Априлки 2013 - тема 15

• 34 362
  • 731
  •   1
Отговори
# 510
Е, вие сте герои! Без количка щях да се оправя,но с количката... само тя е 800 лева. Отделно не съм купувала помпа и стелиризатор,люлка искам...... Rolling Eyes До сега нищо не са ми подарили. Очаквам един бейбибокс за всекидневната,ако не и това трябва да купувам.

# 511
Е, вие сте герои! Без количка щях да се оправя,но с количката... само тя е 800 лева. Отделно не съм купувала помпа и стелиризатор,люлка искам...... Rolling Eyes До сега нищо не са ми подарили. Очаквам един бейбибокс за всекидневната,ако не и това трябва да купувам.

При мен сумата е такава, защото абсолютно всичко съм купила от ибей и амазон. Големите покупки са от разпродажби и много дебнене за изгодна цена.
Иначе всичко изброено от мен ако се купува от БГ (и същите марки и т.н.) сумата ще е около 3000лв.
Реално само количката ми по официална цена струва 750лв. в БГ.

# 512
Мирама, браво - значи си е реална тази сума. Аз съм включила допълнително многократните пелени (300 лв.), така че не е много голяма разликата.
От спалното бельо съм включила чаршафи за люлката за спане, торба за спане, одеяло сравнително скъпо - 45 лв.

# 513
Аз ходя на консултации във Вита, там и ще раждам и тоновете си ги мерят там.
При кой си във Вита?

# 514
Alexiana, тя е реална, но това казвам, че ако не бях пазарувала всичко от Англия, щеше да е много по-различна. И никога нямаше да се вместя в 1000лв. )

# 515
Може ли да покажете какви люлки за спане сте избрали. Мъжа ми ме убеждава за такава, но на мен ми се вижда малко излишно ако креватчето е близо до леглото. Вие защо сте ги избрали?

# 516
Може ли да покажете какви люлки за спане сте избрали. Мъжа ми ме убеждава за такава, но на мен ми се вижда малко излишно ако креватчето е близо до леглото. Вие защо сте ги избрали?

Моят е такъв тип (плетен от ракита), но долу основата е люлееща се.

Изключително удобно е за първите месеци. Достатъчно малко е като размер (по-малки са от стандартните 120х60, или 140х70см за легла) и детето се чувства "защитено". Бебетата не обичат много големи открити пространства, плашат ги. За това много майки споделят, че децата им спят доста по-добре в количката, отколкото в леглото.
Ако човек има парите да си го купи е добра инвестиция. Но после максимум след 5-6месец си трябва нормално легло.

# 517
Ние нищо не сме купили още. Като Ви гледам направо се шашкам как ще се справиме.

# 518
Да, моято е подобна люлката за спане, ратанова, с матраче, има и сенник. Ето как изглеждат тези кошници https://www.google.bg/search?q=moses+basket&hl=bg&tbo=u& … =1680&bih=835 Основата е люлееща се. На мен много ми харесват и предполагам и на малката ще й допадне.
Аз също купувам от Англия основно, по-изгодно е.
Много е лесно да се правят покупките, мисля, че бих купила всичко за 2 седимиц с избирането, но сега имам много време и се разтакавам. Обемистите неща нарочно не ги поръчвам, че нямам място за складиране.
Количката, която съм избрала, изобщо още не се продава в България, пък и като гледам тук цениет ще я пуснат на поне 1200 лв.

За раждане - болница Вита.

# 519
Тези ратанови кошници ги гледах днес в Джъмбо Simple Smile) бяха по 50 лв, но предполагам и китайско производство. Исках да огледам дрешките и да сравня цени, но останах разочарована- че е евтино, евтино е, че са красиви, красиви са.. ама едно изпълнение, едни материи ... ooooh!

# 520
  • София
Здравейте  Hug виждам, че коментирате болниците и аз мисля да съм в 1АГ Света София. Тази седмица на консултацията ще говоря с доки, защото мисля да избирам екип (от работа имаме допълнително здравно осигуряване и мисля да се възползвам- всичко поемат- екип, вип стаи и т.н.)
Лека вечер от мен

# 521
Аз съм напълно с готова за 1000лв. )
Това включва всички дрехи от 0-3месеца, 3комплекта нови чаршафи с 2нови обиколника и 1органайзер, хавлия, 1одеяло за количката, 1чувалче за количка. (като имам доста повече, отколкото реално ми трябват).
Нова люлка, вибрираща с мелодии, нова количка с чанта за количка, помпа за кърма, комплект шишета, органайзер за памперси, мокри кърпички и т.н., бебешки несесер,  уред за претопляне на шишета, уред за кисело мляко, няколко нови играчки за количка, нов повивалник.
Единствено от щерката ще използвам кошчето-люлка за първите месеци, кошарата и и леглото. А на нея ще се прави ново обзавеждане в последствие.

Боднатото никога не съм ползвала, не знам какво е това органайзер за памперси и бебешки несесер. Какъв е този уред за кисело мляко? Въобще за какво се използва? Синковецът беше захранен с кисело мляко на 1г...?

Оделца няма да купувам, като нови са ми останалите от синковеца. Обиколника също е екстра, мога да го продам за нов.
Помня, че за баткото отидохме един ден в магазин Пигис Хаус, който вече не съществува и купихме всичко/ без люлката/. Количката със столчето ни излезе около 800лв. Всичко останало каквото се сетите: шишета, козметика, корито, обиколник, чаршафи, стерелизатор, уред за затопляне на храна...........и т.н. около 500лв. Една приятелка с детски магазин ме заведе в складовете от който пазарува и  накупих дрешки на цени на едро+ прах, омекотител, кърпички........към 100лв. Люлката беше 380, накрая всичко беше около 2000лв. Имаше доста неща, които не ми потрябваха и не използвах, като уреда за затопляне на мляко и храна. Беше си скъп, на авент, 150лв............сега, ако купувам всичко от-до, може и в по-малко да се вместя. Пазя музикалната играчка за леглото. Леглото ни е тип люлка, и го използвахме до 8-9 месечна възраст, после започна да се опитва да го прескача, и сложихме кошарата. Нея забравих да калкулирам в цената, няма да купуваме нова.
Старата ми количка имаше чувалче, не съм купувала допълнително. Денис и тези имат, нали?

# 522
Имат чувалче,да.

# 523
ани27, ето кое какво е. )
Това е органайзер за памперси и др. чудеса

това е бебешкия несесер, имах с щерката, но после и го оставих да си играе и половината неща са и сред куклите и играчите. Този е на Томи Типи

уреда за кисело мляко съм го взела по принцип, не конкретно за бебето. Филипс имат такъв, но този е на друга марка. Щерката обича кисело мляко и сега съм решила да и квася домашно. Пък на бебето като му дойде ред ще яде и то.

# 524
Ясно, от бебешкият несесер ги имам повечето неща от баткото, просто не са поставени в несесер. Никога не ползвах четката и гребена с него Mr. Green, както и това за ловенето на сополи/ забравих как се казва/, не ми разрешаваше. Остава ми само ножичката за нокти и термометъра, той и сега мрази да му се режат ноктите, а за пилене да не говорим.
Органайзера не е лош, но не знам дали ще имам място за него на шкафа, който използвам за повиване.
Количката ми е била доставена до холандският адрес, след 10 дни ще ми я докарат и в Бг. Още нямам отговор от пакостник за кг на люлките, да ги видим ще ми отговорят ли и кога, т.е, колко са сериозни.
Мъжът ми и дребния ще ги огрее тутманика за закуска тази сутрин, събудих се в 4.20 Mr. Greenчакат го от 2 дни, но аз нали не се събуждах рано.......
Проблемът с направата на детска е на път да се реши. Намерих изпълнител от темата за детските стаи, имат още малки колебания относно леглото, дали ще стане точно както искам, т.е. може да стане, но трябва да са поръчкови матраците, а това ги оскъпява, но........човека, каза, че ще мисли, и " няма невъзможни неща'', харесвам хора, които се стараят в работата си, а не като проектантката на Платан: звъни ми, че не можела да намери механизма , който искам /т.е. те не са слагали такъв/, да съм попитала човека, който ми направил проекта и кое от къде и как.........нищо не намирала в нета и т.н........уж реномирана фирма, а ще се обадиш на клиента и ще кажеш не мога да открия това, което искате, не знам как.........ами света ще обърнеш и ще го направиш и няма да се излагаш, като казваш не мога, не знам.........това ти е работата, дори и да не знаеш, да се научиш.......да не се отплесвам.
Приключа ли с поръчката на детската, трябва да избирам предучилищна, това ми е най-притеснително.........

Общи условия

Активация на акаунт