Косопад - 5 тема

• 83 475
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
Благодаря за съветите, алена   bouquet

# 376
  • в 1001-та нощ
имаш ли предположения за причините за косопада?

# 377
  • Бургас
за мен ефективни действия срещу косопада и ЩЖл са свързани с по-доброто функциониране на черния дроб-ензими,пречиствания,билки и др.
Добавяне на магнезий,вит.Е,А и Д

# 378
Кои хормони трябва да се изледват при наличие на засилен косопад?
Гинеколожката ми е написала Тestosteron, androstendron, DHGA-S.
Тези достатъчни ли са и ако не какво друго и ако днес ми е 5 ден от цикъла.??

Някъде отговорих на това питане Simple Smile

Това са хормоните, които влияят на косопада, но трябва да се изследват също Пролактин,ТСХ и Т4
ПП
DHЕA-S  Дехидроепиандростерон сулфат

happypond   до 2-3 месеца

Благодаря, Денис!

Аз и се обадих отново да я питами тя ми каза, че ми е пуснала само мъжките хормони, а за тях нямало значение на кой ден се правят..да се доверя ли, че не са  малко пари?

# 379
  • в 1001-та нощ
за тях няма значение кога  Peace

# 380
Здравейте,
пиша ви отново. Както бях споменала по-рано имам много силен косопад, който продължава вече четвърти месец. Тази седмица бях на дерматолог, и ми направиха кръвен тест само на витамин Д. Каза, че косопада може да се дължи на стреса от операцията ми през април. Но на мен не ми се вярва да е от това, защото е доста сериозен. Резултата от теста на витамин Д беше под границата:43.903 и ми напраха инжекция, която беше много болезнена. След месец трябвало да си бия още една.
До сега ползвах Аминексил ампулите на Виши, пия желязо и В12 от 2 месеця, и се минаха 5 дена от инжекцията, но косопада не намалява. Много съм притеснена. Косата ми оредя на половина. Особено забележимо е отстрани, в областта над ушите. Става въпрос за загуба на над 160 косъма на ден, и около 300 косъма в деня след баня, при положение, че се къпя през ден. Бихте ли ми споменали за какъв косопад става въпрос при вас? Защото си мисля че моя е многократно над нормалния.
Също така мисля да сменя ампурите на Виши с Неоптиде Спрей. Четох, че уж бил по ефикасен.
Дали този спрей ще помогне на косопада, ако например имам проблем със ЩЖ. Които хормони пък ги изследвях преди година и бяха в норма. Но не съм ги изследвала сега. И възможно ли е да имам приблем със ЩЖ при положение, че нямам никакви симптоми свързани с това.
И още... от днес на своя глава започнах да приемам натурален витамин Е. Видяла съм се в чудо какво да правя, за да спра проклетия косопад.

# 381
  • в 1001-та нощ
не съм се интересувала с какво вит.Д е важен за косата, но имаше още един споделен случай, в който го изследваха .....  newsm78

странно е дори лятото да е под норма, може би има проблем да го формираш, странно ми е - че веднага и инжекции - да се чувстваш по-излекувана ли? болезнени са, защото е мастно разтворим, а тези инжекции са по-болезнени  Blush

не ти ли изписа да го пиеш? натрупва се  Blush за да се формира е нужно кожата да се излага на светлина ... което лятото е обичайно, зимата по-трудно, затова по-често се приема зимата, но някои - целогодишно  Blush

косоапдът няма да спре с 1 инжекция  Peace

# 382
Лятото не се излагам на слънце, защото съм чужбина и през деня температурите тук са 50 градуса. Просто е невъзможно да се изложа. Освет това тук слънцето залязва напълно в 5 след обяд, а аз съм на работа до 6.
Аз също предпочитам някакви капки или хапчета, но не ми изписа. Възможно ли е да ги сменя на своя глава с такива.
Инжекцията наистина беше много болезнена, която болка ме държа цели 3 дни.

# 383
  • в 1001-та нощ
точно се чудих дали не живееш по северните места  Blush

не е нужно да се печеш, но да е светло - повече от няколко часа и да не си облечена от главата до петите, т.е. кожата да контактува със светлина ...  Blush

аз не виждам проблем да си вземеш витамини и да приемаш до дневната доза  Peace

и тук можеш да надникнеш http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=431279.0  Hug

Последна редакция: пн, 09 сеп 2013, 22:44 от a.l.e.n.a

# 384
Здравейте,
пиша ви отново. Както бях споменала по-рано имам много силен косопад, който продължава вече четвърти месец. Тази седмица бях на дерматолог, и ми направиха кръвен тест само на витамин Д. Каза, че косопада може да се дължи на стреса от операцията ми през април. Но на мен не ми се вярва да е от това, защото е доста сериозен. Резултата от теста на витамин Д беше под границата:43.903 и ми напраха инжекция, която беше много болезнена. След месец трябвало да си бия още една.
До сега ползвах Аминексил ампулите на Виши, пия желязо и В12 от 2 месеця, и се минаха 5 дена от инжекцията, но косопада не намалява. Много съм притеснена. Косата ми оредя на половина. Особено забележимо е отстрани, в областта над ушите. Става въпрос за загуба на над 160 косъма на ден, и около 300 косъма в деня след баня, при положение, че се къпя през ден. Бихте ли ми споменали за какъв косопад става въпрос при вас? Защото си мисля че моя е многократно над нормалния.
Също така мисля да сменя ампурите на Виши с Неоптиде Спрей. Четох, че уж бил по ефикасен.
Дали този спрей ще помогне на косопада, ако например имам проблем със ЩЖ. Които хормони пък ги изследвях преди година и бяха в норма. Но не съм ги изследвала сега. И възможно ли е да имам приблем със ЩЖ при положение, че нямам никакви симптоми свързани с това.
И още... от днес на своя глава започнах да приемам натурален витамин Е. Видяла съм се в чудо какво да правя, за да спра проклетия косопад.

Миналата есен си правих изследване за вит. Д и тогава моята стойност беше 19 или 20, което по българските стандарти е долната граница. Долната референтна стойност в повечето държави обаче е поне два пъти по-висока. Да не би и тук да е вече така? Какъв е тя?

# 385
Момичета,
а кое заболяване е свързано с косопад, а космите по тялото продължават да си растат на воля или дори да се увеличават?

# 386
  • в 1001-та нощ
андрогените - например, когато не са в норми  Peace

happypond  Peace мисля, че зависи и от лабораторията  Peace

в Токуда за 25 ОН Витамин D мисля са:

долна граница: 11,0 ng/ml
горна граница: 43,0 ng/ml

# 387
Мерси, Алена.

Ето още малко инфо за референтните стойности:
http://www.medscape.com/viewarticle/589256_7
http://www.lef.org/magazine/mag2010/jan2010_Startling-Findings-A … on-Members_01.htm
http://www.uptodate.com/contents/vitamin-d-deficiency-beyond-the-basics

По света като недостиг се определят стойностите  от 20 до 30 ng/mL (50 to 75 nmol/L), а като дефицит стойностите под 20 ng/mL (50 nmol/L).

# 388
  • София
Хайде пак тук. Положението е от-чай-ва-що! Нищо не пия в момента. Май от година не съм пила, вероятно и за това косопадът е зверски и положението е такова вече няколко месеца.
В дни с миене на косата са повече от 300-400, не съм ги броила, но от опит (преди съм броила).
Давайте нещо спешно като идея, обаче да е бюджетно. Иначе за по-натам си знам, макси хеър, токо ....каквото беше там онзи вит.Е, записах си и инозитол, вит.Д.
 Praynig
Скоро не съм изследвала ТСХ, може да се е вдигнал, обаче пък нямам други симптоми и се съмнявам да е той.

# 389
  • в 1001-та нощ
колко бюджетно?

Общи условия

Активация на акаунт