Коледна звездичка грее, Октомврийче все повече се смее!

• 25 893
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
И ние сме редовни по разходки напролет. Или по-точно като се позатопли. Събрала съм в един файл никовете на мамите от Варна и като се пооправи малко времето ще пиша за среща. Ще включа и Reneta_87 с малката Дани. Надявам се да се запознаем, да разхождаме малчовците заедно и да станем близки. С мамите от другата ми отчетна тема сме в отлични отношения, имаме си група в скайп, споделяме си там, децата постоянно играят заедно и сега в това студено време като не се виждат, все питат едно за друго  Heart Eyes Хубаво е да си имат приятелчета-наборчета.

За зъби не искам и да чувам. Вгорчиха ми живота като му никнеха на баткото  Close

# 616
Имам въпрос към консултантите по кърмене. Ивчо вече е на три месеца и сме само на кърма без вода и други добавки. До сега не съм имала особени проблеми, но от вчера имам много силни болки в едната гърда боли ме цялата гърда и най-вече в долната част дори и след сучене на бебо и изцеждане болката не спира. На какво може да се дължи запушени канали или нещо друго моля ви за съвет направо не издържам от болка трябва ли да отида на лекар или да се обадя на консултант по кърмене за да се видим. Нямам температура или втрисане
Lora Tsekova, дали напипваш някави по-твърди участъци или бучки, има ли зачервяване в болезнения участък? Понякога е възможно да има запушени канали и без външни, видими признаци за това. Обичайно, нещата които помагат в подобни случаи, са: Затопляне→Масаж→Изпразване на гърдата→Почивка.

- Затоплянето може да е с топъл душ, вана, компрес (някои майки използват памперс с топла вода, вместо хавлия, защото памперсът задържа повече топлина), също и с малка бутилка, пълна с топла вода. Затоплянето може да спомогне за по-лесното потичане на млякото (и съответно – за по-доброто изпразване на гърдата). А ако усещаш, че топлото не ти се отразява благотворно – тогава хладък компрес след кърмене – само с вода, или с извара или сварен ориз, може да успокои тъканите. Компрес от зелево листо също се споменава като ефикасно средство – на охладено листо от прясно зеле се махат дебелите жили, набучква се или се начуква и с него се обгръща гърдата, без зърното и ареолата. Държи се, докато повехне.

- Масаж (преди и/или по време на кърмене) с ръка с леки, кръгообразни движения в посока от основата на гърдата към зърното; масаж с гореспоменатата бутилка с топла вода също може да е ефективен;

- Изпразване на гърдата - хубаво изсукване, ако е необходимо и изцеждане. Би могла да опиташ дали с компресия на гърдата Ивчо няма да успява да я изсуква по-добре (можеш да я приложиш няколко пъти, докато се увериш, че е «изпразнил» гърдата, преди да му предложиш другата). Тъй като едно сучещо бебе може най-добре да „изпразни” гърдата, то може да опиташ да го оставяш по-честичко на нея (като, разбира се, не пренебрегваш и другата, за да не се препълни). Някои майки споделят, че ако поставят бебето в такава поза, че брадичката да сочи към болезнения участък, това също има ефект.

Почивка. За по-бързо справяне с напрегнати и болезнени гърди много важна роля имат и почивката и сънят – ако има кой да те отменя в домакинските задължения, може при всяка възможност да опитваш да си отпочиваш (например – да подремваш с Ивко, когато спи).

Желателно е гърдите да се пазят от удар и притискане (твърде стегнато бельо, особено с банели; спане върху тях, дръжка на чантна, колан на автомобил и др.)

Може да обсъдите със своя лекар и приема на Лецитин - той е хранителна добавка, която действа като емулгатор (пречи на мастните частици в кърмата да се слепват и да запушват каналчета) и се среща в много храни, които консумираме. За дозировката му може да ти е полезна тази статия.

Ако консумираш храни, които съдържат хидрогенирани мазнини, може би е добре да ги изключиш от диетата си, поне за известно време, докато премине този период.

Надявам се да откриеш какво ти помага и скоро да имаш облекчение. Ако прецениш, може да се обадиш и на националния телефон на ЛЛЛ - 0888 555 385, за да се чуете и с консултант. Пиши как си. Hug

Здравейте пиша във връзка с моя проблем. Нещата вече са наред още същия ден направих всички препоръки  и си купих Лецитин още на следващия ден имаше подобрение,а след още един болката напълно изчезна кърмим се с пълна сила и се надявам да е още дълго време.
Благодаря ви за помоща
Поздрави Лора

Последна редакция: чт, 10 яну 2013, 22:55 от Lora Tsekova

# 617
  • София
Милинка, пробвай да шъшкаш и да полюшваш леко... при нас е чудодейно. Гледах го на клип в нета и не вярвах Flutter Като почна да шъшкам чак слюнки хвърчат Simple Smile От д-р... не мога да се сетя за името...

Шъшкам, шъшкам. Mr. Green Прижки ми излезнаха на устата. То зорът е, докато му мине първоначалната истерия, за да се укроти малко и да е в състояние да ми чуе шъшкането. Иначе, като е на фаза, ни приема, ни предава. Нашият е такава мимоза, че пръст да му покажеш, започва да реве. Първо се започва с едно ококорване на тия сини очи, следва супер тъжен поглед като на наритано кученце и почва да му притреперва брадичката. Минутка си помисля дали да зареве и следва арията с пълно гърло и така няколко часа.  Grinning

# 618
Айде и аз да се отчета днес  Mr. Green Бяхме на консултация ,вече сме на 2 месеца и 3 дни  Simple Smile Не знам какво му има на моя кантар ,но когато я мерих не съм я премерила правилно Simple Smile За 1 месец и 3 дни е качила само 630 грама (беше 4 150 ,а сега е 4 780 грама ) и е пораснала с 3 см (беше 54 ,а сега е 57 )
Сложиха на мъничката  втората ваксина ,милата ми тя  много пищя   Sad  Дано тази вечер да спи ,защото снощи и днес целия ден не е мигнала    Crossing Arms Crossing Arms както  и аз  Hug
ЛЕКА И СПОКОЙНА НОЩ ВИ ЖЕЛАЯ   bouquet

# 619
Милинка, пробвай да шъшкаш и да полюшваш леко... при нас е чудодейно. Гледах го на клип в нета и не вярвах Flutter Като почна да шъшкам чак слюнки хвърчат Simple Smile От д-р... не мога да се сетя за името...

Шъшкам, шъшкам. Mr. Green Прижки ми излезнаха на устата. То зорът е, докато му мине първоначалната истерия, за да се укроти малко и да е в състояние да ми чуе шъшкането. Иначе, като е на фаза, ни приема, ни предава. Нашият е такава мимоза, че пръст да му покажеш, започва да реве. Първо се започва с едно ококорване на тия сини очи, следва супер тъжен поглед като на наритано кученце и почва да му притреперва брадичката. Минутка си помисля дали да зареве и следва арията с пълно гърло и така няколко часа.  Grinning

Милинка все едно описваш моето таласъмче  Mr. Green

# 620
Бях забравила за анкетата за име за следващата ни тема сега я пуснах. Благодаря за изпратените предложения newsm10.
Да си призная не бях влизала скоро в общият профил и ще има работа за  следващата тема.

# 621
  • София
Страхотни заглавия  Peace

Само последното нещо май не е много за нашите бебета Mr. Green

# 622
Деси, има и кротки и поспаливи бебета.... въпреки, че са малко, все пак ги има.

# 623
Да, има. Аз самата съм била такова бебе. Оставяли са ме гладна, за да ми чуят гласа  Laughing
Е, аз нямам тоз' късмет с моята рожба, но да са живи  и здрави. С всичко друго ще се справим Peace

# 624
Здравейте момичета,ние се мъчим да се приспим ама ей такива  Shocked е  извадила.
Днес времето е малко по топло,но тук при нас е яко пързалка.
да и аз съм била тихо бебе,но пък Анита е ад малък Laughing Laughing Laughing

# 625
Аз мога да се похваля със спокойно и спинкащо бебче Simple Smile
И относно това напоследък си мисля, а и попаднах на материал в списание "Обекти" за "Спомени от утробата". Целият материал го има в Интернет и вярвам, че ще ви бъде интересен момичета. В този род на мисли, смятатате ли, че спокойната бременност предвещава едно спокойно бебе, а нервите-плачещо дете? Склонна съм да вярвам в това, защото имам не малко примери пред себе си. Но пък може всичко да е чисто съвпадение Simple Smile
Имам и друго въпросче... някое мамче може ли да ми препоръча хубава книга относно детската психология и възпитание. Любопитна ми е тази тема, а вкъщи имам само 2-едната се оказа голяма боза, а другата е на д-р Спок, който доста ми го похвалиха.

# 626
  • София
Изкарах невероятно спокойна бременност, като изключим два случая, в които докторите ми изкараха акълите за ден-два. Не съм имала нерви, проблеми, мъжът ми беше взел изцяло домакинската работа, гледаше ме като писано яйце. Резултатът е Андрейчо, за който сигурно всички сте чували.  Mr. Green
Преди и аз си мислех, че спокойната бременност води до спокойно бебе, но определено не е така.

# 627
Изкарах невероятно спокойна бременност.
Преди и аз си мислех, че спокойната бременност води до спокойно бебе, но определено не е така.

newsm10 и аз съм така,с изключение на два влизания в патологична,но иначе бях много спокойна и се наслаждавах на бременността.Определено състоянието на майката,не е критерий за това какво ще бъде бебето.

# 628
   Как правите "повърхностно" пране на играчките?  Намислила съм днес да го осъществя, защото Дани започна да ги хваща, дърпа , а и веднъж я хванах да се опитва да лапне цял слон  Laughing
    Намислила съм да разтворя на препарата за пране и с една гъбичка да направя каквото мога. Вие по този начин ли ги прахте? ( На етикетите изрично пише " само повърхностно пране")
  bouquet

# 629
   Как правите "повърхностно" пране на играчките?  Намислила съм днес да го осъществя, защото Дани започна да ги хваща, дърпа , а и веднъж я хванах да се опитва да лапне цял слон  Laughing
    Намислила съм да разтворя на препарата за пране и с една гъбичка да направя каквото мога. Вие по този начин ли ги прахте? ( На етикетите изрично пише " само повърхностно пране")
  bouquet

На нашите играчки и активна гимнастика пише "ръчно пране", но аз и пускам в пералнята на най-кратката програма и нищо им няма Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт