Косопад - 5 тема

• 83 468
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Колкото по-бюджетно, толкова по-добре.  Blush

# 391
# 392
  • София
a.l.e.n.a , благодаря ти! Това е супер като цена, че и за два месеца. Дозировката достатъчна ли е или да пия по две? Има ли ги в някоя аптека или задължително от онлайн сайта?

# 393
  • в 1001-та нощ
има ги и в аптеките  Peace - за дозата, аз бих пила - според указанието  Peace

# 394
  • София
 Hug
Още утре отивам да потърся в околните аптеки.С какво мога да допълня, в рамките на още 10-тина лв? Като начало, после ясно. Вит.Д. биотин?

# 395
  • в 1001-та нощ
витамините са напълно достатъчни, може би още:

1. калмацин (калций, магнезий, цинк) - мисля, че не  ескъпо
2. масло от вечерна иглика - ако има в тази цена
3. някакъв изгоден лосион - за локално ползване  Peace

# 396
  • Бургас
от друга тема ,която следя съм чела,че когато се пие вит,Д е важно заедно с него да се пие и магнезий,

# 397

Миналата есен си правих изследване за вит. Д и тогава моята стойност беше 19 или 20, което по българските стандарти е долната граница. Долната референтна стойност в повечето държави обаче е поне два пъти по-висока. Да не би и тук да е вече така? Какъв е тя?

Ще напиша резултата дословно:

Test Vitamin D (25hydroxycholecalcifferol)
Result: 43.903
Reference:
Deficient < 25 nmol/ L
Issuficient 25 to 74
Sufficient 75 to 250
Potential Introxication > 250

Намерих си и едни изследвания от миналато година за ЩЖ.
ТТ3 3.31
ТТ4 1.18
ТСХ 0.97
правени са непосредствено преди цикъл.

Искам пак попитам, мислите ли че Неоптиде Спрей ще бъде по-ефикасен от Аминексил ампулите на Виши. И до колко време да очаквам да спре косопада.

# 398
  • в 1001-та нощ
тук мярката е наномол на литър, а на доста места се посочва, като нанграм на милититър, за конвертиране => 80 nmol/L = 32 ng/mL

отново казвам, че различните лаборатории може да изследват с различни методи и посочват какви са референтните стойности в конкретния случай  Peace

# 399
Здравеите и от мен. Изчетох цялата тема и т.к. съм малко объркана искам да попитам какво точно да пия и с какво да се мажа за моят проблем. Поставиха ми диагноза хашимото с хипофункция на ЩЖл. преди 2,5 месеца след изследвания на антитела и хормони, които бяха:
FT4-   0.7  REF 0.89-1.76
TSH-  36.34   REF  0.55-4.78
TAT-  233.8   REF<60
MAT-  2314   REF<60
Казаха че явно го имам от години но никой досега не го е открил защото няма изразени симптоми освен умора и сънливост, която отдаваха на ниско кръвно. След месец и половина лечение и детоксикация на плодава диета, хомеопатия и хранителни добавки (омега 3, 6, 9, селен, витамин С-1г, алое с коприва, мед с пчелен прашец, водорасли на аквасорс) резултатиме ми се подобриха значително, но още не са в норма. От около месец забелязах, че косата ми започна да пада повече и изпаднах в паника. Моля да ми кажете какво според вас трябва да правя. Благодаря Ви.

# 400
Видяла съм се в чудо какво да правя, за да спра проклетия косопад.

миноксидил 2 % пробвала ли си ?

# 401
  • Бургас
lidiak82, доскоро и аз бях с хипофункция, но не ми падаше косата, започна да пада, когато минах в хиперфункция. Може да не се дължи косопадът на здравословния ти проблем, а на сезона примерно... Разбира се, няма как да сме сигурни в нищо...

Какво да вземеш, нека по-знаещите момичета кажат.

# 402
При резултатите които съм написала за 2 месеца и половина незнам дали мога да мина в хиперфункция!?! ooooh!последните ми изследвания от август ТСХ от 36 беше паднало на 10 за месец и малко. Някаде тук четох че при рязка промяна в хормоните се появява косопад.....и аз незнам:( Все пак към края на месеца ще си пусна контрола и ще видя! Thinking

# 403
  • Бургас
При резултатите които съм написала за 2 месеца и половина незнам дали мога да мина в хиперфункция!?!

Не си ме разбрала.
Казах, че на мен косата ми пада, когато съм в хипер, а не в хипофункция.
И че може причината за косопада ти да не е щитовидната жлеза, макар че и това не е изключено.

Ето:
lidiak82, доскоро и аз бях с хипофункция, но не ми падаше косата, започна да пада, когато минах в хиперфункция. Може да не се дължи косопадът на здравословния ти проблем, а на сезона примерно... Разбира се, няма как да сме сигурни в нищо...

Какво да вземеш, нека по-знаещите момичета кажат.

Peace

Не казвам, че ти си в хиперфункция, едва ли си минала в другата крайност. На каква доза хормон си? Понякога се случва медикаментозно предизвикана хиперфункция, но се съмнявам да се е случило с теб.
Права си обаче, пусни контрола, така ще знаеш какво става.

# 404
не взимам хормон на този етап пробвам с алтернативни методи - хомеопатия, добавки, хранителен режим, спорт, йога.....Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт