Автоимунен тиреоидит на Хашимото (27)

• 74 691
  • 754
  •   1
Отговори
# 15
Запис и от мен  Peace Tesy , супер новина-честито   bouquet- Дай боже на всички ни такива резултати занапред  smile3521

# 16
lilly_aldrin ще пиша като имам инфо  Peace
Tesy чудесни новини

# 17
Привет и от мен в новата тема!  Simple Smile

tasy, честито за прекрасните резултати!   bouquet
Аз ще пускам контрола чак към края на януари.

# 18
  • София
Благодаря ви, момичета  Hug От сърце на всички ви желая много здраве и хубави резултати  Hug

# 19
tasy, честит ти прекрасен резултат и от мен Hug

Госпожица Лаленце, благодаря ти за последния коментар в миналата тема Blush Heart Eyes

# 20
липиден профил и пикочна киселина. Дано не изглежда нахално и да ми даде. 
Тези двете какво показват, извинявай за въпроса?  Peace Ако не си поискаш няма да ти дадат.
Липиден профил - ниво на холестерол и триглицериди.
Пикочна киселина - при съмнения за подагра и образуване на уратни камъни в бъбреците. Уж нямам съмнения, но обичам месни и млечни продукти. Mr. Green
Звънях вчера да си запиша час за ендокринолог за другия месец, но ми казаха след 17.12 да се обадя. При него ще съм на платен прием. При ЛЛ ще отида за направления за изследвания в началото на януари. Специално за ТСХ искам да е минало повече време в студени дни и да се види дали да се коригира дозата и съответно да са актуални.

Разходките, разходките... бих искала много, време няма откъде да открадна. Mr. Green Определено обаче след почивка на планина, съпроводена с интензивно и озорващо ходене, се чувствам прекрасно. Виж, фитнес никога не ме е влечал.

Нова тема?
Ами аз си имам уратни камъни в бъбреците най-вече левия! Това значи ли, че имам подагра?! newsm78
Какво значи да е минало повече студени дни за тсх?
Аз пък ходих на фитнес, но реших че е прекалено тежко за мен а за да имам резултат трябва да правя друг тип упражнения а не силови на малки серии за да има ефект. Така, че си оставих тичането като по-добрия вариант за мен макар че и това не ми е много приятно но нямам избор.
Благодаря за отговорите, правила съм триглицериди и холестерол... Peace   bouquet

# 21
Запис и от мен и благодаря за новата тема   bouquet.

Аз също ще ходя към средата на януари, за да видим положението и да определим зимна доза.

Съншайн, при хипофункция /не знам дали е така и за хипер/, обикновено се определя зимна и лятна доза, защото нивата на тсх се променят при топло и студено време. Затова се препоръчва, когато стане студено, да се изчакат 45 студени дни и да се пусне контрола, за да се види, как се повлиява хормона. Същото е и лятото, но се броят топли дни. Така може да се определят зимна и лятна доза и да се прави контрола само 2 пъти годишно. Доколкото знам обаче, при много хора, както и при мен, хормона "играе" и от много други фактори и особено ако се цели забременяване, контрола само 2 пъти годишно не е достатъчно  Confused.

Аз искам да ви попитам, когато ТСХ ви се покачи, подпухват ли ви очите? При мен това се случваше винаги, когато ТСХ скочи. Сега обаче нямам никакви други признаци, които обикновено забелязвам /запек, подути ръце, умора/  и се чувствам доста добре. Проблемът ми е, че от 2 седмици съм с торбички под очите, като алкохолик  Confused. Не съм променяла режима си. Спя достатъчно, но въпреки това съм подпухнала. Рано ми е и за контрола и не знам, доколко ще е достоверен резултата.

Хайде, хубава вечер на всички  Simple Smile!

# 22
Моето ТСХ е високо ,но не ми е подпухвало лицето продължително време ,а понякога  само сутрин за малко и то е голяма рядкост  .Бяха ми казали ,че може да стане така ,ако вечерта се яде трушии ,но колко е вярно незнам .  
Момичета на вас такали вие студено при 25 градуса в къщи и на работа Cry? По цял ден съм на топло ,а краката и ръцете ми са постоянно студени ,а  доста добре се обличам .Ох, да минава по бързо тази зима .Когато вкарате в норми ТСХ пак ли се изпитва такъв студ ?

Последна редакция: пт, 14 дек 2012, 18:28 от Titanka

# 23
# 24
Titanka, на мен пък постоянно ми е топло. Особено на работа като набримчат климатика и направо умирам от жега.  sweating
Летните жеги изобщо не ги коментирам, направо е ад. Ще повярвате ли, че у дома едва от 2-3 дни пускам печката и то не работи постоянно.

За отоците - аз непрекъснато съм така, даже и в момента ръцете ми са леко отекли, а сутрин съм цял ужас, надута съм като балон. Но само това ми е неразположението, друго няма.

# 25
Titanka, на мен пък постоянно ми е топло. Особено на работа като набримчат климатика и направо умирам от жега.  sweating
Летните жеги изобщо не ги коментирам, направо е ад. Ще повярвате ли, че у дома едва от 2-3 дни пускам печката и то не работи постоянно.

За отоците - аз непрекъснато съм така, даже и в момента ръцете ми са леко отекли, а сутрин съм цял ужас, надута съм като балон. Но само това ми е неразположението, друго няма.

Колко ти е ТСХ?

# 26
  • гр. София
Когато ми е по-високо ТСХ- то се случва да се събудя и лицето ми да е подуто и най-вече под очите,  а понякога ми подпухват и пръстите на ръцете. Преди да ми открият заболяването мислех, че задържам вода и затова се появяват такива отоци, но сега забелязвам разлика откакто се лекувам.

# 27

Колко ти е ТСХ?
Резултат от изследване от м. ноември - ТСХ 16.8. Като ме диагностицираха беше почти 100
Тогава пък как отичах, не е истина просто. Лятото ходех с мъжки чехли, че краката ми бяха като бомби.

# 28
  • ПРИ ЛЮБИМИТЕ ХОРА
запис!

# 29
  • софия
Момичета,да попитам от известно време имам задъхване,болки в мускулите и торбички под очите.Изморявам се по-бързо.Също и много суха кожа.Пусках си ТSH,но беше в норма.Има ли смисъл да посещавам ендокринолог,че що доктори обиколих за тези мускулни болки направо ми писна. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт