ВМ НВХ - част 54

• 43 497
  • 750
  •   1
Отговори
# 480
Супер е Ан Фернхолм, нали? Simple Smile Аз й следя блога. Доста е умерена по въпроса за мазнините, единствено се осмелява да каже, че наситените са неутрални (т.е. не вредни) за сърцето, но било доказано, че омега-3 били по-полезни Rolling Eyes Но явно е изчела доста проучвания и е много добре подкована, а и обяснява хубаво и съвсем балансирано, умерено, удоволствие е да я слуша или гледа човек. Като глътка свеж въздух и полъх на разум е в дебата Simple Smile

Скрит текст:
Аз малко да помрънкам, че пратих оферта на Андреас за превод на статиите му на английски, нали той обяви преди няколко дена, че му трябва човек за текущ превод на материалите от шведски на английски. Но аз мога да предложа само превод, без допълнителната обработка на графики, таблици и подобни и без оформяне като готов за качване файл в Wordpress, както той предпочита. А не исках да се изхвърлям с гръмки обещания и после да се чудя как да се оправя... За сметка на това предложих много изгодна (като за Швеция) цена. Но той е получил над 55 оферти до момента и ми писа, че моята не го устройва, защото не предлагам целия пакет от услуги, които търси, а има други, които предлагат всичко накуп. Така че се разминах с тази възможност , а много ми се искаше Sad Ама здраве да е Simple Smile

# 481
Всяко зло за добро
Ти и без това ще си неговия преводач на бълг, рано или късно, дано е по-рано

Гледам, че сте споменали Квашниевски
За него и неговия вариант на антиракова диета научих от Скалдеман
Помня, че Имаше впечатляващи резултати
И това беше допълнителния ми стимул да съм сериозна и режимна

Днес ми е последният ден ваканция и трябва най-после да се взема в ръце и да си свърша домакинската работа

# 482
Цитат
Ти и без това ще си неговия преводач на бълг, рано или късно, дано е по-рано

Чул те Господ! Praynig Наистина изгарям от желание, но издателите нещо се ослушват, много бил замрял пазарът, не смеели да рискуват и т.н. Прави са, разбира се, ама си мисля, че точно тази книга трябва да излезе. Или ако не тя, има други в същия дух, които има смисъл да се издадат.

# 483
Светлана, на предната страница Лиу е писала, че прави майонеза с масло от гроздови семки.
Ако пък се пробва с равни количества мляко и някакво масло?  Rolling Eyes
Аз в моя град трудно ще намеря масло от гроздови семки  Mr. Green  Wink
 Да, някой може да даде друга идея  Peace

Svetlana_, аз правя тази майонеза с обикновено олио за съпруга ми, защото той не харесва вкуса на зехтин и на други студенопресовани масла. Правя я в съотношение дори 1:1 (пр.мляко:олио) и винаги става гъста- с пасатор. Добавям щипка лимонтузу и щипка сол. Други подправки по желание. За мен правя следната ‘майонеза’, която става страшно вкусна: 4 твърдо сварени яйца, четвърт пакет масло ( от 250 гр.), разбивам в блендер добре, добавям малко прясно мляко на око- за разреждане. Сол не слагам, защото така ми е приятно на вкус. Може да се добавят и други подправки по желание. Ям си го с лъжичка и ми е много по-вкусно, отколкото да си направя яйца с масло.   bouquet

# 484
само се записвам!диетувам си,но няма о6те с кк да се похваля!по4нах да 4ета темите от 1-ва и стра6но мн се смея с една мацка там,страхотно 4уство за хумор,мн ми е интресно.забелязах 4е там дамите мн пове4е и по барзо са смаквали от сега,или просто по стриктно са си давали от4етите.....е няма зна4ение,просто доказателство 4е режима си действа и преди и сега newsm10

# 485
Здравейте и от мен  Hug През новата година не съм се разписвала още - да ви е най-важното здрава и усмихната по всякакви поводи   bouquet

Последната седмица не мога да се нарека особено диетуваща, но имах и добри дни, не беше всичко пълен резил  Mr. Green
Сега съм решила за 3-4 дни да направя мазния пост по Аткинс, да си оправя надигналата се ВХ зависимост, а и да понаваксам хапването тея дни. Дълго се чудих дали да факирствам или да постя, но разнообразието в поста по- ми се нрави, нищо че с 1000 калории сигурно ще умра от глад  Crazy Залагам на стесняването на стомаха по тоя начин, че напоследък бая се е разширил  Blush
Четох стари постове в темата и малко в интернет и храните, които съм заредила (после ще изчислявам грамажи и калории за 5-те хранения) са следните: телешка кайма, масло, майонеза, сметана, крема сирене, авокадо, яйца, риба тон, камембер и фъстъчено масло (97% съдържание на ядки, без захар). Как ви се струва на тези, които имат опит с постенето  newsm78

# 486
телешката кайма е суха,
за фъстъсченото масло - това, което има във фантастико е с мн въглехидрати
майонезата и крема сиренето и те зависи какви са
масло, сметана, яйца и авокадо ми харесва

много млечно и солено ми идва това, което си си избрала
и мазнините са  малко, но пробвай и се тегли всеки ден  Peace

моят вариан би бил:
мазно кафе, бекон и сланина (кайзерованата на Карфур ми харесва)
яйца и масло,
свински гърди ако съм много гладна

ама каквото и да пробваш, ела се отчети  Praynig  Flutter

# 487
joya, тази седмица English Double Devon Cream  (Somerdale) в РА е на промоция - 5,99$

Последна редакция: вт, 08 яну 2013, 01:55 от greendream

# 488
Herzen благодаря за коментарите  Peace

Малко пояснения да дам - фъстъченото масло ми е някакво био, има вх 11г/100гр, от всички на рафта беше най-чистия продукт. Аз живея в Германия, но Кауфланд и Карфур си нямам, тъй че не мога да си взема точно това, което ми препоръчваш.

Вярно е, че е млечно, солено не е със сигурност, защото аз не мога да ям сол като нормалните хора и сама я избягвам .... но проблема ми е с бекона и мазнотиите. В началото на режима се насилих да ям бекон, като мислех, че само психологически ме е гнус от мазното - след секунди го върнах обратно  Sick Та сега нямам идея какво толкова мазно да ям, иначе нямам нищо против  Thinking

Ще се отчитам идните дни, бъди сигурна, само дето кантар нямам и не ползвам - резултат в см и дрехи ще споделя  Hug

# 489
Добро утро.
Бихти ли ми препоръчали сметана, която да слагам в кафето си???
Сега си сипвам по малко мляко, но бих желала да не ям за сега млечни, освен сметана.

# 490
Със сметана излиза доста по-скъпо, а и течните сметани у нас съдържат винаги карагенан (сгъстител), който може да бъде канцерогенен. Най-качествена е на Президент, но е и най-скъпа. В Била продават Neuburger (има с 20% и с 30% масленост), която излиза по-изгодно, но се натрупва по стените и за да я изкараш, трябва да разрежеш опаковката, защото спира да тече. Има и на Мегле, но тя е с по-ниска масленост - 20%, а и е Мегле. Знам, че в Лидл има и друг вариант, но него не го знам, не съм ходила там Embarassed В руските магазини Берьозка се намира от време на време латвийска с масленост 35%, която се доближава до Президент, но и тя е с карагенан. Аз купувам заквасена сметана, а течна само по изключение, напр. когато реша да правя някакъв десерт с течна. Бях купила от латвийската и днес ще я довърша, доволна съм, но определено свършва бързо и излиза скъпо като за всеки ден, така че не я купувам редовно Embarassed

# 491
за БГ маслото е чудесен заместител на сметаната
аз почнах отново да го консумирам към кафето, много по-вкусно е
иначе ако човек има достъп до домашно мляко, може сам да си обере сметаната

лек ден от мен
 Hug

# 492
ГАЛИ_ГЕ, благодаря ти - ще пробвам  Peace

Може ли да ми кажете как точно правите кафето със масло  Simple Smile

http://www.e-bakalia.com/%D0%BC%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%BD%D0%B8-%D … %D0%BC%D0%BB.html - тази сметана добра ли е ???

# 493
за БГ маслото е чудесен заместител на сметаната
аз почнах отново да го консумирам към кафето, много по-вкусно е
иначе ако човек има достъп до домашно мляко, може сам да си обере сметаната

лек ден от мен
 Hug
newsm10
Svetlana_ , аз си пия всяка сутрин, а понякога и през деня, кафето с голяма бучка масло. Слагам си разтворимото кафе в чашата, бучката масло( която никак не е малка) и заливам с гореща вода. Ако маслото е хубаво, става чудесно на вкус кафе.  bouquet

# 494
Ясно  Peace
А с еспресо става ли  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт