СЕДМИ клас - първи срок - 6 тема

• 35 175
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
  • България, София
Ниско долу по средата на корема.Можело и някакъв спазъм да е ако била в овулация.Така ми каза нощната лекарка.
Същите оплаквания имаше дъщеря ми - без припадък. Болката се движи около средата и наляво, ниско долу. Доста силна, прилича на апандисит. Тя няма цикъл. Левкоцитите бяха О.К. и въпреки недоверието ми отшумя за няколко дни само с но-шпа и други спазмолитици. Оттогава се появява 3-4 пъти, но по-слабо. Според джи пи -то е спазъм. Имам си едно наум.

# 676
  • София
some madness, какво им става на тези нашите девойки? Стискам палци да се оправяте, че толкова учене ни чака.. Момичета, Благодаря Ви за съпричастността, аз не мога да крия, че четох какво представлява това, което са написали лекарите. Оказа се, че не виждала петна(това го казвам заради бъбреците), а като гледа към небето го вижда не много на фокус. Засега ще я наблюдавам..и това е. Дано само децата ни да са здрави, че никак не ми се иска да обсъждаме само болести и вируси....математически е някак си по-добре.
Когато бях 7ми клас имах свирепи болки преди цикъла и първите 1-2 дни. Място не можех да си намеря, ставаше ми бяло пред очите, но не  съм припадала.

# 677
  • I want it all and I want it now.
Бързо оздравяване на децата  Peace

# 678
  • Варна
И моя миналата година се оплака на няколко пъти,че вижда размазано,но моментно.Примерно за около 30 минутки,няколко дни подред.Тъкмо щях да тръгвам по доктори и взе,че му мина.
Преди 2 години пък корем го боля,ама 2-3 месеца сигурно,обикаляхме пак лекари,пак нищо,всичко наред.Както го заболя изведнъж,така един ден спря да се оплаква. Rolling Eyes
Очаквам следващото включване вече. Crazy
Всичко ще е наред с девойките ви,вярвам го аз! Hug
Добре де,как може точно в края на срока да дават Аустрелиън Оупъна се чудя?! Няма спасение. Confused

# 679

Добре де,как може точно в края на срока да дават Аустрелиън Оупъна се чудя?! Няма спасение. Confused

А цяла година като дават мачове  Mr. Green

# 680
  • Варна

А цяла година като дават мачове  Mr. Green

Ужас,трябва да видя Ролан Гароса май месец кога е точно. Twisted EvilНе го знам министър ли ще става,ама тенис коментатор може,на сън да го бутнеш ще ти разкаже коя година,кой турнир кой го е печелил,автобиграфиите на Ботев и Вазов не знам колко ги знае ,ама на тенесистите охоооооо,кой кой е в ранглистата,ама къде минал,колко места...абе вся и всьо,на мама той Heart Eyes . hahaha

# 681
По- долу от министър и министър- председател- никога!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.novini.bg/news/9494-%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE-%D … %D0%B5%D1%80.html

Не се отказвайте! С вас сме!
И не ни забравяйте после................

# 682
Деска, колеги с моята ще стават- спортни коментатори, че много се ходело  Mr. Green

# 683
  • Варна
Деска, колеги с моята ще стават- спортни коментатори, че много се ходело  Mr. Green

Няма лошо,важното е да са хепи! Wink

# 684

Няма лошо,важното е да са хепи! Wink

Peace

Как ми се  иска вече да е юни месец, и заради изпитите, и заради времето  Mr. Greenмного кофти при нас- духа, тъмно....ръми
Първата ни срочна е оформена- 6 по физика  Flutter

# 685
Математиците, бихте ли помогнали за две  задачи, едната я докарахме донякъде с детето, но нататък нещо нямам идея..., а за втората я докарвам до параметрично уравнение и дотам..
благодаря предварително.

В 9ч от А за Б тръгва кораб, който може да измине това разстояние за 5 часа. В 10 часа от Б за А тръгва друг, който може да го измине за 6 часа и 40 мин. Корабите се срещнали в точка С, престояли 15 минути и всеки продължил по пътя си.
В колко часа (след срещата) разстоянието между двата кораба е било 25% от разстоянието между А и Б.?   
На принципа за работата (единица път / за 1 час) го докарахме до отговор, че до мястото на срещата единият кораб е пътувал 3 а другият 4 часа. Оттам  нататък как ще се намери целия път за да се даде отговор на въпроса?

И втората:

Пътят от А до Б минава през С. Един турист се качил от А до С за цяло число часове със скорост 3км/ч. после се спуснал до Б със скорост 8 км/ч като вървял 1 час по-малко. Колко километра е пътят от А до Б, ако разстоянието от А до С е к пъти ( к е естествено число ) по-малко от разстоянието от С до Б.   

# 686
втората решавам с диофантово-S1-12км, S2-24км, параметърът К-2. Не гарантирам за истинност, но се получава вярна зависимост

# 687
Математиците, бихте ли помогнали за две  задачи...
Имаш ли отговори? За първата по-специално.
На втората получих същото като колежката.  Grinning

# 688
Деска,raja_nikol  вашите деца вече ги вредихте, спортни коментатори, супер.Само трябва да научат по някой чужд език и са готови,няма какво да се притеснявате за изпити, външно,статистика и т.н.
some madness,Ranick дано всичко бързо.бързо да отмине и дотук да са ви проблемите.
И аз да споделя нещо за олимпиада, но не по математика, там  си мислех, че отдавна всичко е ясно, но както е писала galka- май се лъжа и все си оставам един наивник на средна възраст.Та по същество: днес мина олимпиадата по химия, моят син беше някак превъзбуден, отиде с удоволствие, но ... #Cussing out какво мислите ,  РИО отново не са в час.Последните 2 въпроса ,които дават най-много точки, не са изучавани все още.Кажете ми какво да правя, да се ядосвам,да отида и се разправям или  да се радвам, че момчето ми, въпреки неизучавания материал, писал нещо, не се уплашил, подтиснал яда и гнева си, но аз го познавам - беше бесен.Чувства се изигран, че е участва в обречена и загубена битка.

# 689
  • Майничка
Първият кръг на олимпиадите от РИО ли се дава? Мислех, че ги правят учителите в съответното училище, според критериите от МОН... ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт