Косопад - 5 тема

• 83 487
  • 737
  •   1
Отговори
# 360
  • София
кога се правят хормоналните изследвания преди или след цикъл?
Различните хормони се правят в различно време! Когато ти назначат кои хормони ще ти изследват, ще ти кажат в кой ден от цикъла трябва да ти вземат кръв! Успех!

# 361
  • София
Моят косопад от края на март месец не се повлия нито от ампули на билкова основа, нито от ампулите на Виши аминексил в комбинация с шампоана Embarassed. Доста отлагах посещение при ендокринолог, но вече ми се появиха и други симптоми, та вече няма отлагане.
Виждам, че в темата пишат доста компетентни момичета и искам да попитам  кога се правят хормоналните изследвания преди или след цикъл? Иска ми се по-скоро да предприема мерки и да не отлагам за следващия месец.
Благодаря ви предварително

ЛХ, ФСХ и Е2 на 3 ден от МЦ
Пролактин
Тестостерон, Андростендион
Кортизол
ДХЕА и 17ОН Прогестерон - на 3 ден от МЦ
ТСХ и Т4 

Ще чакам да пишеш какви са резултатите Simple Smile

# 362
Докато чакам изследванията препоръчайте ми ефикасни хранителни добавки. Предполагам, че няма да окажат влияние върху изследванията.
 До сега избягвах приема им, че ми се увеличава апетита и ако не се контролирам качвам кг. Но вдигам вече ръце като гледам колко ми пада косата и че е почти на половина Cry.

# 363
  • София
Записвам се да ви следя  Peace

Последните два месеца имам косопад, предполагам от стрес. Купих си протикосопаден шампоан на Фито, ампули на Лореал Проф. може би ще взема.

Пих Макси Хеър една опаковка, не видях никакъв ефект.

Преди години страдах от ужасен косопад вследствие на силен стрес, тогава се оправих с шампоан на Виши; ампулите към шампоана и Себорал Форте. Пиех Геритамин. Може и към ази комбинация да се върна.

Последна редакция: нд, 01 сеп 2013, 19:22 от Илли

# 364
  • София
Ако причината е здравословен проблем, добавките не могат да те излекуват, а само временно  и леко да повлияят косопада.

# 365
Кои хормони трябва да се изледват при наличие на засилен косопад?
Гинеколожката ми е написала Тestosteron, androstendron, DHGA-S.
Тези достатъчни ли са и ако не какво друго и ако днес ми е 5 ден от цикъла.??

# 366
Започнах да пия инозитол. Мисля да проведа 3-месечен курс и тогава да говаря за ефект? Вие как мислите, кога мога да усетя реално, дали инозитола ми помага?

# 367
  • София

Някъде отговорих на това питане Simple Smile

Това са хормоните, които влияят на косопада, но трябва да се изследват също Пролактин,ТСХ и Т4
ПП
DHЕA-S  Дехидроепиандростерон сулфат

happypond   до 2-3 месеца

# 368

Някъде отговорих на това питане Simple Smile

Това са хормоните, които влияят на косопада, но трябва да се изследват също Пролактин,ТСХ и Т4
ПП
DHЕA-S  Дехидроепиандростерон сулфат

happypond   до 2-3 месеца

Благодаря, Денис!

# 369
  • София
Какви са ви впечатленията от шампоана и ампулите за косопад на ЛП?
Май ме почва есенния Confused
Като хранителна добавка ще взема Анакапс, но за козметика се колебая. Thinking

# 370
Здравейте,

въпрос: с цел нови растежи на коса искам да почна да пия вит. Е (токотриеноли) - колко време трябва да ги пия, за да се очаква да има ефект? Има ли значение алфа-токотриеноли или гама-токотриеноли се приемат специално за тази цел? Питам, защото евентуално съм се насочила към червено палмово масло на капсули и то мисля, че е богато на гама-токотриеноли...

Анакапс могат ли да се приемат заедно с токотриенолите?

Кажете ми честно, има ли смисъл от ампулите за скалп или от по-голяма помощ са добавките?

Също така, с гинеколог или ендокринолог да се консултирам за косопада? Прочетох, че вие посещавате гинеколог за такива изследвания ?  newsm78

Последна редакция: чт, 05 сеп 2013, 10:17 от wackamotto

# 371
  • в 1001-та нощ
това, което се препоръчваше и съм пила аз - е специфична бленда на алфа, бета, гама и делта токотриеноли - в опр. съотношение и за препоръчване с лъжица сусамов тахан  Peace

според мен добавките помагат повече, при теб нямаше ли и проблем с ЩЖ? много се препоръчва маслото от вечерна иглика при косопад по такава причина, но не сработва при всеки  Blush

# 372
Да, Алена, имам проблем с ЩЖ (Хашимото). По някаква причина косопада ми не спира от около 4-5 месеца. Не е много силен, но не е и в рамките на нормалното. Пия едни добавки (на Солгар за кожа, коса и нокти), които явно не са ефективни в тази насока. Затова си мислих за токотриенолите с цел поникване на нови коси и евентуално нещо по-хард като Анакапс.

Масло от вечерна иглика, казваш... Мисля да пробвам, благодаря за съвета   bouquet Самостоятелно ли се приема или може в комбинация с още нещо (така желаните от мен токотриеноли  Mr. Green )?

Ти тези ли пиеш: http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Tocomin-SupraBio-Full-Spect … 60-Softgels/27484?

Анакапса мислиш ли, че би бил излишен разход?

Извинявай за многото въпроси ...  Hug

# 373
  • в 1001-та нощ
при някои проблеми с ЩЖ - трябва да се внимава с йода в храните и добавките - може да се консултираш за това и да съобразяваш добавките - с препоръката  Blush

маслото то вечерна иглика - няма проблем да комбинираш с токотреинолите  Peace (тези от линка ти)

Анакапс - не са излишни - само виж дали съдържат йод и ако да - консултирай - дали за теб е проблем

# 374
Здравейте!
И аз имам проблем с косопада, но за съжаление рядко полагам грижи за косата си  Embarassed
Бих искала да ме посъветвате от по-ниския клас продукти коя серия бихте ми препоръчали? Това, което мога да си позволя е нещо от рода на Фитовал, ривалид, клоран... Кое е за предпочитане? Пробвала съм с ревалид - не видях голям ефект, но може би съм много непостоянна и това е проблема  Rolling Eyes И аз добавки - ако си взема обикновени витамини дали ще има ефект и към какво да се насоча?
Благодаря предварително   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт