Пациентки на клиника "Щерев" София и МЦРЗ "Д-р Щерев" Русе - 6

• 66 595
  • 754
  •   1
Отговори
# 630
Джиджи, аз много се притеснявам дали ембриолозите са на 100% добре обучени да прилагат този метод...Иначе стимулацията и пункцията доктора си ги прави, ама след това мисля, че компетентността на ембриолозите е решаваща. Все пак е нов метод, на теория всичко звучи много добре, но на практика, дали наистина повишава успеваемостта???
vanessssa, на мен когато се консултирах за физиото ми казаха, че вече има бременни , които са минали физио,а  преди това имат неуспешни опити. За имси-то съм сигурна, че ще са на ниво. В клиниката ни както знаете всички се обучават постоянно, а и ембриолозите са доста кадърни.

# 631
Ох, дано Wink Аз знам , че постоянно се обучават, ама все пак....иска ми се вече да забременея и затова гледам да си  повиша шансовете Wink
Биси на  вас колко всъщност мъжки ви е мъжкия фактор? Колко е морфологията? При нас излиза около4% но като тръгнем да търсим читав сперматозоид - няма нито един в  целия еякулат...Т.е. и тея 4% които ги пишат, всъщност не  са 4, а 0.

# 632
  • София
Биси при Андреева съм, надявам се тя да ми направи пункцията, ако не който се падне, знам че всички са специалисти, но на нея и имам пълно доверие.
Бях разбрала че ще ми правят само лезии, но док. каза трябва и ко култивиране. Лезиите са надраскване на лигавицата на матката, а ко култивирането е за отглеждане на ембрионите.
Ванеса със сигурност са обучени, доколко обаче - ще разберем  Praynig Би трябвало да се увеличи успеваемостта според мен с ИМСИ-то, защото увеличението на микроскопа при ИМСИ-то е доста повече от ИКСИ-то.

# 633
  • В сърцето на любимия човек
При всяка хистероскопия ли се правят лезии? Миналата седмица ми правиха оперативна за премахване на полип и не се сетих да попитам дали са ми правили лезии?

# 634
  • София
Пънче, не хистерото няма общо с лезиите според мен. Хубаво е да се направи в цикъла предхождащ опита (да стимулира лигавицата) - доколкото съм разбрала. Прави се след овулацията, при мен беше на 19 -ия ден.

# 635
  • София
Без да съм веща по въпроса, хистерото пак има подобна функция, т.к. реално се надрасква лигавицата при самата процедура и с това ако следва ин витро процедура се увеличава шанса за захващане на ембриона. Даже си мисля,че при мен точно това е помогнало. Януари правих хистеро, февруари бях в процедура и го докарах до биохимична.

# 636
Без да съм веща по въпроса, хистерото пак има подобна функция, т.к. реално се надрасква лигавицата при самата процедура и с това ако следва ин витро процедура се увеличава шанса за захващане на ембриона. Даже си мисля,че при мен точно това е помогнало. Януари правих хистеро, февруари бях в процедура и го докарах до биохимична.
Точно така! И при ко култивирането също се надрасква т. е. докато взимат клетки от лигавицата на матката. При нас 2 опит си го водя успешен-  правихме макс и ко култивиране и това беше допълнителното спрямо първи. За съжаление приключи в 8 г.с. Направихме едно по-продължително пътуване и след ден се случи в бургаската патология.  Не искам да си спомням мизерията и некадърността на лекарите. Освен всичко,което преживях се наложи и да се издирва лигнин из града- в патологията нямаха...Доста зле ме бяха кюретирали и най-вероятно в резултат на това лигавицата ми не се е била възстановила достатъчно 4 месеца след манипулацията...Януари не можахме да приложим ко култивирането, защото явно лигавицата не е била възстановена напълно след кюретажа. Тогава правихме лезии, но опита беше напълно неуспешен.
Иначе диагнозата е астенотератозооспермия.... или-последния да затвори вратата... Морфологията е по спомени 3 или 4 %... Не се повлия никак от хормонална терапия и от фертил капсулите. След хорм. терапия замразихме доза, но за сега уж по нещо се вади като бройка, достатъчна за опита. Спомням си дори, че при последния опит исках да пуснем спермограма с крюгер, но се оказа, че материала е недостатъчен за крюгер... С две думи- прилагаме цялата възможна артилерия при него и при мен и дано успеем- крайно време е !

# 637
Какво ще ми препоръчате Андреева или Тимева да избера? И внимавайте с тея физиотерапии че хемороидите се активират от тях

# 638
Какво ще ми препоръчате Андреева или Тимева да избера? И внимавайте с тея физиотерапии че хемороидите се активират от тях
Не мога да ти препоръчам между тях двете,защото аз съм при Коновалова. Но мисля, че екипа в клиниката е на ниво и при който и да се запишеш няма да сбъркаш. А за физиото- ще видим. Не мисля, че от няколко нагревки ще се появят хемороиди... Правила ли си физио на малък таз? Разкажи, моля те!

# 639
За всеки лекар ще намериш както много положителни мнения от доволни пациенти, така и не толкова добри. Важното е да имаш доверие в избрания от теб лекар и той да го оправдае.
Аз съм пациентка на д-р Тимева и за момента сме все още в началото, но съм с добри впечатления. Надявам се да бъде така и за в бъдеще  Praynig

# 640
Правих в Исул преди години, но при мен така се получи след 7-8-ма процедура. Ще видя при кой има час за следващия месец,  Simple Smile може и Коновалова.  Praynig Хайде момичета, да става вече, имам вече 3 опита в друга клиника и не издържам  Cry

# 641
Росика - на някоя от предишните страници съм публикувала графика с отпуските на някои от лекарите - погледни го. Във вторник за Тимева часовете бяха почти изчерпани (имаше някакви единични за края на месеца), а графика за август още не е готов.
Извинявай, но не разбрах - в ИСУЛ ли си правила опит  newsm78

# 642
Не физиотерапията е била в ИСУЛ, доколкото аз разбирам от предните постове Wink

# 643
  • София, Бургас
Момичета, като ви чета разбирам, че трудно се записват часове. Това за всички пациенти ли е или само за новите. Значи, ако искам преглед през септември, трябва още от август да си запиша така ли ? Преди си записвах часове от днес за другата седмица примерно...

# 644
Момичета, като ви чета разбирам, че трудно се записват часове. Това за всички пациенти ли е или само за новите. Значи, ако искам преглед през септември, трябва още от август да си запиша така ли ? Преди си записвах часове от днес за другата седмица примерно...

Кате, аз напоследък ходя без час. Питам коя смяна е Коновалова и отивам, никога не ме е върнала жената.

Общи условия

Активация на акаунт