Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е основната тема на дискусията във форума?
Какви са условията за работа в Холандия и Белгия?
Какви са шансовете за намиране на работа в Холандия с опит и владеене на няколко западни езика?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е основната тема на дискусията във форума?
-
Какви са условията за работа в Холандия и Белгия?
В Холандия условията за наемане на чуждестранни работници са строги, като работодателят трябва да получи разрешително и да докаже, че ще плати над 30 000 евро годишно. В Белгия процедурата е по-проста, като може да си струва да обмислите и там. За Холандия, през 2014 г. ограниченията ще отпаднат, но в момента ситуацията е предизвикателна.
-
Какви са шансовете за намиране на работа в Холандия с опит и владеене на няколко западни езика?
В Холандия намирането на квалифицирана работа може да бъде предизвикателство поради високата конкуренция. Владеенето на няколко западни езика е голямо предимство, тъй като демонстрира вашите комуникационни умения и адаптивност. Въпреки това, работните разрешителни за българи често се издават рядко, освен за висококвалифицирани специалисти като компютърни програмисти, музиканти или спортисти.
-
Как мога да си намеря работа в Холандия, ако вече работя в България?
-
Какви са тенденциите в нивата на безработица в Холандия?
, радвам се да видя нови хора тук. Покрай тръгването на училище на малката, дооправянето на всичко по къщата и съвсем не ми оставаше време за форума.
Сега е съвсем различна, но все пак е на 4г и половина, растем
От две седмици е на училище, по-точно две училища. До обяд е в едно училище, в езиков клас, а следобед е в друго нормални училище. Голямо разкарване пада, защото тъкмо да я заведа и след три часа трябва да я взема, да обядва и да ходи за още два часа в нормалното училище
Тя се оправи за два дни, мен ме хвана и се влача вече 5-ти ден 

Много добре починахме и приятно физически се изморихме с преходи и плуване. Предполагам че Delila ще ти даде интересни предложения, но мога на прима-виста да споделя и аз които се сещам в момента, защото комуникирам с един кръг от родители и постоянно излиза по някоя идея или предложение се споделя и ги знам макар дъщеря ми да е по-малка от вашите дечица и сме на друга вълна (сега сме на занимания по музика/ ритмика за бебета (0-4 год) а през уикендите когато има ходим и на концерти класиюеска музика за бебешори (до 4 год)... Та около и в Utrecht има ферми за деца с животни и детски площадки със забавления много: има във всички големи паркове (например Julianapark, Griftpark), в много квартали като Lombok, в околностите като Maarssen, Haarzuilens (което ми напомня че мовете да отидете до Kasteel de Haar, имат сайт, красив замък често през уикендите организират програма и забавления за деца)... за тия на прима виста се сещам, но в града има и много места където се организират мероприятия за деца например:
Благодаря и за инфото за развлеченията, надявам се да посетим повечето, когато пристигне колата или след като вземем велосипеди. Изведнъж се струпаха много разходи по обзавеждането и велосипедите останаха малко на заден план. Надявам се другия месец да стигнем и до тях
Ние сега се регистрираме за първи път, а притесненията са ми обичайните като за всяко ново нещо. На доста места прочетох преди време, че детето не всеки път ще бъде преглеждано от лекар и трудно родител би могъл да настоява за изследване или среща със специалист. Това ми е основното притеснение. Засега тук боледува от обичайните гърло и хрема и се лекуваме с нормалните леки сиропчета за температура и хомеопатии за гърло и спрейчета. Тепърва ще се сблъскваме и ще разучаваме здравната система тук. Надявам се да свикнем бързо и да нямаме проблеми, все пак е коренно различно от това, с което сме свикнали в БГ 
?