Бъдещи първокласници в Русе

• 58 444
  • 420
  •   1
Отговори
# 75
А какво става когато няма място в избраното училище а то ти е удобно защото живееш близо и работиш близо но по адресна регистрация не се водиш на същото място?

# 76
Здравейте, в училището по европейски езици са изнесли вече имената на учителките... Ще се радвам да "чуя" мнения за тях....

1а кл. – английски език Лора Кънчева
1б кл. – английски език Мария Вълева
1в кл. – немски език Агнес Генова
1г кл. – френски език Галя Градева
1д кл. – руски език Виолина Братованова

Благодаря предварително Simple Smile

# 77
Здравейте! Много ще съм благодарна, ако някой сподели мнение за госпожите, които ще поемат първи клас в Иван Вазов - това ще са Таня Петрова, Стефка Лазарова и Нели Златева. Синът ми ще бъде там, но не знам коя да предпочета

# 78
Вчера ходих да питам за приема на първокласниците в Дойче шуле, приемането на документи ще бъде от 27 май до 6 юни (8 до 16h), класирането ще излезе на 10 юни и оттотгава започва записването на децата. Документи, които трябва да се носят - акт за раждане на детето (оригинал + копие), лична карта на родителя. Ако има повече деца, отколкото места, ще се отсяват според: адресна регистрация; брат/сестра, посещаващ същото у-ще (+ документ за това); месторабота на родител в района (+ документ за това).
Секретарката каза, че ще качат информацията на сайта, но аз поне не я открих. Всъщност това, което забравих да питам е колко паралелки се предвиждат, миналата година са били шест... някакъв тих ужас ме обхваща от вероятността да не приемат детето там, по-близкото до нас у-ще даже не го имах като вариант, толкова е "разпуснато" по моите виждания ... Confused, обаче явно ще трябва, като последен избор. 
Вярно ли е, че има значение (т.е. че е предимство) ако по-малкото дете в семейството (брат/сестра на ученика) е в детска градина в близост до у-щето? Вчера нищо такова не ми казаха, а го чух от няколко места след това.

# 79
Здравейте момичета
да споделя моя опит Grinning
За началния курс са важни първо- учителя, второ- училището и средата и трето самото дете
Според резултатите на децата след 7 клас с най висок бал са тези на Любен Каравелов, след това са европейските, дойче шуле, Христо Ботев, Отец Паисий , Левски и Иван вазов.

В Любен Каравелов са малко ученици и не ги натоварват изобщо. Явно добрите резултати настъпват постепенно без много странични натоварвания. Просто явно колектива знае какво и как да го прави. Имат целодневно обучение. Храната е кетъринг от фирма която се избира от родителите всяка година. Учебните занятия започват в 8 /8 и 15 -за първи клас/ Учи се само сутрин до 7 ми клас. 8-ми клас нямат, защото всички деца са приети в гимназии.

В Иван Вазов  и Христо Ботев имат значително повече домашни. Не мисля, че това е кой знае какъв проблем, защото колкото и домашни да имат всичко може да се напише в рамките на занималнята.
В Иван Вазов имат занималня в училище. Децата учат на 2 смени до 8-ми клас
До 4-ти клас образованието което получават децата е отлично. След това леко изостават

Христо Ботев-според родителите , децата са много ангажирани. Училището от край време се слави с по затегнатия си режим, което никак не е зле. Има дисциплина и децата се научават , че задължението им е да учат. Учат на 2 смени до 12 клас. Сутрин от 7.30

Възраждане- както в повечето квартални училища, ако попаднеш на добър учител до 5 клас ок- ако не  и виждате , че има проблем по добре го преместете на време, защото след 4 клас ще е вече късно. Учат на 2 смени до 12 клас сутрин от 7.30

Отец Паисий- сега имат нова директорка. Доста разтропана жена.
Училището е малко, спретнато. Образованието до 8 ми клас е на ниво. Ако детето има желание да учи , ще му се обърне нужното внимание. Учат само сутрин+ занималня

Левски- голямо училище, много деца. Ако попаднеш на учител до 4 ти клас и той научи детето ти да учи , няма да имаш много проблеми. След това всичко е на късмет. Учи се на смени до 12 клас

Музикалното -не го препоръчвам. С две ръце не. На най-близката ми приятелка децата учат там.
Ако имате достатъчно време да преподавате на децата си , за да не изостават от съучениците си от другите училища тогава може

Дойчето- добро училище. Държат на дисциплината. Дават добро образование през целия курс на обучение. Децата не са по натоварени от другите. Добър избор за тези които искат да научат немски. Учи се на смени до 12 клас .Сутрин от 7.30

Европейските- Тук има и доволни и недоволни. Зависи от учителя.
Някой деца научават език, други не. Общо взето , който иска да научи добре английски то трябва да отиде в МГ или в Английската. В момента МГ води

Това е което знам аз . Децата ми са учили или учат в МГ, Любен Каравелов, Възраждане и Левски
,а племенниците ми в Европейските и Вазов

# 80
Европейските.....Някой деца научават език, други не.

Grinning Това за баш за европейските важи. В кое училище 100 % от децата научават език?

Някой деца се пише - някоИ
Поздрави   bouquet

# 81
  • Русе
В Дойчето приемът ще е  само на 5 паралелки, няма  място, защото има целодневно обучение от първи до четвърти клас.12-класниците там имат възможножност да получат освен дипломата си за средно образование и езикови дипломи по немски и английски език, което им дава право без конкурсни изпити да следват в чужбина.

100 процента език в  езиковите учиилища  научават тези, които искат, другите си остават само с обикновено гимназиално образование.

# 82
Европейските.....Някой деца научават език, други не.

Grinning Това за баш за европейските важи. В кое училище 100 % от децата научават език?

Някой деца се пише - някоИ
Поздрави   bouquet
Извинявай, че засегнах интелекта ти и се наложи да прочетеш тази правописна грешка.
Аз пък леко се озорих с това ти изречение
"Това за баш за европейските важи"  Grinning

В европейските има така наречения подготвителен клас- 8 ми, но има и обикновени класове, в които децата учат език точно толкова, колкото и в другите гимназии. В МГ и английската такива обикновени класове няма. Там всички имат подготвителен 8-ми клас и учат само английски по 5 часа всеки ден. Това беше причината да напиша , че някоИ деца научават език , а други не.

# 83
100 процента език в  езиковите учиилища  научават тези, които искат, другите си остават само с обикновено гимназиално образование.

абсолютно

ani69,
когато едно дете, кандидатства след 7-ми клас в европейските, идва от др училище и  преди не е учило език, как ще се чуства в "необикновен" клас с други, които са учили там от първи ?

Това че има такава по-гъвкава форма на обучение, изобщо не е недостатък, а напротив - предимство. В един момент, всички които ИСКАТ и МОГАТ /защото не на всички хора им се отдава/ си изравняват знанията. Разбира се, всичко е индивидуално.

# 84
 kalojana- мисля, че представите ти за нивото на образование в момента в Руската се различават от действителността. Нивото е паднало много след 4 клас а за гимназиалния е доста далеч от Христо Ботев, МГ, Икономическия, Английската. Разбирам, че това е любимото ти училище, но то беше супер елитно преди години. Сега за съжаление не е така. Изискванията към децата в гимназиалния курс са много по малки отколкото в гореизброените гимназии. Това е добре за тези , които искат с по малко знания да имат по високи оценки, но само дотам. Като изключим Немски и Френски, децата от МГ и английската в момента излизат с по добри знания по език отколкото тези от Европейските, въпреки, че не са го учили толкова много в началния курс/но и за това може да се поспори/
 Темата е за бъдещите първокласници и трябва да бъде като помощ на родителите да изберат на детето си правилното училище 

# 85
Благодаря на Ани69!!!   bouquet

# 86
 ani69 - изобщо не ми се спори с теб. Успех

# 87
  • град Русе
ani69, мисля, че си направила чудесно синтезирано обобщение, споделяйки опита си и инфото, което имаш за училищата Simple Smile Аз бих искала мнение за някои от учителите на началния курс тази година във "Възраждане" - Маргарита Иванова, Славина Кангалова и Раделина Христова. Ще съм благодарна на отзиви, в случай че някой има впечатления или информация за тях!

# 88
АниHug  bouquet

# 89
Здравейте! Много ще съм благодарна, ако някой сподели мнение за госпожите, които ще поемат първи клас в Иван Вазов - това ще са Таня Петрова, Стефка Лазарова и Нели Златева. Синът ми ще бъде там, но не знам коя да предпочета
Ако не е късно да отговоря...
Ако търсиш госпожа, която изисква много, дава много домашни и държи децата изкъсо, г-жа Таня Петрова е точният човек. Подготвя децата достатъчно добре, за да заемат челни места по различни състезания. Синът ми е нейн ученик. В същото време децата я обичат и харесват, води ги на екскурзии. Но ще преместя сина си след 4-ти клас, защото и моите наблюдения са, че подготовката от 5-ти до 7-ми клас в Иван Вазов не е достатъчно добра. Докато от 1-ви до 4-ти клас са много добри учители. Peace

Общи условия

Активация на акаунт