СЕДМИ клас - първи срок - 6 тема

• 35 173
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
точно това ме отчайва с математиката-не че не решава задачи-напротив.Ама резултат няма.Или поне не такъв какъвто искаме Confused

# 436
Тези "теми" още ли ги има  Laughing
Мисля, че най-доброто, което може да се направи по БЕЛ, е изяждане на учебника по бълг. и по л-ра с кориците и толкова. Дори за тезата по-важно е да се покаже познаване на произведението и да се вкара терминология, свързана с изразните средства - това отново от учебника. Няма смисъл да се пишат и учат отделни теми - те само създават у детето впечатление за разводненост, локуми и море без дъно. Да се съсредоточи върху конкретните неща и няма да сбърка  Simple Smile

# 437
  • София
Ми какво да ти кажа - синът ми учи зверски. Според баба му - учи ненормално много. Например - събота и неделя е учил от сутрин до вечер с прекъсване за да иде на урок (и двата дни). Това прави по собствена инициатива. Къде са резултатите обаче, се пита в задачата newsm78????
И аз, като гледам ученето му до какви резултати  води, се  чудя - тези, дето не учат как се оправят  newsm78 newsm78 newsm78
Апропо - в момента пак е на урок. Довечера ще е бръмнал  хайванката. Обаче не се оплаква. Изглежда всичко това му допада. Само дето не може да извлече полза от всички знания дето му се наливат в главата( ако влизат изобщо).

Какво правят ли - играят! И им се налага да изтърпяват конско на моменти. Сега при нас се появи обратното отношение - както се беше ошашкал колко е трудно, сега оценките на сестра му му се виждат фасулска работа - колко му е, нали вече тя е изкарала високи оценки, значи и той ще може! Става като махало - люшкаме се между двете крайности.

# 438
се  чудя - тези, дето не учат как се оправят  newsm78 newsm78 newsm78

Аз ще ти кажа бе, живот си живеят  Laughing както е по цял ден сама....смятай
Обаче лошо- гледам конкуренция се появи  Mr. Green

# 439
се  чудя - тези, дето не учат как се оправят  newsm78 newsm78 newsm78

Аз ще ти кажа бе, живот си живеят  Laughing както е по цял ден сама....смятай
Обаче лошо- гледам конкуренция се появи  Mr. Green

Конкуренцията е хубаво нещо Joy Joy
Днес имали тест по български- 30 въпроса за 30 мин.

# 440
Здравейте,
аз ви чета съвсем редовно, но не се изказвам, тъй като нямам какво да предложа.
При нас класните минаха вече, имам 6 и на двете, но специално за БЕЛ мисля, че учат на много ниско ниво и дори и посредствените деца успяват да изкарат добри оценки. ВИж, по математика, нещата са съвсем различни и съм доволна от резултатът.
Както и преди казах, при нас подготовката за матурите и изпитите тече като самоподготовка. Преразказ на "Вида" вече го карах да прави и установих, че това е най-добрият му преразказ от всички направени. Може би именно поради сложността на текста, се беше съсредоточил и чел внимателно. Но преди да започне да го прави, имаше около 1 часово тръшкане, че това не може да се преразкаже. Тези дни ще му дам и текста, който сте поместили по-напред. Намирам го за доста сложен и ако на мен се налагаше да го преразкажа, нямаше да се справя.

Благодаря ви!

# 441
Този текст е ....нямам думи. Толкова стари, отживели думи, толкова турцизми, които дори аз не разбирам, кому е нужно това  newsm78
Има толкова неизучавани произведения на бг автори, та дори и на чужди, но със смисъл, със сюжет. Дано не им се падне  е те такова чудо като това.
Аз честно ви казвам нямах търпението да го дочета  Embarassed

# 442
Този текст е ....нямам думи. Толкова стари, отживели думи, толкова турцизми, които дори аз не разбирам, кому е нужно това  newsm78
Има толкова неизучавани произведения на бг автори, та дори и на чужди, но със смисъл, със сюжет. Дано не им се падне  е те такова чудо като това.
Аз честно ви казвам нямах търпението да го дочета  Embarassed

Пък аз не съм се и старала да го довършвам. Глупости. Дори за тренировка не става. Дали му стиска на някой свръх амбициозен родител или учител аз да му прочета нещо такова /чета изразително, при това/, което той до момента не е чувал, той да го прочете набързо и да ми го преразкаже след това подробно? Пък аз ще му напиша цяла страница рецензия, обещавам- не ми тежи. Като си имам текста под ръка- никак няма да ми е проблем. Бас държа, че повече от добра оценка няма да вържат.
Искрено желая на всеки подобен ентусиаст шефът му да има подобни претенции на собственото му работно място.
Някои възрастни акъл нямат направо. Грам не се поставят на мястото на децата, все искат и искат и после се жалват, когато децата порастнат, от разнообразните негативни последици от този сорт издевателства.
Пък педагог да даде такива чудеса- умът ми просто не го побира. Хал- хабер си няма от детска съвременна психология. Но не се и учудвам, напротив, намирам го за нормално, все пак сме си "тук", "видини" работи.

# 443
Джуди, имай предвид, че възрастните не са на тази "вълна" и биха се справили по-зле от всеки седмокласник. Ако надникнеш в учебника по физика, примерно, сигурно ще се главозамаеш, но не и детето ти. Така че спокойно, не е толкова трагично положението Laughing Отстрани винаги изглежда по-стряскащо, но децата ще се мобилизират и ще се справят. Дори и с такъв текст. А някой беше писал горе, че е без великденската част, а при това положение текстът става съвсем приличен за преразказ. Или поне не по-лош от котките. И архаизмите не са много и се разбират от контекста. На втори прочит не е толкова лошо  Simple Smile

# 444
Имам го предвид, затова залагам на "добър" само за "амбициозните родители и учители". За останалите не ща и дума да подхващам.  Laughing
Текстът не чини. Има много добри и смислени съвременни текстове, върху които децата могат да се упражняват достатъчно, без упражнението да е досадно по ред причини, които се изтъкнаха и в темата.
Едно е да преразказваш с текста под ръка, съвсем друго- с два прочита /единият чужд/ и без текста. Ако го имам до мен ще си свиркам и ще го преразказвам и аз. Иначе не бих се навила. Не и на този.
Всяко нещо следва да има граници, па дори и амбициозността, че и глупостта.

# 445
Едно е да преразказваш с текста под ръка, съвсем друго- с два прочита /единият чужд/ и без текста. Ако го имам до мен ще си свиркам и ще го преразказвам и аз. Иначе не бих се навила. Не и на този.
Всяко нещо следва да има граници, па дори и амбициозността, че и глупостта.

Peace

Защо винаги се стремим да се връщаме назад? Все такива архаични и безинтересни за децата текстове.
Силно се надявам на изпита да не е такъв  Praynig

# 446
  • София
Защото на децата трябва да им е гадно, и защото сал едно героично минало си имаме. Макар че за мен героичността на миналото ни е спорна.

# 447
# 448

Чудесно, те още не са наясно, горките ни деца  Confused.
Като имат толкова неизяснени неща, защо чисто и просто не дадат задачи, включващи основните правила, а не въпроси, по които самите българисти спорят? След всяка матура се оказва, че има грешки

# 449
  • София
Не че и на математиката не правят гафове, обаче по български е от поне един порядък по-зле.
Последният гаф беше сега на олимпиадата по математика с едната задача на осмокласниците. Вече не знам на какво да разчитам. На мен ми се случи на кандидат-студентски изпит да дадат грешна задача по математика.

Общи условия

Активация на акаунт