Пациентки на клиника "Щерев" София и МЦРЗ "Д-р Щерев" Русе - 6

• 66 456
  • 754
  •   1
Отговори
# 555
Антралните фоликули само на 2-4 ти ден от цикъла ли се гледаха или може да се видят и по друго време ?

# 556
  • София
Ами аз т.к. съм зле с резерева и от моите консултации с различни лекари знам, че освен АМХ, Инхибин, ФСХ се броят и антралните фоликули на 2-4 ден от МЦ, обаче съм чувала и мнения на лекари, че може и по-късно да се броят фоликулите.

# 557
Ами аз т.к. съм зле с резерева и от моите консултации с различни лекари знам, че освен АМХ, Инхибин, ФСХ се броят и антралните фоликули на 2-4 ден от МЦ, обаче съм чувала и мнения на лекари, че може и по-късно да се броят фоликулите.

Simple Smile
И аз така та за това питам

# 558
  • гр. София
Шоколадче, тези ст-сти АМХ, Инх.,ФСХ да не са инцидентни ? 
Аз бих ги повторила на следващ МЦ. А колко антрални фоликула имаш при преглед ?

Още не сме ги броили. Но FSH-то ми в последно време расте. Миналата година май месец беше 9,5, сега февруари 13,4 и този месец 15,1. АМН и инхибин пускам за първи път. На миналата стимулация направих само 8 фоликула, от които даже 2 не бяха стигнали размери нормални за пункцията.

# 559
Аз АМХ съм мерила само веднъж, в първия цикъл след стимулация - излезе потресаващо нисък. Едни викат той не се променя, други викат, измери го след 3 цикъла - ще се повиши. Не съм го мерила повече щот' ме е страх.

# 560
  • гр. София
Забравих да спомена, че вчера ми предписаха да пия ДХЕА заради FSH-то.  Утре ще попитам Ганева за FertilAid и за OvaBoost. Чета, че доста помагали за подобряването на качеството на яйцеклетките.

# 561
  • София
Ами бих казала,че нещата при всеки са различни, ето Шоколадчето е направила 8 фоликула, аз съм с по-ниско ФСХ , около 13 , но антралните ми са макс до 3-4 броя. След стимулация стигнах до пункция с два фоликула. Но и възрастта има значение. Аз АМХ съм пускала два пъти миналата година, ама са в две различни лаборатории, та не знам на коя да вярвам  Mr. Green
За мен освен всичките изследвания е най-важно колко фоликула имаш. За всички прегледи за една година, май всеки месец съм имала преглед и си знам,че разчитам на 2 до 3 фоликула.

# 562
  • София
Забравих да спомена, че вчера ми предписаха да пия ДХЕА заради FSH-то.  Утре ще попитам Ганева за FertilAid и за OvaBoost. Чета, че доста помагали за подобряването на качеството на яйцеклетките.

В нашата клиника предписват ДХЕА, в другите друго  Mr. Green Аз все си мисля, на мен ДХЕА -та ми помогна. От два фоликула, две яйцеклетки и стигнах до биохимична. Друг е въпроса че три месеца не мога да стигна до чхг 0,00  Mr. Green

# 563
Гиги, д-р Милчева е бременна  Peace

Да, това разбрах и аз днес, тъй като бях на преглед и даже я видях Simple Smile

# 564
  • гр. София

В нашата клиника предписват ДХЕА, в другите друго  Mr. Green Аз все си мисля, на мен ДХЕА -та ми помогна. От два фоликула, две яйцеклетки и стигнах до биохимична. Друг е въпроса че три месеца не мога да стигна до чхг 0,00  Mr. Green

Ще питам утре и за другите 2 продукта и ще пиша.  Simple Smile

# 565
  • София
Шоколадче, ти сериозно ли вярваш, че на 25 години си с намален ЯР newsm78 newsm78
Изследвала ли си другите хормони на 2-3-ти ден, за да се види къде е проблема, че се е вдигнало ФСХ-то....
Освен това какво им е на 8-тте фоликула.......съвсем нормална бройка-то зависи и с каква стимулация си била.....

# 566
Да се включа за хранителните добавки. На мен в Щерев ми изписаха МТОН и ДХЕА. Не знам каква е ползата от тях, но още ги пия.Изглежда всяка клиника си дава определени добавки. Аз също съм с ИЯР - 7 антр. фоликула и ФСХ варира от 6 -12. Обяснявали са ми, че антр. фоликули се броят на 2-4 ден. В клиниката, преди опита обаче незнайно защо, ме викнаха преди цикъла, а не след цикъла. Може би всеки си има своя методика.
Май, много модерно стана в последно време диагнозата намален ЯР или ИЯР.
Шоколадче, радвай се на 8-те фоликула и според мен съвсен нормална бройка.
Доколкото четох ObaBoost  и FertilAid съдържат комплекс от витамини, сигурно няма как да не окажат влиянее (положително) на целия организъм. 

# 567
Какъв ИЯР с 8 фоликула и на 25 години? И с ФСХ 6-12? Моето ФСХ скача до 30, АМХ беше зле, под 1, не помня нула цяло и колко, антрални - 2-3. Със средна до силна стимулация направих 3 фоликула.

# 568
  • София
Какъв ИЯР с 8 фоликула и на 25 години?
newsm78 newsm78 newsm78 и аз това се чудя.... Shocked Shocked Shocked

# 569
  • гр. София
Шоколадче, ти сериозно ли вярваш, че на 25 години си с намален ЯР newsm78 newsm78
Изследвала ли си другите хормони на 2-3-ти ден, за да се види къде е проблема, че се е вдигнало ФСХ-то....
Освен това какво им е на 8-тте фоликула.......съвсем нормална бройка-то зависи и с каква стимулация си била.....

Иве, отдавам го на това, че първата ми М се появи, когато бях на 11 години. Надявам се да няма намаляване на ЯР. Пуснах на 3-ти ден - FSH, LH, E2, Testosterone, DHEA-S, AMH , Inhibin-B, 17-OH Progesterone ( 17-OH Прогестерон), anti Tg и anti TPO ( ТАТ и МАТ ), FT3+FT4+TSH.

Хормонален анализ
Prolactin ( Пролактин ) 369.00 mIU/l М: 86 - 324; Ж: 127 – 637
LH ( Лутеинизиращ Хормон ) 9.67 IU/l Ж: фол. 2.4-12.6, овул. 14-96, лут. 1.0-11.4, мен. 7.7-59
FSH ( Фуликул Стим. Хормон ) 15.31 IU/l  Ж: фол. 3.5-12.5, овул. 4.7-21.5, лут. 1.7-7.7, мен. 25.8-134.8
Estradiol (Естрадиол) 112.80 pmol/l Ж: 1-10г.22-99.1,фол. 46-607 овул. 315-1828, лут. 161-774, мен. до201
Testosterone ( Тестостерон ) 1.00 nmol/l  Ж:0.22 - 2.9;
DHEA-S ( ДХЕА-С ) 5.830 µmol/l       15-44г.Ж<9.85;
AMH ( анти-Мюлеров хормон )   1.32 ng/ml 1.00 - 6.80
Inhibin-B ( Инхибин Б ) 64.7 pg/ml   40 – 200
17-OH Progesterone ( 17-OH Прогестерон) 1.381 nmol/l  Ж:фол.0.3-2.4;лут.1.8-6.97;мен.0.4
anti Tg ( TAT ) 27.02 IU/ml < 115
anti TPO ( MAT ) 37.47 IU/ml < 34
FT 3 ( свободен Т3 ) 5.05 pmol/l 3.10 - 6.80
FT 4 ( свободен Т4 ) 15.30 pmol/l 12.00 - 22.00
TSH ( Тиреотропен Хормон ) 1.640 mIU/l 0.27 - 4.20

Общи условия

Активация на акаунт