Априлки 2013 - тема 15

• 34 426
  • 731
  •   1
Отговори
# 390
Това с тебешира си е съвсем реален синдром на липса на определени елементи в тялото- нали знаете, че когато ви липсва нещо съществено тялото ви само подава сигнали какво да ядете за да си го набавите. Така че не се учудвам, че студент по медицина го е чел в учебник. Обаче колегата ти хич не е разбрал за какво става въпрос- не е признак на 'изкукалост', а синдром, за който трябва да се вземат мерки.

Ето инфо - "При недостиг на калций жените изпитват желание да ядат тебешир или креда" - от тук http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:oRcwZLIA7aQ … ;client=firefox-a

# 391
  • София
Искам да попитам майките, които вече имат дечица, а и тези на които това ни предстои, ползвали ли сте шезлонг? Необходим ли е или е ненужна вещ?...  newsm78
На мен определено ми свърши страхотна работа и пак ще ползвам  Peace

# 392
Здравейте мами,

аз рязко сменяма темата от полезен ли е шазлонгът за бебчо на малко по друга, ако някой може да помогне със севет. Днес си пуснах TSH, ТАТ, МАТ и FT4 и за сужаление FT4 ми е доста ниско 12 при реф. граници 12-22. ОТ един месец пия Л-тироксин, защото миналия месец когато ги пусках FT4 отнво бе 12 при референтни 12-22, с две думи никакво подобрение. В понеделник съм при ендокринолог, но честно казано до тогава доста притеснения ще изживея. Четох, четох до сега какво на практика означава ниско TF4 и доколко това е опасно за бебчето, ама на всякъде се коментира основно TSH, а не FT4. Някой да има някаква идея?

# 393
Аз купих преди няколко години на кумата ми, тя доста го ползваше, бебето заспиваше самичко в него и отделно си го носеше из стаите с шезлонга докато спи и си вършеше някакви неща

# 394
  • Sofia, Bulgaria
Всичките ми познати използват шезлонг и са много доволни Simple Smile Слагат бебчето вътре и то си кротува, след време почва и да си играе Simple Smile Някои бебета даже предпочитали да спят в шезлонга, вместо в креватчето когато имат колики. Това е едно от малкото неща, които още не сме купили, но смятам,че е необходимо и непремено ще вземем.

# 395
Поне до 6-тия месец през деня синът ми си стоеше в шезлонга. Страшно удобно беше да го ползвам и сега се оглеждам да купя нов, мисля да е комбиниран с люлка, но ще видя.

# 396
Това с тебешира си е съвсем реален синдром на липса на определени елементи в тялото- нали знаете, че когато ви липсва нещо съществено тялото ви само подава сигнали какво да ядете за да си го набавите. Така че не се учудвам, че студент по медицина го е чел в учебник. Обаче колегата ти хич не е разбрал за какво става въпрос- не е признак на 'изкукалост', а синдром, за който трябва да се вземат мерки.

Ето инфо - "При недостиг на калций жените изпитват желание да ядат тебешир или креда" - от тук http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:oRcwZLIA7aQ … ;client=firefox-a
Аз също съм чувала за такова нещо. Та, няма спор, дали има такова нещо или не Simple Smile
Просто въпросът е в това, че не е подходяща първа реакция, когато някоя жена, особено не много близка, ти съобщи, че е бременна Simple Smile В моя случай се налагаше да съобщя, защото искахме да поеме част от моите задачи още докато съм там, за да мога да му помагам. Та първата реакция като кажа, че съм бременна, очаквам да е нещо в стил: "Честито!", а не "Ядеш ли тебешир?"

Отделно от това, дори да имах такъв синдром, надали бих го обсъждала в точно с него, дори и в по-късен етап на разговора, де...

# 397
  • София
Здравейте,

Тамън се прибрахме от разходка и ходихме да си напазарим за ядене. Доволна съм и че минахме през The Mall и по точно Mothercare и пак видяхме количката. Пак се поразходих с нея и наистина това ще бъде нашата количка - и двамата много я харесахме и на двамата ни пасва  Joy Joy Joy Joy
Но направо се побърках в Карфур - страшна навалица и никой не се съобразява. Всеки те блъска, ръчка и т.н. без да му пука  #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out На няколко пъти щяха да ме ударят в корема  #Cussing out #Cussing out #Cussing out добре, че знаехме какво ни трябва и набързо минахме и си взехме всичко необходимо, че ако трябваше да обикаляме - първо аз нямаше да издържа ( щях да се изморя ), а и нямаше да издържа на всичката тази навалица.

# 398
Шезлонг с дъщерята не съм ползвала, но използвах столчето за кола, което си е е като шезлонг, можеше и да се люлее. ) Дори там я захранвах и хранех с пюрета, много удобно ми беше.)
Та реално, като изключим името, да, ползвала съм. )
Сега си взех точно шезлонг, вибриращ, с мелодии и не знам си какво още на Мамас и Папас. Ако съдим по нейното тегло и ако бебето се движи така, ще има до 1г. да го ползваме (тя беше 7.7кг на 1г).

# 399
Писала съм няколко пъти, пак ще споделя, люлката беше една от най-полезните ми вещи до 2г. на детето.
Когато избирате, обърнете внимание на кг. за да можете да я използвате по-дълго време/ да е около 13кг/
Това беше старата ни люлка, но в друга гама, сега ще купя пак същата:
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=11017&cat=153

# 400
Ето ме и мен.Аз днес като заседнах от 12ч да работя-чак до 7ч.Скапах се-сега хапнах и лягам.до утре.

# 401
И аз искам люлка,но да видим кога и как ще ме огрее....  Whistling Ани ами да си бяхте поръчали и една люлка от сайта,сега има промоция.  Simple Smile Ама и аз как ти паля чергите само  :mrgreen

# 402
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте мами,

аз рязко сменяма темата от полезен ли е шазлонгът за бебчо на малко по друга, ако някой може да помогне със севет. Днес си пуснах TSH, ТАТ, МАТ и FT4 и за сужаление FT4 ми е доста ниско 12 при реф. граници 12-22. ОТ един месец пия Л-тироксин, защото миналия месец когато ги пусках FT4 отнво бе 12 при референтни 12-22, с две думи никакво подобрение. В понеделник съм при ендокринолог, но честно казано до тогава доста притеснения ще изживея. Четох, четох до сега какво на практика означава ниско TF4 и доколко това е опасно за бебчето, ама на всякъде се коментира основно TSH, а не FT4. Някой да има някаква идея?

Относно FT4 това е така наречения свободен тироксин /free tyroxin/. Той регулира TSH хормона ако е много нисък тироксина, се вдига тсх хормона. За това са ти дали да го пиеш. За да си покачи стойностите и да понижи TSH.Дали са ти тироксина, за да регулира TSH и да няма опасност за бебчето. При теб този щитовиден проблем може да трае само през бременността, а може и да си остане- това само ендокринолог може да прецени и да ти каже.

Последна редакция: сб, 12 яну 2013, 21:18 от arwen33

# 403
yara, Честито за количката. Много е хубава. От кой магазин е взехте. Добре е, че ще стои и на съхранение в магазина Simple Smile С това място е голям проблем наистина.
А що се отнася до 100-те дни...времето наистина мина много бързо Simple Smile Май трябва да се ориентирам вече с покупките си и аз...

# 404
И аз искам люлка,но да видим кога и как ще ме огрее....  Whistling Ани ами да си бяхте поръчали и една люлка от сайта,сега има промоция.  Simple Smile Ама и аз как ти паля чергите само  :mrgreen
Денис, аз и люлка бих поръчала, но не знам дали ще има място в колата на приятелят на мъжът ми. Ще кара и багаж за родителите си, тя количката с този зимен, летен кош и столче за кола доста място ще заеме.
Сега ги разглеждах люлките, тази
http://www.baby-dump.nl/index.php?page=product&merk=19616&groep_id=1383
прилича най-много на нашата стара люлка, но е до 9кг, нашата беше до 13кг, т.е. може да се ползва не до 9-10 месечна възраст, а до 2 г.
Добра им е цената сега с намалението 139 евро. Тук ги гледах в сайта на Пакостник, но само на единият модел имаше уточнение за кг , отново 9кг. Писах им, защото това ми е важно, искам да я ползвам по-дълго време, държа да е до 13кг.

Последна редакция: сб, 12 яну 2013, 21:58 от ani27

Общи условия

Активация на акаунт