Косопад - 5 тема

• 83 464
  • 737
  •   1
Отговори
# 720
  • Бургас
Момичета, здравейте! Някой може ли да каже какви маски с чесън прави? И как ползвате маслото от репей. От лятото насам съм със страхотен косопад, който ми се засили още повече докато бях в болницата и след лекарствата, които ми слагаха венозно. Положението вече ми е плачевно. Реших да пробвам с домашни рецепти първо. Благодаря ви предварително!

Мъжа ми си го счукваше и мажеше директно, но при него беше опадала на кръгове косата.Ето  тук пише.Така и така се плескаш сложи един жълтък и зехтин/масло/стимулант и затопли  за да проникнат съставките.

Вземи си  и добавки , витамини.Направи си изследвания.Грижата трябва да е цялостна -отвътре и отвън, затова и храната е много важна.Писала съм по-напред в темата как аз се справих с косопада, резултат от стрес и проблеми със щитовидната жлеза. Ефекта беше повече от това, което очаквах.От години не съм имала лъскава и растяща коса, с изкл.когато е била прясно боядисана.Аз също съм ползвала почти всички серии ампули, шампоани, които се продават по аптеките.Пила съм най-различни витамини за коса -имало е ефект, особено като бях преди 30г., но последно нищо не ми помагаше.

Последна редакция: вт, 07 яну 2014, 08:33 от Галчудо

# 721
Галчудо Какво беше най-ефикасното средство което те спаси от косопада, аз се къпах с какви ли не шампоани за косопад сега от скоро си взех анафаз на дюкре, правя много домашни маски със зехтин и тривитаминол, бих и добавки на фитовал, но нищо не ми се отрази добре, даже напротив, както писах по-горе мисля, че е следсвие на операцията която претърпях преди около 5 месеца и може и на силното обезцветяване, но от тогава мина година, и по вероятно е от операцията, бях на дерматолог тъй като ми се появи и кожна алергия, но все още не мога да се възстановя и от нея, а косопада на моменти е трагичен! Ти как се справи?

# 722
  • Бургас
Галчудо Какво беше най-ефикасното средство което те спаси от косопада, аз се къпах с какви ли не шампоани за косопад сега от скоро си взех анафаз на дюкре, правя много домашни маски със зехтин и тривитаминол, бих и добавки на фитовал, но нищо не ми се отрази добре, даже напротив, както писах по-горе мисля, че е следсвие на операцията която претърпях преди около 5 месеца и може и на силното обезцветяване, но от тогава мина година, и по вероятно е от операцията, бях на дерматолог тъй като ми се появи и кожна алергия, но все още не мога да се възстановя и от нея, а косопада на моменти е трагичен! Ти как се справи?

Комплексно е-не само едно нещо, ще ти пиша на лични,защото вече веднъж съм писала в темата. Сигурно е от упойката.Направи си изследвания, вкл.и за щит.жлеза, отиди на ендокринолог.

# 723

Комплексно е-не само едно нещо, ще ти пиша на лични,защото вече веднъж съм писала в темата. Сигурно е от упойката.Направи си изследвания, вкл.и за щит.жлеза, отиди на ендокринолог.

Копни и ми хвърли и на мен на лични, явно съм забравила и аз  Embarassed

# 724
  • София

Копни и ми хвърли и на мен на лични, явно съм забравила и аз  Embarassed
И на мен!  Praynig

# 725
  • София
аз вместо да кажа "и на мен", да река - ама направо го напиши в темата ...   bouquet  Laughing

# 726
аз вместо да кажа "и на мен", да река - ама направо го напиши в темата ...   bouquet  Laughing

Peace

Явно всички сме изпуснали  Embarassed Понякога така се отчайвам, че дори спирам да чета тук  Sad

# 727
  • Бургас
raja_nikol специално за теб го писах тогава  Wink

Много голямо излияние стана, а и има лични моменти, няма как да напиша, ще ви го пратя.

# 728
Моля, изпрати го и на мен Praynig

# 729
  • Бургас
Първо искам да кажа, че това не е някакво мазило или хапче, а един цялостен процес.Редуцирах най-общото.Ако някой иска може да ме пита на ЛС.

Скрит текст:
Миналата година декември се престраших да отида на ендокринолог и да си направя изследвания-диагноза Хашимото.Аз обаче не искам доживотно да пия лекарства.Отидох си на хомеопат-пих хомеопатично л-во, купих си селен и дотам.Косата ми последните  2 години беше в ужасно състояние особено горния пласт -побеляла, суха, изтъняла по слепоочията и никакви бои, маски, шампоани и витамини не успяха  да и подействат. Бях под стрес.Не се чувствах добре психически и това нямаше как да не се отрази на косата.Потърсих проф.помощ- човек, с когото да говоря за това което преживявам.С времето успях да се мотивирам.Разделих се със средата ,която ми причиняваше стрес.Междувременно се информирах за хормоналния баланс и реших да опитам това което се препоръчва-най-вече от принципите на Зоната.Започнах да си правя кълнове, ядки и семена.Започнах буквално да се занимавам със себе си, да правя утвърждения-придобих едно друго мнение за себе си Wink.Следващото, за което ми трябваше доста време да се реша е къносването.То вече реално подобри състоянието на косата ми.Не е като на 20 г. , но определено е по-добре от безформената перушината от преди половин година- има блясък, расте, на пипане не е суха-имам чувството че съм по естествена коса, от 17-18 г. се боядисвам и съм го забравила това усещане.Да не забравя ползата от и движението, но това си го правех и преди.Сега наблегнах на йога.
През това време съм пила само селен и магнезий с Б комплекс.
Сега декември резултатите ми бяха много добри, само антителата са извън нормите но са понижени спрямо преди.Имах и леко нисък хемоглобин, което ми е странно защото ядох много елда, а тя е богата на желязо.Но най-добрия индикатор е как се чувстваш. Мисля,че само външно понякога няма ефект, особено ако не е сезонен косопад, трябва и отвътре да има промяна, но не само под форма на добавки, а и чрез промяна в храната, мислите, отношението към себе си.Косопада не е някакво изолирано явление -това е реакция на организма за да индикира някакъв проблем.

# 730
Първо искам да кажа, че това не е някакво мазило или хапче, а един цялостен процес.Редуцирах най-общото.Ако някой иска може да ме пита на ЛС.

Скрит текст:
Миналата година декември се престраших да отида на ендокринолог и да си направя изследвания-диагноза Хашимото.Аз обаче не искам доживотно да пия лекарства.Отидох си на хомеопат-пих хомеопатично л-во, купих си селен и дотам.Косата ми последните  2 години беше в ужасно състояние особено горния пласт -побеляла, суха, изтъняла по слепоочията и никакви бои, маски, шампоани и витамини не успяха  да и подействат. Бях под стрес.Не се чувствах добре психически и това нямаше как да не се отрази на косата.Потърсих проф.помощ- човек, с когото да говоря за това което преживявам.С времето успях да се мотивирам.Разделих се със средата ,която ми причиняваше стрес.Междувременно се информирах за хормоналния баланс и реших да опитам това което се препоръчва-най-вече от принципите на Зоната.Започнах да си правя кълнове, ядки и семена.Започнах буквално да се занимавам със себе си, да правя утвърждения-придобих едно друго мнение за себе си Wink.Следващото, за което ми трябваше доста време да се реша е къносването.То вече реално подобри състоянието на косата ми.Не е като на 20 г. , но определено е по-добре от безформената перушината от преди половин година- има блясък, расте, на пипане не е суха-имам чувството че съм по естествена коса, от 17-18 г. се боядисвам и съм го забравила това усещане.Да не забравя ползата от и движението, но това си го правех и преди.Сега наблегнах на йога.
През това време съм пила само селен и магнезий с Б комплекс.
Сега декември резултатите ми бяха много добри, само антителата са извън нормите но са понижени спрямо преди.Имах и леко нисък хемоглобин, което ми е странно защото ядох много елда, а тя е богата на желязо.Но най-добрия индикатор е как се чувстваш. Мисля,че само външно понякога няма ефект, особено ако не е сезонен косопад, трябва и отвътре да има промяна, но не само под форма на добавки, а и чрез промяна в храната, мислите, отношението към себе си.Косопада не е някакво изолирано явление -това е реакция на организма за да индикира някакъв проблем.
Това с магнезия е много популярно напоследък и срещу косопада. Каква точно е била добавката която си приемала? Замислям се и аз за магнезий и тн. Поздравления за куража и мобилизацията.

# 731
  • Бургас
Благодаря sesses.Може да е нескромно, но и аз съм много доволна от себе си.

Чудих се дали да не пробвам гел или олио с магнезий, но в крайна сметка не пробвах.Все мисля и обмислям по сто пъти и накрая си взех това, което съм пила и преди  на таблетки.

# 732
  • Sofia
Аз магнезия си го набавям от магнезиево олио или гел,като го втривам в областа на корема,около пъпа най-добре се усвоявало,а за селен хапвам по 2-3 бразилски ореха/били с най-високо съдържание/.Понеже приемам 25мг.Л-тироксин не ми се иска още химия да си вкарвам в тялото.

Днес влезнах в една аптека да си взема нещо ефикасно за мазане или пръскане,много скъпи тези продукти,предложиха ми някакви ампули за 80-90лв.,имаше и по-евтини 50-60лв.,но не бях предвидила такъв разход и само шампоан Приорин си взех за 12лв.Тази вечер ще си направя и маска с маслото от репей,дори мисля с нея да преспя....Нали не би имало проблем да престои маслото повече на косата?

Последна редакция: вт, 07 яну 2014, 20:24 от Doli

# 733
Здравейте Simple Smile Искам да попитам някой ползвал ли е Шуслерова сол номер 11 и какво е мнението ви за нея Simple Smile

# 734
.....Предупредих човека, че ще има наплив и той каза, че в сряда ще зареди.
Момичета, така се надявам да не съм ви подвела и при вас да има същия благотворен ефект! Ще чакам с нетърпение отзивите ви, но все пак вярвам, че е ясно, че от едно прилагане чудото надали ще е налице...И, все пак, дано!
Каква му е цената и колко грама е?
В темата беше даден сайт, където 100 мл масло от репей беше 18 лв.

Здравейте Simple Smile Искам да попитам някой ползвал ли е Шуслерова сол номер 11 и какво е мнението ви за нея Simple Smile
Тя за какво е?  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт