Счетоводител в нужда се познава 3

• 47 078
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
  • София
ако не е пенсионер, не се сещам за други варианти  newsm78
Щом нямате дейност- прекратете осигуряването- подайте декларация ОКД5
след това лицето подава декларация 7 и си внася само здравни осигуровки

Благодаря! Хубав ден   bouquet

# 586
и аз да попитам- каква декларация се издава, за да докажем , че се самоосигуряваме?

# 587
Здравейте имам и аз един въпрос,имам ЕТ което не функционира от две години ...наскоро разбрах ,че се подава декларация 1010а и приложение 12 в статистиката,другата седмица ще отида да ги подам,но дали има някакви глоби за закъснение?Не знам какво да очаквам ,а и нищо не откривам в интернет...
Благодаря предварително!

Нищо не подаваш. Тази декларация 1010а е по ЗКПО - подават я ООД, ЕООД, ДЗЗД и др., но не и ЕТ. В статистиката подай за всеки случай, макар че не знам за глобени ЕТ, които не са подали това приложение. (преди две години беше декларация свободен текст).

ЕТ не подава дори в статистиката. Юридическите лица подават нулев ГФО в агенцията по вписванията.

# 588
и аз да попитам- каква декларация се издава, за да докажем , че се самоосигуряваме?
Образец №5-за започване,спиране и преустановяване на самоосигуряването.

# 589
  bouquet много благодаря

# 590
ет с дейност публикуват ли отчет в Търговския регистър? Не са на одит

# 591
  • Пловдив
ет с дейност публикуват ли отчет в Търговския регистър? Не са на одит
не

На ЕТ без дейност подава в статистиката, декл. че не развива дейност, както и на другите дружества.

# 592
  • тук-там
Няма как да избера подходящо заглавие за простотията, която съм сътворила..

СОЛ - прекъсване от 01.01. - ДУК от 01.01. - в едно и също ООД. Лицето е в болнични от 28.12.12 до 27.01.13.  Просто донесе късно болничния и всичко вече беше факт.
Днес ми се обажда един сладур от НОИ и ме пита какво да правим...Викам - ами вие кажете - не знаел, оставил болничния на изчакване, да го доуточнил.

Че е каша, каша е.
1. в-нт - Пускам ДУК-а от 29.01 -Д1 -Д6 - и т.н. - и го изплащат на СОЛ като дни след прекратяване....
Обаче кой управлява през това време? СОЛ е прекратен.

2. в-нт - Оставям си ДУК от 01.01. - лицето си работи болен, отказват болничния и.....довнасям осигуровки? Предполагам обаче, след ревизия?

Дайте 3-ти вариант, моляяяяя.
Втория съдружник не се осигурява и не може да "поеме" управлението.

# 593
EООД съм рег. по ДДС, но от счетоводство нищо не вдявам- плащам и непитам...
обаче сега сменям счети / иска ми 8 кожи хонорар  newsm78 ....е па немам толкоз...с този продран кожух.../

Сега трябва ли да вземам някакви документи от нея ...щото е ясно, че се разделяме с настоящата счети newsm49...
Какви документи трябва да ми представи за да се разделим и аз да съм спокойна, че си е свършила работата до тук.

Ако някой ми отговори ще му бъда много благодарна....  bouquet

# 594
ами няма как да си спокойна и да си сигурна, че си е свършила работата както трябва.

Най-правилно е новата ти сч. да иде да си предадат нещата един на друг с протоколче и това е.

# 595
Здравейте!Моля за помощ по следният въпрос:Напускам работа по взаимно съгласие(чл.326,т.1 от КТ).Работя като учител и имам отпуск-48 дни+8 дни от синдиката-общо56платен годишен отпуск.Ползвала съм 2,остават ми 54дни.Та въпросът ми е дали при напускане се изплаща цялата отпуска или само половината?Колко дни са длъжни да ми изплатят като обезщетение за неползвана отпуска?

# 596
  • В полите на Пирин планина
Здравейте!Моля за помощ по следният въпрос:Напускам работа по взаимно съгласие(чл.326,т.1 от КТ).Работя като учител и имам отпуск-48 дни+8 дни от синдиката-общо56платен годишен отпуск.Ползвала съм 2,остават ми 54дни.Та въпросът ми е дали при напускане се изплаща цялата отпуска или само половината?Колко дни са длъжни да ми изплатят като обезщетение за неползвана отпуска?

чл.325 т.1 е по взаимно съгласие.
Този отпуск за коя година е?

# 597
Отпуската е за 2013г.Аз бях на постоянен договор,но по ред причини напускам.В момента ми изтича 30-дневно предизвестие.

# 598
  • София
Отпуската е за 2013г.Аз бях на постоянен договор,но по ред причини напускам.В момента ми изтича 30-дневно предизвестие.

Щом е за 2013 г, ще ти се изплати пропорционално на отработеното време, а не целия.

# 599
56 дни годишна отпуска ли имат учителите? Това са 3 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт