Бъдещи първокласници в Русе

• 58 418
  • 420
  •   1
Отговори
# 360
Момичета, това не ви ли се струва ужасна дискриминация:

"В изпълнение на решение на педагогически съвет (Протокол №4/13.11.2012г.)
и удовлетворение на живущите в района на училището –кв.”Дружба”№1,2 и 3,
децата от ж.к. Чародейка не попадат в района на училището и документи на тези
деца ще се приемат само, ако отговарят на условията 5.1 и 5.3 на посочените по-горе
критерии."

Цитат е от официалната заповед на Директора на едно от училищата в Русе (то е ясно кое е, но все-пак няма да му кажа името) за прием в първи клас за тая учебна година.
Едно е да направиш списък от критерии за прием (с който по-принцип също не съм съгласна, че е много справедлив), но на определени деца изобщо да откажеш да приемеш документите и да не им дадеш никакъв шанс!
Направо ми се струва противозаконно.
Ами ако въпросното училище не успее да си попълни бройките с деца от Дружбите, тогава ще приема живеещи в центъра например, но не и от Чародейките, така ли?
Много се разочаровах като видях това защото по-принцип за това училище съм чувала само хубави отзиви.

# 361
  • Русе
Малко да побутна темата в този сняг  Joy

# 362
  • Русе
На някой ни е рано да се разриваме.  Laughing Чааак на 26-ти май.

Все пак от време на време се замислям дали не запиша първолачето в "отец Паисий"  newsm78
Със сигурност ще подам в Европейските че там имаме предимство но все нещо ме човърка  Thinking

# 363
Незнам дали е вярно, но тази учебна година ще има само 2 паралелки първи клас в Отец Паисий!

# 364
  • в огледалото на живота
Незнам дали е вярно, но тази учебна година ще има само 2 паралелки първи клас в Отец Паисий!
Откъде имаш тази информация.. Rolling Eyes

# 365
Не е от достоверен източник...от майки го чух. Като излезе заповедта за прием ще се разбере.

# 366
Аз знам за 3 паралелки.

# 367
  • Русе
Дано има повече паралелки, и ние за там се целим. Все пак набор 2009, имаше повече родени деца,доколкото си спомням бум на ражданията.

# 368
  • На брега на реката
2009 повече деца се родиха, вярно е. Обаче при набор 2008 имаше напрежение при приемите в ясли, градини и училища....та не знам какво ще ви дойде на главата тази година. Дано съобразят приема спрямо този показател. И ви желая успех!!!

# 369
  • Русе

Засега съм се ориентирала към Европейските езици защото аз самата съм учила там до 7-ми клас, но ако местата са малко, а децата много, като гледам критериите им за прием, се страхувам, че няма да успеем.
Какъв е вашият опит с кандидатстване за първи клас в училища, за които нямате "точки"?

Благодаря на всички, които ми отговорят!

В паралелките, различни от английски, знам че приемат и от други квартали, дано да имате късмет.

Голямата ми дъщеря е там, 4-ти клас с руски. Бяхме изпуснали срока за подаване на документи и само за руски можеше да я приемат, но пък аз имам адресна регистрация наблизо и познати учители там. Но не случихме на класна. Тази година малката ще е първи клас и за сега сме се ориентирали към английски с класен г-жа Веселка Петрова. За нея най-добри отзиви чух.
Племенника ми е също в нашето училище, 3-ти клас, пак с руски. (Те живеят в чародейка, но пък използваха предимството, че свекърва ми е рускиня и съответно децата й имат и руско гражданство.) Класната им е страхотна - В.Братованова. Който кандидатства догодина и се падне при нея, ще е късметлия.

Иначе, имам приятелка, която тази година започна работа в занималнята на Отец Паисий и много хвали учителите. Просто е възхитена от всичко.

Последна редакция: чт, 21 яну 2016, 17:10 от mimet0

# 370
  • Русе
mimet0, много полезен беше за мен поста ти.  bouquet
А ще разрешат ли да се избира класна или пак ще става по другият начин?

# 371
  • Русе
Ели, радвам се, че съм била полезна Simple Smile
По въпроса ти - идея нямам и мен това силно ме интересува.
Имам съседка, нейното дете е в 4а клас, та си мисля, че може моето да го приемат в "а" клас, а въпросната г-жа, при която искам да бъде малката е на "б" класна.
Мисля да говоря с моята позната в училище тези дни и като имам някакво инфо, ще пиша.

# 372
  • Русе
Интересувам се че за баткото много държах на госпожата и директно се обадихме на когото трябва че да стане номера. И затова не знам дали можем да избираме. За други училища съм чувала че имат право но тук  newsm78
И аз ще врътна някой друг тел.

# 373
Другото което знам за Европейските, е че за занималнята приемат само по 3,4 деца от клас, та ако мислите да сте на занималня трябва да имате сериозни основания да ви приемат

# 374
  • Русе
Здравейте ,да попитам само в едно училище ли можем да подадем документи,или в две три училища, че аз така мисля да направя? Ами ако не ни приемат където искаме,може ли да останем без училище?

Общи условия

Активация на акаунт