ВМ НВХ - част 54

• 43 661
  • 750
  •   1
Отговори
# 30
Daliqastro, книгата е точно за ВМ-НВД, едната от главите беше нещо от рода на "Новият ви най-добър приятел - мазнините" Sunglasses Но аз погледнах съдържанието и не си я купих, защото не ми изглежда да има кой знае колко нова информация, знам ги общо взето нещата, така че реших, че не си струва Embarassed

За сметка на това си купих кадифени джинси и поло, не съм капо Laughing

# 31
как няма да съм стресирана, чудя се от сумати време как да попълня тъпоумните документи за отписване от бг здравна система,  ooooh! която не съм ползвала от десетилетия! Голям гърч ...
Оплаках се #Cussing out

Днес на хамериканският континент е фри-шипинг-дей - каквот си поръчаш по интерент ти го доставят преди празниците без пари.

Иначе по темата, случва ми се да хапвам картофи и ориз, ако съм на гости или ресторант и нямам избор. Няма биг дийл, важното е как се храня всеки ден, а не изключенията (гледам да не са повече от 1 на месец).

joya, вярно е че хората не си врат тук носа в чуждите работи, т.е. въпросният просташки манталитет е модифициран Laughing С времето разбираш, че става въпрос за пълен игнор - не си като мен, не меля едно брашно с теб Tired  Ама парадигмата не е дебел-слаб, а ситуирана социално и най-вече етнически. Хубавата новина е, че на личностно ниво можеш да имаш приятели от "другите", но не и да бъдеш от "техните" (което не е болка за умиране  Wink).

# 32
мдааа, точно това ще правя и аз в петък
на времето се отписахме от НЗОК и всичко беше наред и сега НАП пак са ни изтипосали длъжници

само се чудя дали да снимам всички паспорти с визите  newsm78
(именно заради такива простотии си пазя старите паспорти, че нашите "имат" супер инф. система)

да не говорим, че отдавна не ни слагат печати, а те искат копия на печатите, умниците

относно другото, гледам да не си съставям мнение за някого веднага, защото не се знае предисторията

напр в рейса веднъж имаше 2 сладурани, на по 20, много красиви и .. тройни
после след няколко дни ги видях да набиват пържени картофи и хляб в едно подобие на МакДоналдс, заедно с кофи от кола
много ме хвана яд тогава
такива красиви момичета
а и тук инфо има много
почти всеки ден по пресата има по нещо за режима

# 33
W'A'S'P', сега ги пратих по имейл, сканирани. Очаквам да ми поискат тукашен сертификат за канадско удостоверение за квалифициран електронен подпис хохохо Joy Документите са формулирани абсолютно тъпоумно с презумпцията, че ще се завърнеш за постоянно в България ...

# 34
W'A'S'P', сега ги пратих по имейл, сканирани. Очаквам да ми поискат тукашен сертификат за канадско удостоверение за квалифициран електронен подпис хохохо Joy Документите са формулирани абсолютно тъпоумно с презумпцията, че ще се завърнеш за постоянно в България ...

плс, пиши ми дали са ги приели
защото по телефона казаха, че приемат само на хартия
иначе току-що изрових старите паспорти да ги снимам утре

на мен даже ми предложиха да им пратя някакъв документ от тук, че тук съм осигурена, за да се водя осигурена и в БГ, понеже алабала ЕС и т.н.
предполагам как ще ми се облещят като поискам такова нещо  Joy

иначе самите бланки на НАП умниците са ги качили като Ексел/Уърд формат вместо пдф
толкова ли са плиткоумни или само се правят, не мога да реша още

# 35
Здравейте, момичета, респектирана съм от познанията ви, затова ще ви помоля да ми кажете какво мислите за резултатите ми от изследване на венозна кръв, 13-14 часа след ядене. Кр. захар-5,4 (горна граница 6,38), общ холестерол 6,38 ( горна 5,2), добър холестерол 2,38 (горна 1,7), триглицериди 0,61 ( горна 2,3). Пия "Метфогамма" от 11 месеца, като 4 дена преди изследването не съм пила, за да видя по-реално кр. захар. Сп. лекарката са добре, но аз не съм сигурна. Общият холестерол бил висок заради високия добър, но май и лошият си е висок...Той нали е разликата между общия и добрия? Ако е така, значи и той е висок...Какво бихте казали за това, как да  се храня при тези резултати? Заради повишения инсулин би  трябвало да ограничавам въглехидратите, но пък холестеролът ми се е повишил с половин единица за 3 месеца! Забравих да спомена, че пиех дълго Омега 3. И аз имам стягания в сърдечната област и нормални кардиограми, може би малко учестен пулс-79-88...Благодаря ви

# 36

плс, пиши ми дали са ги приели
защото по телефона казаха, че приемат само на хартия
иначе току-що изрових старите паспорти да ги снимам утре

на мен даже ми предложиха да им пратя някакъв документ от тук, че тук съм осигурена, за да се водя осигурена и в БГ, понеже алабала ЕС и т.н.
предполагам как ще ми се облещят като поискам такова нещо  Joy

иначе самите бланки на НАП умниците са ги качили като Ексел/Уърд формат вместо пдф
толкова ли са плиткоумни или само се правят, не мога да реша още

не ми се вярва да мине, ама си струва да се опита да ги подразниш малко. Ти защо снимаш паспорти ? Това май не е задължително условие, за да те отпишат ? или аз пак не съм видяла всичко  ooooh!

# 37
И аз имам стягания в сърдечната област и нормални кардиограми, може би малко учестен пулс-79-88...Благодаря ви
Фея, аз нищо не мога да кажа, те докторите не ми "познаха" на мен от какво е, та как да гадая за теб ?? Казаха, че може да е мускулно или нервно, ама трябва да ходя на други лекари  Joy Joy

Иначе, честно, напоследък освен тъпите декларации, не виждам що за стрес и от къде ? Или тялото ми се "намества" при промяната между мазнини и мускули ... само си чеша езика  Blush, извинете

# 38
е Грийн уби ме с тоя фри шипинг, сеа цял ден ще умувам какво да си купя.
За игнора започвам и аз да го срещам, то няма идеални хора, или ще е едно или ще е друго.
Между другото, за Нои като стана дума, аз понеже съм една година неплатена, тоест се водя на работа в Бг, трябва ли да си спирам осигуровките, да взема да пратя баща ми на проверка в НОИ  newsm78
Днес нямам апетит, ама ме боли глава, ще хапна малко сметана, и ще му мисля после. В къщи много свински истории + страхотна сланина, навремето дядо и баба сядаха на масата със сланина+праз лук+сирене (и хляб ъф корс Simple Smile ) та това ми е много сладък спомен от детството и напоследък го повтарям често. След почти година и половина ядене на яко мазно, малко по-високо ниво на лошия холестерол (знам че не е лош) не е проблем нали. Трябва да е 2,3 по някаквъ си норми, а той е 3. Според лекаря било ок. Според нас ?

# 39
Фея, ако се храниш нисковъглехидратно и високомазнинно, това би обяснило резултатите. А те са много добри Simple Smile Защо 1,7 да е горна граница на ХДЛ? Това е абсурдно. Колкото по-висок е ХДЛ, толкова по-добре. Твоята стойност е страхотна. А 1,7 мисля, че беше горната граница на триглицеридите, но твоята стойност също е много добра.

А общия холестерол не го гледай изобщо, сам по себе си не дава никаква информация, а и със сигурност може да се повиши и от ХДЛ, не само от ЛДЛ.

Не си писала стойността на ЛДЛ, само си писала, че ти изглежда висока, но при такива страхотни стойности на ХДЛ и триглицеридите не вярвам да имаш проблеми с ЛДЛ Hug

Омега-3 повишава добрия и понижава лошия холестерол, доколкото ми е известно, но това е прекалено опростен начин на разглеждане на нещата. Прочети на първо време статиите за холестерола от блога в подписа ми Wink

Момичета, когато ми остане време, ще кача още 2 части от серията на Питър Атия за холестерола, с огромни благодарности към kameloth и yulinga Hug  bouquet Лошото е, че не знам дали ще имам време преди другата сряда или четвъртък #2gunfire Натрупаха се отново задачи, аман вече, ама поне парички да има.

# 40

Ето ти идеи  Sunglasses
http://www.freeshippingday.ca/

# 41
ето сладкиша на Роца с шоколад и крем от кестени:
http://marmottesetchocolat.blogspot.fr/2010/10/gateau-au-chocola … e-de-marrons.html
а пуйката (а още по-добре скопен петел) ги пълня със сурова кайма,нарязани пилешки дробчета и малко сварени кестени,подправки
пълнежа по-върви от месото,особено ако е сухото пуешко,макар "опаковано" в сланина
какво да се прави:традиция ooooh!
гарнитурата е пюре от целина Grinning

# 42

Ето ти идеи  Sunglasses
http://www.freeshippingday.ca/

не знаеш какво направи .... Simple Smile
Голям кеф, от кога търся сайт със събрани онлайн магазини, направо зарязах и работа и всичко ... чак забравих и да ям Stuck Out Tongue

# 43
Cioccolata, попитах за ЛДЛ, но не ми каза колко е, а каза, че се получава от общия минус ХДЛ. Затова, смятайки, реших, че  е висок. Всички числа за горна граница ги цитирам точно. Нещо се притесних, че толкова се е увеличил общият. И да пия ли тази "Метфогамма"...чудя си се на глас.
greendream,за стягането в гърдите просто споделих, че и при мен го има и го отдават на нервно напрежение.

# 44
Фея, резултатите ти са страхотни, нямаш причини да се притесняваш. Прочети повече, има информация, вкл. в блога. Общият холестерол е безсмислена стойност, не трябва да те притеснява, че се е увеличил. Виждаш, че ХДЛ ти е доста висок, а това е много хубаво. По отношение на ЛДЛ нещата са по-сложни, само една цифра, която се получава при това изкследване, не е достатъчна за оценка на риска. Но те уверявам, че при толкова висок ХДЛ и толкова ниски триглицериди нямаш никакви причини за тревога.

Общи условия

Активация на акаунт