Коледа 2012 - 5 част

• 92 516
  • 704
  •   1
Отговори
# 345
ssiillvvyy, Tony_st, всичко иглежда много апетитно и чудесно! Браво! Heart Eyes

Да ме похвали такъв майстор като теб е голяма чест за мен Hug!

Между другото копирах си снимката на твоите украсени меденки, просто като идейкти - аз няма да мога да докарам дори бегло подобие на тази красота - невероятни са!  chef

Сега и с двойношоколадовите - напуканите ще ме запалите! Много вкусни ми изглеждат! Mr. Green В сряда сме на фирмено парти, а на мен ще ми отеснее тоалета, още не обличан ! Crossing Arms  Joy

# 346
  • В сърцето на любимите мъже!
Момичета, гледам, че доста често се пита за меденките - че са станали твърди и дали ще омекнат.

Макар че не съм супер спец, ще си позлволя да дам скромното си мнение, основано на около 50-ина дози от меденките на Джули (Наталина) и още толкова от меденките на Джемма. Има няколко фактора, които съм забелязала, че влияят на твърдостта:
1. Много често брашното идва в повече и дори тестото да го поеме, меденките стават твърди. Дали зависи от големината на яйцата или от вида на маслото - не знам, но в рецептата на Джули, 800 г брашно никога не са ми свършвали - бих казала, че са по-малко от 700 г. Тестото трябва да е меко и съвсем леко да лепне, за да станат хубави и "разтърсени" меденки. Аз лично го разточвам директно на хартията за печене, иначе ми залепва за плота.
2. Содата бикарбонат е много важна, и да увеличите леко количеството не е фатално, защото миризмата се губи в другите подправки, но това също влияе на твърдостта на меденките, с повече сода са по-меки.
3. Не бива да са твърде тънки - по-тънки от 3 мм стават като хрупкави бисквитки и няма шанс да омекнат.
4. Не бива да се пекат твърде дълго - аз поне ги пека на 160-170 градуса за точно 11 мин и стават много добре - като ги извадя и още горещи са мноооого меки, но после се втвърдяват отново.
Внимавайки за тези фактори, меденките ми стават меки и хубави за ядене веднага, което не винаги е предимство, защото се изяждат със скоростта на светлината. Когато ми станат твърди, колкото и да ги държа в кутии с ябълки и прочие, не омекват. Вкусът им става по-плътен и ароматът още по-хубав, но твърдите меденки си остават твърди.
Малко дълго стана, но исках да споделя опита си.
Приятно творене...

# 347
Iggyberry, много полезни съвети.
Благодаря!  bouquet

# 348
  • гр.Добрич
За днес се разписах с едни меденки на Джема, които ще отлежават докато измисля украса. Миналата година пак правих меденки и станаха доста твърдички. Никакви ябълки не помогнаха за омекването.

# 349
  • БГ
момичета големи красоти показвате, Peace аз не съм такъв спец и си пасувам .
не мога да изредя поименно-ще пропусна някого , мерси за вдъхновението на всички ви!  bouquet
само ако ми намерите и някоя диета след празниците, че с тия сладки, най-много си хапвам аз Embarassed

# 350
Здравейте!
Чета ви за първа година и много ви се радвам! Успяхте да ме стимулирате и аз да се пробвам в правенето на сладки. Направих меденките на Джемма, забравените сладки на Котка, линцеровите сладки и ванилените кравайчета на Наталина.
Меденките ми се получиха твърдички и за сега ябълката не помага. Посъветваха ме да покрия купата с навлажнена кърпа. Дали е удачно?
Ванилените кравайчета ги правих с нетърпрние, тъй като всички много ги харесват. Изпекоха се добре, не се трошат, но пък станаха някак безвкусни. Дали не сбърках нещо при тях - възможно ли е да е от по-продължително печене (не са твърде препечени)?
Забравените сладки пък малко се разляха. Това май е заради парченцата шоколад - трябваше да са по големи, за да не се топят лесно и да втечняват сместа.

Последна редакция: пн, 17 дек 2012, 16:13 от krasence86

# 351
vela Шоколадови бисквити Трюфел
 Peace

Мерси!

# 352
 Здравейте ,да се отчета и аз меденки ,ванилови кравайчета ,щолени и канточини с ядки ,ще продължавам с линцерите и 2-3 други идеи .СТРАХОТНИ КрАсОтИ сте сътворили ,а за меденките аз ги правя тънички ,но ги слепвам ден преди поднасяне със сладко (на сутринта са чудесни меки и топящи) .  bouquet

# 353
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Момичета ,може ли един бърз отговор Simple Smile

Фондан,може ли с глюкоза на прах? newsm78
Не! По-скоро може с мед, отколкото с друг вид глюкоза. Само такава в буркани за хранителни цели от супермаркет, а не от аптека.

# 354
И моите меденки бяха мекички още в същия ден - меденките на Джемма.

# 355
 Tatit,Много Благодаря за бързия отговор.
Ще го слагам върху сладки,който станаха много вкусни.Вкуса им е м/у меденка и бисквитка.
Като ги украся  и ще ги покажа Simple Smile

# 356
Днес набързо направх Щолен сладките на Umbra

# 357
  • София
Момичета, моля за рецептата за линцеровите сладки на Нудел 33. Не ги намерих на първа страница. Поздравления за всичко, което сте сътворили!   bouquet

# 358
Лелее момичета, прекрасни вкусотии сте сътворили пак .Няма да изброявам, защото всичко което показвате ми харесва.
Много ме заинтригуваха картофените бонбони с кокос на Bianka D - непременно ще ги направя.
Днес успях да украся и останалите меденки и пробно един свещник, утре ще опека останалите свещници и смятам да приключвам със сладките неща.

- свещника

- звездички

# 359
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Момичета, моля за рецептата за линцеровите сладки на Нудел 33. Не ги намерих на първа страница. Поздравления за всичко, което сте сътворили!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт