Вънка пеят коледни звънчета, МАЙско бебче рита със крачета!

• 24 434
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
Исках да попитам, някой от вас случайно да е правил обременяване с глюкоза?

Днес като бях на ФМ ми препоръчаха, тъй като бебето върви с 1 седмица по-голямо...
И моето бебе върви с около седмица напред, но моят цикъл е малко по-къс от 28 дена и доц.Балев, след като ме попита за дължината на цикъла ми, не спомена нищо за обременяване с глюкоза. Помня как започна да смята разликата до 28 дена, после сложи още 2 дена отклонение от замерването и каза - всичко е наред.
Иначе това изследване се прави на всички бременни в Щатите. От моя приятелка знам, че е задължително и много неприятно. Същото важи и за Канада мисля, но в последното не съм убедена на 100%.

# 451
  • в пералнята
Ами аз също съм с по-къс цикъл, но датата на зачеване си я знам със сигурност, защото бях на ФМ.
Аз имам предположения защо ми спомена за това... Както и да е, първо ще си говоря с ендото и той, ако прецени, ще го направя - на него му имам доверие.

# 452
Ами аз също съм с по-къс цикъл, но датата на зачеване си я знам със сигурност, защото бях на ФМ.
...
Не разбрах - как знаеш точно датата от ФМ?

Единствения начин да си знам точно датата на зачеване според мен е да сме правили кекс само веднъж и да се е получило(говорим за забременяване по ест.начиен, не са асистирано такова)  Rolling Eyes Разсъждавам си на "глас". Може и да греша.

Но щом като имаш предположения за твоя проблем, консултирай се със специалист Peace Това е верният път.

# 453
Не е важно сексът кога е бил, а О.Разбира се, че с ФМ можеш да знаеш кога е била О.Според мен и да има разминаване, то е +,- 1 ден

# 454
  • София
Има предвид ФМ-фоликулометрия Wink

# 455
А, сори. Объркала съм значението на използваните съкращения Peace

# 456
Архи, и аз мисля, че по-добре първо да говориш с еднокринолог, и че една седмица напред в този етап от бременността, не означава непременно гестационен диабет. Може би се презастраховат като предупреждават... newsm78

Аз да си кажа, че моето бебенце е със сини гащички!  Heart Eyes Всичко му е перфектно, отговаря си на седмиците, размерите са му перфектни, шийката ми е дълга...Пу, пу, пу!!!  Blush Тежи 327 грама, сладинкия ми той! Но защо така не дават да им се види личицето, не мога да разбера? Завъртял се е нашия с гърба към корема ми, а личицето му гледа навътре.  hahaha Сложил си беше ръчичките пред очите, все едно му свети гадна светлина и някой му нарушава спокойствието... Joy

# 457
  • София
Исках да попитам, някой от вас случайно да е правил обременяване с глюкоза?

Днес като бях на ФМ ми препоръчаха, тъй като бебето върви с 1 седмица по-голямо...
Да, миналата бременност го правих. За съжаление не винаги е свързано с килограми при майката аз нямах 60 кила на 175 височина, но бебето беше 2 седмици напред и имах увеличени околоплодни води. Нямах увеличена захар и всички изследвания си бяха ОК, но въпреки това ми препоръчаха да го направя, все пак си е сериозно! Слава Богу всичко беше ОК. По същото време момиче от отчетната тема, което живее в Щатите и нямаше никакви симптоми, но там се прави рутинно беше забременяла 45 кила пак толкова висока, но резултатът и беше положителен. Peace
Изследването не е приятно, но минава, по-добре ако има съмнения да се изключат, но при теб 1 седмица наистина нищо не е. Странно ми се струва, имат ли други притеснения?

# 458
  • в пералнята
Има предвид ФМ-фоликулометрия Wink
Тъй, тъй, фоликулометрия имам предвид. Съвсем точен метод.  Peace Не се усетих, че може да стане объркване.
Фелисити, мерси много за информацията. Ще я имам предвид. Околоплодните ми води бяха в норма, освен за големината на бебето, не ми изтъкнаха друга причина.

# 459
Arhi аз го правих обременяването в около 13 седмица, защото теста на О Съливан (50мл глюкоза за един час) ми излезе положителен. Обременяването е 100 мл глюкоза (като много сладък сироп) изпиваш около 5 мин след като са ти взели кръв. После през час ти взимат още три пъти кръв. Ако имаш разминаване на поне две от стойностите, т.е не са в рамките, ти диагностицират гестационен диабет.

При мен причината за изследването в толкова ранен етап беше, че имам поликистозни яйчници и баба ми е имала диабет от тип 2. Иначе съм слаба (54кг преди забременяване на 173 см), бебето си върви точно в нормите (ние знаем със сигурност кога е заченато защото е инвитро) и засега съм напълняла 4-5 кг. Нямам никакви симптоми.

Първите ми резултати излязоха в нормите, но въпреки това в 24 г.с. пак ще ми правят обременяване, за да ме следят. Тук по принцип е рутинно изследване между 23 и 25 г.с. правят теста О Съливан като за начало.

Малко дълго стана съобщението ми, но се надявам да съм ти помогнала.

# 460
Добре де...а поликистозните яйчници имат ли някаква връзка с протичането на бременността, защото и аз се водя с такава "екстра"?  newsm78 Само на първата ЖК съм споменала, че имам такива яйчници и никога после не са ми ги гледали как са и какво правят милите... Thinking

# 461
Аз също правех кисти много често преди да забременея.Но на нито един преглед след това не са ми казвали състоянието на яйчниците ми Rolling Eyes Само веднъж в началото ми казаха в кой яйчник е жълтото тяло и това е.То не е задължително да имаш проблеми като забременееш.

# 462
Здравейте мили мами    bouquet
Бих искала да поканя мамите , които бременеят извън България в
Бременни майки в чужбина
Лека и спокойна бременност от мен  Hug

# 463
По принцип не знам поликистозните яйчници да създават някакъв проблем при бременност освен по-голяма вероятност от развиване на диабет (гестационен или в последствие тип 2).  И затова, заедно с факта, че в семейството ми има история с диабет лекарят реши да ме следи , т.е. при мен има два фактора, които може да предположат (само да предположат) развитие на диабет, но засега нямам такъв. За щастие.   

# 464
Хм, нямах представа, че поликистозата е свързана с диабета.  ThinkingИ на мен само на един от първите прегледи ми казаха за жълтото тяло, че е в десния яйчник и това беше. Дано да няма друго значение, защото преди да забременея се опитваха да ми кажат как нямало да стане толкова лесно  Tired и какви ли не ужасни неща четох за тази смотана поликистоза. А и хормоните си изследвах даже...

Общи условия

Активация на акаунт