Коледна звездичка грее, Октомврийче все повече се смее!

• 25 924
  • 749
  •   1
Отговори
# 300
nade_91 ние сме вече на 3 месеца и още си повръщаме. По едно време беше спряла, но сега пак се случва по няколко пъти на ден. Не знам дали е точно фонтан, но не се стича, а го изстрелва. Не е много голямо количество и прилича на пресечено мляко. Аз знам, че ако е такова е добре, защото е стигнало до стомаха, ако е чисто мляко май не е много добре, но пак зависи от количеството. Когато Доника беше на възрастта на твоето бобче си повръщаше доста и аз не съм си притеснявала при положение, че си качва, а точно тогава качи 1300 гр. за месеца, само на кърма. Това е така наречения бебешки рефлукс, който при някои се оправя с израстването на бебето, при други чак, когато започнат да се дават твърдите храни. Както вече казах, ако наддава не е проблем, поне така казват лекарите. Но ти ако много се притесняваш пак си питай педито, защото все пак аз не съм лекар и не мога да кажа със сигурност за твоето бебче, а не искам да те подвеждам. Споделям това, което знам, защото и  моята бузанка също доста си повръща  Hug

# 301
nade_91 ние сме вече на 3 месеца и още си повръщаме. По едно време беше спряла, но сега пак се случва по няколко пъти на ден. Не знам дали е точно фонтан, но не се стича, а го изстрелва. Не е много голямо количество и прилича на пресечено мляко. Аз знам, че ако е такова е добре, защото е стигнало до стомаха, ако е чисто мляко май не е много добре, но пак зависи от количеството. Когато Доника беше на възрастта на твоето бобче си повръщаше доста и аз не съм си притеснявала при положение, че си качва, а точно тогава качи 1300 гр. за месеца, само на кърма. Това е така наречения бебешки рефлукс, който при някои се оправя с израстването на бебето, при други чак, когато започнат да се дават твърдите храни. Както вече казах, ако наддава не е проблем, поне така казват лекарите. Но ти ако много се притесняваш пак си питай педито, защото все пак аз не съм лекар и не мога да кажа със сигурност за твоето бебче, а не искам да те подвеждам. Споделям това, което знам, защото и  моята бузанка също доста си повръща  Hug

мерси на всички за отговорите... Simple Smile ами аз питах педито и тя каза да и давам по малко да хапва...да ама ако  и дам по -малко тя не се наяжда,иначе млякото което повръща понякога е пресечено ,понякога не ,за 20 дни е качила 900 гр ,което мисля че е добре Simple Smile

# 302
Здравейте мами!
Наде, може и да преяжда детето newsm78
Аз още си боледувам и днес реших да си купя нещо за имунитета. Взех си разтворим Витамин С и Ехинацея, дано се преборя тая ангина направо ме изтощи много  Cry Сетих се обаче, че не знам за Ехинацията дали може да се ползва при кърмене  newsm78, някой има ли информация от вас?

А ето и какво намерих докато търся, може да ви е полезно

http://www.predainatatak.bg/print.php?id=104

Забравих да кажа, че тази нощ за пръв път малката бонбона не се събуди за хранене в 5 сутринта, а от 1 през нощта чак в 7 сутринта, дано вече да придобием и ние режим  Grinning

Последна редакция: ср, 02 яну 2013, 22:47 от късметче

# 303
Нашият нощен режим е такъв :
- 21-22ч. ( някъде тогава)  непосредствено след баня ни е последното кърмене. Малката задрямва веднага след като се насуче в ръцете ми, премествам я внимателно в леглото й. В повечето случаи я залюлявам 2-3 пъти и е заспала като пън,  в другите ми отнема 15 мин люлеене докато заспи дълбоко;
- 4-5:30ч. (зависи кога се събуди сама) кърмене + смяна на памперс, след това я взимам в нашето легло, гушваме се и запивам след 5 мин, тя най-вероятно след мен  Grinning . Пробвах няколко пъти да я слагам в леглото й, но нямам сили да люлея и приспивам, някак супер будна ми се струва тогава и след няколко пъти 30-40 мин люлеене и незаспало дете, се отказах. Хем знам, че е лоша практика да я взимам да спи при нас, хем ми е толкова хубаво да  си е гушкам малката. И така сладко се " подпъхва" в мен....
- 6:30 - 8 - кърмене, ако е късно ( в 8 - 8:30) не заспива отново, а започваме играта.

Мисля скоро да предприемам някакви мерки за спането в нашето легло, но ще видим докъде ще стигна... аз НЕ люлея на ръце и не приспивам така. Единствено 1-2 пъти ми се е случвало когато не сме вкъщи, а на бебка й се спи и не може да заспи. Wink

За повръщането - Дани повръща или по моя вина ( ако съм започнала да сменям памперс след хранене) или когато е преяла ( когато съм притеснена дали яде достатъчно и насила й натиквам гърдата за да хапне "още малко"). Вече тотално си забранявам такива мисли.... моето момиче изяжда идеални дози. Станало ми е някаква мантра.  newsm47

# 304
ще излизаме ли днеска Wink Wink Wink

# 305
 Simple Smile аз мисля след малко  да я изкарам навън,слънчево е  Simple Smile

# 306
  • София
Момичета, с какво ви притеснява спането на бебето в леглото ви? Кой друг бозайник, освен човека, ражда малките и ги зарязва да спят на друго място? Няма нищо по-естествено от това първите месеци бебето да е близо до майката (с пълна сила важи за кърмещите)  Peace А що се отнася до отучването после, не е нещо супер трудно - малко по малко се отучват, не е казано, че трябва да стане от днес за утре  Peace

Аз да се оплача - Зарко като се събуди снощи в 18 часа, така не спа до 7 сутринта  #Cussing out Какво ли не правихме, но заспиване няма - явно се беше наспал хубаво през деня  Tired Почти цяла нощ се напъваше, от напъните повърна три пъти (и то през носа) и добре, че беше при мен, за да реагирам бързо  Simple Smile От тази вечер взимам крути мерки - който се събуди в 18-19, изобщо няма да придремва - ще го държим буден, за да е по-изморен и да спи почти цяла нощ. Да видим, обаче, дали не си правя сметките без кръчмаря  Mr. Green, но мисля, че до 1 седмица ще влезе в ритъм  Peace

Последна редакция: чт, 03 яну 2013, 14:02 от -=Деси=-

# 307
мамита искам да ви питам, какво ше правите с пюретата, ще давате ли/понеже знам че има и за 3 месеца/ или ще захранвате малките след 6-тия месеци коя марка ви харесва, че гледах в нета май на хипп и на гербер са най-добри

# 308
  • Пловдив
Здравейте мамчета Simple Smile
Аз, все още, не мисля за захранване...искам до 5-6 м. бебка да е само на кърма..дано да се получи Praynig.

Ние утре сме на консултация...и се притеснявам...та да ви питам за мнение..Минахме през сериозна хрема...сега нослето е добре -сутрин вадим само обичайните секрети,които смятам , че е нормално да ги има newsm78...но от 2 дена много ни хърка гърлото..основно сутрин..чудя се това остатък от хремата ли е..или е от изсушаване на въздуха(такъв го усещам рано сутрин Thinking).
Притеснявам се за 2-те ваксини...чудя се дали педито ще вземе това хъркане под внимание,или направо ще ни ги бие...
Ами ако още е болно детето?Нали ако е болно не трябва да се бият?
Чудя се дали да настоявам за отлагане и за вземане на носен секрет за изследване?

# 309
=Деси= ако успееш в начинанието си, другата седмица и аз ще прибягна до тази тактика Simple Smile
Ние също спим през деня и бодуваме вечер.
      Незнам дали въпросът ми е трябва да е зададен към консултат по кърмене, но все пак искам второ компетентно мнение.
      Днес бяхме на контролно мерене, нашата докторка ни тегли на всеки 15 дни. И резултата е 5760гр. или  330гр. за 15 дни(през първия месец качи 1400гр. и 3см през втория месец 650гр и цели 6см.; роди се 3400гр. 50см. ). Коментара и беше, че е малко и най-вероятно причината е, че много повръща (не повръща на фонтан, но го прави след всяко хранена по няколко пъти, когато гука, когато прави опити за коремни преси Simple Smile и си дига краката нагоре, като се напъва да ака). Според мен повръща, защото яде лакомо и гълта въздух.
Посъветва ме да давам преди всяко хранене по две лъжици антирефлуксно адаптирано мляко, да повдигнем матрака на леглото и да я държим поне 20минути изправена след хранене и да я слагам да лежи през първия час и половина на ляво. Та сега се чудя да давам ли въпросното мляко, да гледам ли на него като вид лекарство против повръщане. Не мисля, че е наддала малко. 
      И другото: въпреки "малкото" наддаване ме посъветва да и спра седмото хранене в 00:30~01:00, като и давам вода докато се откаже от него, било по-добере за стомаха - да си почива. Сутрин се събужда и храним към 7:30.
За бебе на 2 месеца и половина колко трябва да е нощната пауза за да не се натоварва стомаха.

Нали педиатрите трябва да са ни в помощ, а мен само ме обърква newsm78.

# 310

Здравей ficho_linka,
От поста ти разбирам, че си притеснена дали бебето ти успява да поеме достатъчно кърма, но имаш желание да кърмиш, което е чудесно! Hug
 Ако някои за някои бебета е обичайно на едно кърмене да изсукват големи количества мляко и да сучат на по- големи интервали, то за други кърмене на 3 часа може да е  много голям период.  Например бебе, което се засища от по-малко може да има нужда от по-често кърмене, за да набави нужните му общо за денонощието количества.
 За тази възраст е обичайно да има минимум 8-12 кърмения за денонощие, като поне 2-3 от тях да са през нощта. Би ли споделила колко кърмения ви се събират, как са разпределени и колко от тях са през нощта. Предлагаш ли вода, чай, други течности и биберон залъгалка и ако да в какви количества?   
   Много майки, чиито бебета не наддават с бързи темпове са изпробвали за известен период да предлагат с няколко кърмения повече и  по-често, и забелязват добри резултати. Честото кърмене, предлагането на гърда при първи признаци на глад (въртене на главичката в посока на гърдата, облизване, лапане на ръчичките, сукане на празен ход, неспокойство) може да даде на бебето възможността да суче спрямо неговите конкретни потребности, а от друга страна оказва силна стимулация на лактацията.
 Количеството изцедена с помпа кърма не е показателно за това колко кърма има в гърдата, както са ти писали момичетата. Забелязваш ли дали Иван суче активно- да се мърдат мускулчетата на личицето му, ушенцата или да чуваш как преглъща (звук подобен на "кех"). Какво е наддаването му от раждането до сега по месеци?
 Ти чудесно си се сетила да изпробваш техниката на компресия на гърдата. Би могла за период от седмица две да опиташ с много често кърмене, ако предлагаш течности или биберон залъгалка да ги ограничиш или спреш, да включиш едно или повече кърмения през нощта, особено в периода между 3 и 8 сутринта и да направите например едно контролно премерване на теглото при педиатъра, за да се види колко е наддал.
   Ще очаквам отговорите ти, за да се опитам да дам идеи по-адекватни за вас конкректно. Желая ти весели празнични дни!  Hug

[/quote]

Привет, *Cveteto* и Честита Нова Година - на теб и на всички във форума!

Искрено ти благодаря за съветите, които ми даде преди празниците. Съжалявам, че едва сега се връщам с отговори, но знаете как е около празници Simple Smile

С Иван вече прилагаме схемата, в която му давам да се храни с кърма, но от шише по 4 пъти на ден. Останалите два пъти (има общо 6 хранения за 24 часа) му давам да суче от гърда. Така си мисля, че постигам баланса между това да знам колко изяжда, но все пак да не забрави съвсем да суче. Ако трябва да съм честна, така се чувствам и по-спокойна. Кърмата е чудесно нещо и много искам детето ми да я получава, но самият процес на кърмене мен лично доста ме натоварва. Още по-трудно ми бе да кърмя, когато Иван постоянно заспива на гърдата. За сега се справям с изцеждането. Първоначално не вярвах, че стимулацията наистина може да доведе до повече кърма, но сега вече лично се убедих в това  Laughing Laughing Laughing

Може би по-нататък ще преминем отново изцяло на кърмене от гърда, но за сега тази схема ме удовлетворява. Само се надявам хранителните качества на кърмата да не се губят чрез изцеждането. Така ли е? Като цяло спазвам тези съвети за съхранение на кърмата:  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=156629.0

Иначе защо станах несигурна в кърменето? Защото Иван за един месец нададе само 300 гр. Изписаха го от болницата 4470, на 1 месец бе 5150, а на два месеца бе само 5490. Педиатърката ни посъветва да действаме с шишето и изцедена кърма. За сега Иван вече е около 6 кг.

*Cveteto*, въпреки, че не те послушах на 100%  Rolling Eyes напътствията от твоя страна и от старана на дамите от ЛЛЛ са незаменими и ми помагат изключително много!

Поздрав!

# 311
  • София
Имам въпрос към майките, които имат автоматични люлки - използвате ли ги, вършат ли работа и изобщо има ли смисъл от нея? Замислям се за подобна покупка, харесала съм модел, комбиниран със столче за хранене.
От България бях купила играчка на Томи, която прожектира на тавана и пее, но засега няма особен ефект от нея. Не ми се купува поредната безсмислена вещ, която струва и немалко пари.

# 312
  • София
Имам въпрос към майките, които имат автоматични люлки - използвате ли ги, вършат ли работа и изобщо има ли смисъл от нея? Замислям се за подобна покупка, харесала съм модел, комбиниран със столче за хранене.
От България бях купила играчка на Томи, която прожектира на тавана и пее, но засега няма особен ефект от нея. Не ми се купува поредната безсмислена вещ, която струва и немалко пари.

Аз нашата я ползвам редовно, но най-вече заради ръцете ми. Моите наблюдения показват, че след 2-месечна възраст вече няма кой знае какъв смисъл от тях, защото искат повече време да ги разхождаш на ръце, да разглеждат какво къде има, така че на твое място не бих купувала  Peace Единствено можеш да я използваш за приспиване, но обикновеният шезлонг върши почти същата работа.

За столчетата за хранене имам особено мнение - категорично против тях съм, така че тук съвет не мога да дам. Живот и здраве, по-нататък за хранене мисля да използвам шезлонга (нашият се изправя до седящо положение) или количката  Peace

Тити, ще се похваля/оплача от новата система  Simple Smile

# 313
  • София
А защо си против столчетата за хранене? Нали говорим за тия, обикновените, които после се слагат на масата, за да яде с възрастните?

# 314
  • София
А защо си против столчетата за хранене? Нали говорим за тия, обикновените, които после се слагат на масата, за да яде с възрастните?

Колкото и да са стабилни, не бих рискувала да сложа в това високо столче 8-10-килограмово въртящо се, навеждащо се и поскачащо дете  Peace

Общи условия

Активация на акаунт