ВМ НВХ - част 54

• 43 662
  • 750
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Да допълня:
1. Дъвчене на сурови какаови зърна
2. Маскарпоне+сметана+ какао, може вътре с 2-3 сушени плода и орехи
3. Дъвка (не е за препоръчване като цяло, че са пълни с гадости), но за 1-2 мин действа много разсейващо понякога.  Mr. Green
4. Тиква с масло и сушени боровинки, с орехи и канела.
Аз лично не ям много плодове по принцип, но и не ми се дояждат, понеже пък съм си казала, че така или иначе са ми в менюто, ако ми се дояде - ям. Внимавай със сушените, че много разяждат, поне на мен така ми действат.
Режимни неща за похапване:
1. Прошуто/шунка/бекон на руло, вътре с масло и кашкавал
2. Зелена чушка, пълнена с масло/кашкавал/домат/маслина/сирене/месце някакво
3. Листо от маруля, в което е завито нещо от посочените.
Христинче, аз с този начин на хранене свалих 6 кг за около 2 и половина месеца (при това не стриктно следване, а модифицирано според нуждите ми и интуитивно, с повече въглехидрати). Но приемам това за бонус, понеже пристъпих към този начин на хранене с идеята, че имам нужда от промяна, че нещо ми липсва и не се чувствам добре от начина, по който се храня, нито от мисленето си за храната.
Но ако много ти се прияде сладко, по-добре хапни плод вместо нещо друго. И преди да хапнеш, добре е да си зададеш въпроса: Наистина ли толкова ми се яде? Mr. Green Ще видиш, че отговорът ще е по-често отрицателен.
За мен също нагласата е много важна. Не: Уф, не трябва да ям това, онова, 3-то и т.н. А как ми се яде само!. По-добрата нагласа е: ИЗБИРАМ ДА ЯМ....., което е вкусно и полезно. НИЩО не ми е забранено, мога винаги да хапна. И така се оказва, че не ми се яде...Ако приритам, хапвам и продължавам, без да се кося. (така си хапнах с радост една халва преди няколко дни  Mr. Green).Разбира се, добре е човек да си записва какво яде, защото с тази нагласа някой може да изпадне в нон-стоп отклонения от режима.

Последна редакция: пт, 14 дек 2012, 18:14 от yulinga

# 91
Зори ,
намираш си някакво по - малко сладко режимно удоволствие . За мен беше сметана , тахан и какао или боровинки - не много...или малинки . След известно време започваш да усещаш сладостта на нещата , която преди изобщо не си усещала . Тиквата , например , се оказа сладка и без захар..( тиква , която на другите е абсолютно безвкусна ) . Понякога се награждавам с малко натурален шоколад с висок % какао . Напоследък купувам от "Пикадили" , преди от ЛИДЛ - 70 % .
Трябва упоритост обаче , демонът на сладостта дебне !

# 92
За мен сладко се отказва със 100% лишаване от самия вкус и подобие на десертите  Peace
Има сигурно 2-3 дни абстиненция, и то по-скоро заради спомена колко ни е било вкусно да ядем сладко. Както споделих преди седмица се изкуших да си забъркам " режимен" десерт - йогурт, подсладител и нескафе и превъртях  Crazy Звярът се събуди  Mr. Green
Бързо го приспах, но съм убедена, че ако посягах към шоколад, било то и черен, сушени плодове (те пък са супер захаросани), та дори и плодове, то спазването на режима би ми коствало огромни усилия, защото ежедневно ще си напомням на тялото и мозъка какъв вкус има сладкото и ще искам още ... а сега просто не искам и честно казано не ми е особено трудно. Последните дни ме влекат едни боровинки и си мисля дали да не си устроя угощение на закуска с тях и йогурт, но засега не съм се решила  Thinking Желанието ми е чисто клише - представям си картинката на сочни лилаво-сини боровинки и неистово ги искам ... в действителност не съм убедена, че помня какъв вкус имаха и едва ли наистина умирам за тях.  Wink

# 93
хвърлям ви по едно око през телефона , че някаква повреда ни остави без нет
а кълването по екрана ми е кофти
та лек петък и до скоро надявам се

# 94
    Повечко мазно и гладът за сладко наистина изчезва - поне при мен. Ще ми се смеете  Laughing , но аз като чета рецепти и направо имам чувството, че съм яла Shocked. Преди време майка ми проверяваше някакви  отчети..( списъци с храни) и по цял ден нищо не хапваше от липса на време, вечер след работа се оплакваше, че е преяла Shocked и наистина ядеше малко  Laughing По нейн пример аз си гледакм разни сладички десерти  Joy
Лека вечер

# 95
  • Пловдив
AGLIKKA,висока съм 177 и в момента тежа 87кг,преди 2 седмици бях почти 91кг,но реших да се стегна докато е време,нищо че е зима и не е препоръчително да се захващам с диети,защото организма отслабва.но въпреки всичко се взех още сега в ръце да не чакам пролетта,защото като видях 91кг и ми стана ясно,че до края на зимата може и 95кг да стана.
целта ми е на първо време да стигна 80кг за месец и половина два,и като стигна до 80 следващата ми цел е 70кг до май-юни.Аз съм си високо момиче и няма да ми отива да съм примерно 50кг.За сега целта е за 4-5 месеца да стана 70,а оттам нататък ако имам нужда ще сваля до 65,но не повече,че ще ми щръкнат кокалите.  Grinning ПРеди 3г. свалих до 74кг и много се харесвах,е имаше още някое килце да се махне,но на 74 ми беше много добре.
Мерси за съветите AGLIKKA.Аз в момента точно така се храня,месо,зеленчуци,яйца и свалям,но от 2 дни се опитвам по много малко да хапвам млечни продукти и не свалям,даже съм +300гр откакто ги включих.Днес спирам с млечните и няма да ги ям известно време,да видя дали ще свалям,ако свалям значи проблема е в млечните.

Браво на тебе! Хубаво е, че имаш реалистични очаквания към себе си! Спри млечните, ако ти създават дискомфорт и не се впрягай много в цифрите на кантара, а си мери обиколките със сантиметър.  Wink И по дрехите - тогава ефектът е поразителен. Засега недей да броиш калории, няма смисъл. Само като се доближиш до идеалното ти тегло. Не забравяй да си хапваш и масло или зехтин в салатата, защото те не само засищат, но и убиват влечението към сладки неща. Не избягвай солта, защото като ядеш НВД, тялото се освобождава от задържана вода и соли, а не е добре да имаш дефицит на калий и натрий.

Имаш биографията на типичен сериен диетуващ с йойоефект.  Sad И аз съм била така, с тази разлика, че с диети дори не смъквах, а продължавах да си качвам - Дюкан, Майкъл Търмънд, разделно хранене, зелева супа и т.н. Всичко съм пробвала, но ефектът беше нула. Да не говорим за постоянната депресия и леност, които изпитвах, както и омразата към себе си.  Cry И в семейството ми имахме тежък период, който още повече влоши нещата. Имам минало на дете с наднормено тегло, а като тийнейджърка стигнах до затлъстяване и хормонални проблеми, редуване на диети с преяждане. Беше ужасно. Да не говорим за това, че нямах никакво самочувствие, нито приятели. Все едно тогава съм живяла насън.  Close Знам как се чувстваш и през какво преминаваш с всичко това. Освен това си ми адашка!  Mr. Green

Това, което ние правим е пълна промяна на философията към живота и храната, не просто диета за отслабване. Това ще те промени напълно и ще ти даде увереността, че можеш да се контролираш. Да знаеш, че влечението към вредни храни не е заради липса на воля, а по изцяло физиологични причини, свързани с пристрастяване към тах, както има наркомани, алкохолици, комарджии и т.н. Това е същото. Атакуват се хормони и рецептори в мозъка, които ти казват да продължаваш да се тъпчеш с гадости. Сигурно ти звучи много странно и невероятно, но е доказано с научни изследвания - невролози са изследвали действията на захарта в/у мозъка и открили, че същото като хероина.  Sick

Успех отново ти желая! Бъди разумна и спокойна и си свиркай! Животът е пред теб!   bouquet

Благодаря!О,не аз хич не си въобразявам и да броя калории.Единствено съм си сметнала в какъв дефицит трябва да съм с приема на калории за деня,за да си направя сметка да отслабвам,и знам г/д от това с което се храня колко ми са калориите на ден.
Иначе си признавам,че днес много много ми се прияде сладко следобед,даже хапнах малко създърма,за да ми мине глада,но уви,още ми се ядеше сладко и се въртях въртях и си виках:Няма да ядеш,спри се,стегни се! иии издържах 1 час и накрая хапнах едно квадратче от шоколад,та се залъгах.
Сега обаче има 1 седмица до празниците и не знам как ще изкарам,защото съм убедена,че няма да издържа и ще опитам от храната на Бъдни вечер и на Коледа,просто няма как все пак са най-почитаните празници и за уважение към вярването ми в Бог и семейния празник,ще си позволя да опитам по 1-2 хапки от всичко.Пък и 2 рожденни дни един след друг предстоят и на всичкото отгоре и имен ден имам,абе само ме е страх да не му отпусна края,че ще си кача всичко свалено и после ще се наказвам пак след празниците с лишения. Sad

# 96
Куцук-куцук...  Rolling Eyes

# 97
Христинче, не се притеснявай, хапни си по празниците каквото ти се яде, а после започни на чисто Wink Мисля, че още не си привикнала, затова психически ще ти бъде много трудно да си налагаш големи ограничения. А и в крайна сметка тези празници са веднъж в годината. Не е толкова страшно, ако човек се поотпусне. Аз лично дори не се изкушавам (поне за момента) от мисълта за питка, коледни сладки и подобни. Ще хапна, колкото да опитам, но се радвам, че вкусът ми и нагласата ми са се променили с времето (но все пак говорим за доста време, през което съм се хранила така) и мисля, че по-скоро ще ми липсват сметанката, ребърцата и т.н., с които съм свикнала вече повече. Разбира се, няма проблем да си ги осигуря и за празниците Sunglasses Но ти не си успяла дори да започнеш още, а е нужно време да се пренастроиш, така че изчакай за след празниците и тогава започни сериозно Hug Единствено бих те посъветвала да внимаваш все пак с количествата, ако смяташ, че те биха могли да ти създадат проблеми.

Агнешко, защо куцукаш?

# 98
Иска ми се да споделя нещо от блога на Андреас Енфелт Simple Smile Онзи ден по една от шведските телевизии се проведе поредният дебат на тема хранене и конкретно ВМ-НВХ. Има една професорка, която редовно присъства на тези дебати, този път също беше. Каза наистина нелепи неща, вкл. че човешкият организъм е базиран на въглехидратите и трябва да добавим само малко белтъчини и мазнини, големите количества били токсични Shocked За сметка на това А.Енф. се опита отново много балансирано да обясни за наблюденията си върху пациенти с диабет и други заболявания, за проучванията за ефективността на този начин на хранене, но остана нечут, което също е нормално за тези дебати.

Обаче на блога му има над 150 коментари за този дебат и единият е от 82-годишна диабетична (втори тип диабет) - болна от 28 години, като от 13 години е на инсулин. Жената пише, че лявото й око е било почти съсипано от диабета и взимала по 8 таблетки различни лекарства всеки ден и над 80 единици инсулин. Преди 2 години, т.е. на 80-годишна възраст, се решила да пробва ВМ-НВХ като последен изход. Сега, след 2 години, окото й е почти напълно възстановено, кръвната й захар е намаляла наполовина, макар че не посочва конкретни стойности, инжектира си не повече от 40 единици инсулин и взима само 2 таблетки за кръвното на ден, а близките й й казват, че изглежда 10 години по-млада. И това е 80-годишен човек с организъм, съсипан от диабета. Подобренията са огромни Simple Smile

Хубаво ми става, като чета такива неща Simple Smile

# 99
Здравейте момичета, пак съм аз с някои въпроси  Embarassed

Първо, искам да попитам за това : Винаги може да си намажете омлета с масло, да накълцате пържолата и да объркате със сметана (това не е за вечеря обаче!)

т.е. вечерята не бива да е мазна толкова, така ли ?

И второ : при ВМ-хранене няма зареждащи дни, нали ? Правилно съм разбрала или ...  Rolling Eyes

Днес ми е ден ( 1 ), да видим  Sunglasses

# 100
аз пак със съвет от Монтиняк Laughing
той казва "слабите жени не ядат,а кълват"
нищо няма да стане,ако от всичко вземете по малко
проблема е,че "малко" е много относително и с дослагването се губи мярката
лично аз си слагам в една средно голяма чиния (за предястие) малко от нещата,които ми харесват и не дослагвам
иначе все ми се струваше,че малко съм яла
ми нямах мярка Embarassed
да си похваля и вкуса ми се промени:преди налитах на "палачинки",опалянки (явно традиционната въглехидратна закуска оказваше влияние)
сега любимата ми закуска е яйца и масло

не,няма зареждащи дни,ако под това разбираш "въглехидратен ден",но след няколко месеца ще можеш да хапнеш по 2-3 залъка от любимо нещо без да изядеш цялата тава,както казах-вкуса се променя
и "любимото" ти нещо може да стане не толкова любимо (опит)
за другият въпрос,все съм си мислила не мазното,а сметаната може би е проблемна
аз,гъби с масло и пържола си хапвам ве4ер

Последна редакция: сб, 15 дек 2012, 10:30 от tania6

# 101
Веси, аз лично не разбирам какви са основанията за тази препоръка да не се слага масло на яйцата или на пържолата на вечеря Thinking И според мен нещата не стоят така.

И наистина няма зареждащи дни.

# 102
Шоки, мерси за преразказа на предаването
Не успях да го гледам вчера, ще наваксвам в понеделник
Сега ще прехвърля коментарите набързо
Удивително е, че даже и на 80 год отганизмът има способност да се самовъзстановява ако му се даде тази възможност
Много се радвам за тази жена, сега ще има едни нормални старини

Агне, да не си жртва на поледицата мило?
Бързо оправяне

Снощи купих две кутии пюре от кестени
Остана само да намерим малка птица, която да напълня за Коледа

Относно въпроса за режимен хляб за Бъдни вечер, ето предложението на сайта на доктор Оз от автора на Житно шкембе:
http://www.doctoroz.com/videos/wheat-belly-bread

Снощи правих шоколадовите трюфели на Джейми Оливър със 70% Линд
Овалях ги в смлени лешници
Много се харесаха от моите пак ще правя, че посвършиха

Хайде закуската ме зове
До скоро
 Hug

# 103
Здравейте момичета, пак съм аз с някои въпроси  Embarassed

Първо, искам да попитам за това : Винаги може да си намажете омлета с масло, да накълцате пържолата и да объркате със сметана (това не е за вечеря обаче!)

т.е. вечерята не бива да е мазна толкова, така ли ? Няма такова нещо.  Wink

И второ : при ВМ-хранене няма зареждащи дни, нали ? Правилно съм разбрала или ...  Rolling Eyes ДА!

Днес ми е ден ( 1 ), да видим  Sunglasses

За вечерята и за страдащите от сладка зависимост - при мен работи следната ситуация: всички високи въглени ги ям вечер, ако ми се ядат. Т.е. ако ми се яде шоколад, го оставям за вечерта, след вечеря, за десерт, 1 парченце, най-много 2 черен горчив шоколад. Плодове - посъщия начин. Режимни десерти - по същия начин. Моркови, картофи, млечни - пак така. Причината е, че въглехидратите действат успиващо и намаляват концентрацията. Освен това през деня производството на кортизол е завишено, най-вече сутрин, и тогава най-много се горят мазнини. Затова по това време трябва да ядете най-малко въглехидрати, за да оптимизирате отслабването. Плюс това, колкото по-рано през деня хапнете голям процент въглехидрати, толкова по-трудно ви е да се справите с глада за сладко и апетита като цяло. Всичко излиза извън контрол. 

# 104
Момичета, благодаря Ви много за отговорите. За въглените вечер и аз знам, че е по-добрия вариант.
Но се зачудих за пържолата със сметана или яйцата в масло за вечеря, защо не е удачно, та затова питах Simple Smile

БЛАГОДАРЯ ОЩЕ ВЕДНЪЖ Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт