На море в Гърция 2013 - 1

• 123 871
  • 765
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Параход,страхотно оформена тема!  bouquet
Ние ходихме с организиран транспорт с Дива холидейз миналата година и нямам забележки.Тази година пак бих се възползвала от услугите им.
Аз обаче заглеждам и един хотел на о.Крит със самолет ест. Отзиви за Крит обаче не си спомням да съм чела в темата. newsm78

# 46
  • София
Аз обаче заглеждам и един хотел на о.Крит със самолет ест. Отзиви за Крит обаче не си спомням да съм чела в темата. newsm78
През септември бяхме на о. Крит в Ретимно - х-л Bio suites. Хотелът е перфектен, но не сме се задържали много в него. Наехме рент-а-кар и обикаляхме през цялото време. Много съм доволна. Видяхме най-екзотичните места на острова - плажовете Балос, Елафониси, Хриси айланд. Старите градове на Ханя и Ретимно са страхотни, Агиос Николаос също е приятен.
Зависи какво предпочитате излежаването на плажа или обиколките.

# 47
Искам да попитам: Какво е времето в началото на юли на о.Скиатос? Дали пък няма да е много топло и неподходящо за екскурзии и обиколки насам-натам. Thinking
За плаж, високи температури не ме притесняват, дори ги предпочитаме, но ако е много горещо за разходки, дали да не изтеглим пътуването за края на юни?

# 48
  Честита Нова година! Здрава и успешна да е! Мечтите-сбъднати, плануваните пътешествия-осъществени!
  На Параход- благодарности за новата тема! Толкова се зарадвах щом я видях на първа страница!
  Току що се върнах от Гърция. Пак с нови впечатления. Ще разкажа подробно когато се организирам, че днес денят ми беше особено емоционален и нещо не съм на вълна писане. С две думи изкарахме си супер!

# 49
  • София
...
Зависи какво предпочитате излежаването на плажа или обиколките.
Задължително трябва да има и развлечения извън хотела,не обичам да се застоявам на едно място.Определено ще се пообикаля Laughing

# 50
Честита Нова Година!
Здраве и късмет ви желая!
Записвам се от рано, ще ми се тази година да сме в самостоятелна къща в Гърция...някъде по Халкидики...миналата година се сетихме късно и избрахме хотел.
Тази се надявам да намерим нещо...ако някой има идея за такава да пише.

# 51
  • където и да е,само да не съм сама
Здравейте на всички  и Честита Нова 2013 година!
Бъдете здрави и се обичайте!

И на мен ми се иска към края на юни едно гръцко море. Ще ни е за сефте.Ние сме 5-чл. сем-во с деца тогава на 9,7 и 2г.Може би нещо тип студио или малко семейно хотелче тип полупансион ще ни е екстра.
иска ми се да е близо до плажа и самият плаж да е хубав-пясък,без таралежи и не рязко дълбока вода.
Ще съм благодарна на всякакви предложения.

# 52
  • София

И на мен ми се иска към края на юни едно гръцко море. Ще ни е за сефте.Ние сме 5-чл. сем-во с деца тогава на 9,7 и 2г.Може би нещо тип студио или малко семейно хотелче тип полупансион ще ни е екстра.
иска ми се да е близо до плажа и самият плаж да е хубав-пясък,без таралежи и не рязко дълбока вода.

Ние бяхме края на юни на Керамоти! Беше страхотно. Хотелчето беше позанемарено, но много любезни, в цената закуска. 2 спални, хол с разтегателно канапе и кухня, за 4мата, от 24 юни ни взеха 60 е/дн. Не сме запазвали предварително! Близо до плажа, а там пясъкът и водата са страхотни, вечер до 8,30 бяхме на плаж.  Няма таралежи и оси. Само ужасно гадни комари...Кръчмите в градчето са супер и на поносими цени.

# 53
  • с/у ОколоМръсТното
да допълня за болниците,че ни се наложи спешно да ползваме на 31 доктор в Кавала, и тримата, които се заеха с малкия говореха много добър български.

в този изконно български град, няма как да е друго...  Laughing

Само да вметна (за новодошлите) и нашия метод: тръгваме рано-рано от БГ и на място търсим квартира. Само посоката я избираме предварително, де.
И така вече 3г.
Живот и здраве - тази ще е също така.

# 54
  • На земята, която е всъщност звезда.
.

Последна редакция: пт, 04 яну 2013, 13:17 от Вселена

# 55
  • София
Честита Нов Година, момичета!!

Още една току що завърнала се, чудесна Нова Година изкарахме.

Благодаря на Параход за темата и да я напълним бързичко, с много пътувания и репортажи Simple Smile

# 56
  • София
Бихте ли ми казали къде мога да намеря отзиви за хотел "Океания" - Касандра, Халкидики. Не видях мнения за хотела в темата.

# 57
Бихте ли ми казали къде мога да намеря отзиви за хотел "Океания" - Касандра, Халкидики. Не видях мнения за хотела в темата.
В Гугъл и търсачката на bg-mamma, по принцип, за по-трудолюбивите Grinning

За мързеливите:
1 и 2

Относно "изконно мюсюлманския" град Кавала... те и София, и Пловдив, и Варна са били към 490 години част от мюсюлманска империя Grinning Ще огранича историческите си коментари (темата не е за спорове на тема "На кого е Македония?! )само с това, че наистина в тази част на Гърция се намират мнозина, които поназнайват български. Като начало това са предимно възрастни хора, родени преди или около Втората световна война, когато градът е бил част от България и населен с доста етнически българи; после - доста гърци от определено поколение са завършили медицина в България и са се върнали да практикуват у дома (аз срещнах такава на о-в Сирос преди години, например) - нали примерът беше за лекари; и накрая, покрай туристическото нашествие на нашенци в последните години съм сигурна, че много гърци си припомнят няколкото български думи, които знаят, и си актуализират знанията. Просто бизнес, нищо лично Simple Smile

Фран,
на Скиатос не е по-горещо през лятото, отколкото на Халкидики. Пролет и есен е по-топло и вали по-малко, но то през юли и в Северна Гърция никога не вали.

Последна редакция: пт, 04 яну 2013, 12:32 от Параход

# 58
Здравейте! Hug

Не съм много по темата, защото не искам море, а екскурзия. Въпросът ми е април ок ли е за такова начинание? Как е времето там тогава? Питам за северна Гърция, защото аз съм от сев. България и пътят ни е много, както и да се погледне. Евентуалното пътуване ще бъде с кола и без предварителна резервация. Даже ми се ще къща, а не хотел с ядене.
 Hug

# 59
Ако не ходите към някоя гръцка планина Simple Smile, а си стоите в ниското и край морето, е идеално.

Общи условия

Активация на акаунт