт