Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 58

• 48 558
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
  • Атлантис, Галактика Пегас
Joy Joy Joy И сега да попитам вие как разбрахте и дали сте сигурни,че книгата е "Владетеля",че е на Макиавели е ясно..нито Невин,нито рускините уточняват коя е книгата в преводите си..

Невин я преведе "Прокълнатата" книга

Рускините "онази" книга..

Тази сутрин аз между другото написах,че книгата е Владетеля и сложих цитат на Макиавели и вие повярвахте,че е тя..

Ами тогава защо се чудите,че Султана вярва на Хюрем безрезрвно.. Joy Joy Joy

Ибрахим произнася името на книгата, като - Принц  Peace
Самым известным произведением Никколо Макиавелли стал трактат "Государь", первоначально издававшийся в России под названиями "Князь" и "Правитель".
Государь - это общепризнанное мировое название книги

Князь, Владетел, Принц.  Peace

# 391
Dore Mi, много емоционален пост.   bouquet
От този момент насетне нищо великолепно, още по-малко велико има във Великолепния. "Остарял и оглупял", това ми хареса. Оттук насетне като започне да избива собствената си плът и кръв, великолепният му образ съвсем ще ръждяса.  Peace

# 392
Даная, цитата е от книгата на Н. Макиавелли.  Wink не е от сериала.  Mr. Green

Корделия ,мен точно цитата от Макиавели ме интересуваше ,но не успях да го изслушамв сериала щото ми звъня мобилния.
Сега като имам добър нет ще го сравня и ще ми е още по- интересно. Laughing

# 393
ето го цитата
Турецкий султан отличается от других государей тем, что он окружен двенадцатитысячным пешим войском и пятнадцатитысячной конницей, от которых зависит крепость и безопасность его державы. Такой государь поневоле должен, отложив прочие заботы, стараться быть в дружбе с войском. Подобным же образом султану египетскому, зависящему от солдат, необходимо, хотя бы в ущерб народу, ладить со своим войском. Заметьте, что государство султана египетского устроено не так, как все прочие государства, и сопоставимо лишь с папством в христианском мире. Его нельзя назвать наследственным, ибо наследниками султана являются не его дети, а тот, кто избран в преемники особо на то уполномоченными лицами. Но его нельзя назвать и новым, ибо порядок этот заведен давно, и перед султаном не встает ни одна из тех трудностей, с которыми имеют дело новые государи. Таким образом, несмотря на то, что султан в государстве -- новый, учреждения в нем -- старые, и они обеспечивают преемственность власти, как при обычном ее наследовании.
Но вернемся к обсуждаемому предмету. Рассмотрев сказанное выше, мы увидим, что главной причиной гибели императоров была либо ненависть к ним, либо презрение, и поймем, почему из тех, кто действовал противоположными способами, только двоим выпал счастливый, а остальным несчастный конец.

bowuu bowuu bowuu
Так че действитело става въпрос за книгата Владетел.  Peace

# 394
  • Мюнхен
Доре Ми за сетен път съм изумена как гледаме един и същи филм и го интерпретираме по различен начин, повлияни от отношението и симпатиите си към героите, които сме изградили с времето. Не го приемай като критика, всеки си има мнение и аз уважавам твоето, но наистина е странно, че не мога да се съглася с абсолютно нищо от твоят пост. Но не е и нужно. Имам само няколко въпроса към теб. Писала си какво виждаш, но никъде не говориш с факти, защо го виждаш така. Тук са писали различни хора с различно от на останалите мнение, но са боравили с примери, защо мислят така, а не иначе. Например не разбирам как стигна до извода, че Михримах приема майка си като враг? Това че понякога не сме съгласни с избора на децата си, не ни прави техни врагове. А и на нея и е пределно ясно, че тази любов е невъзможна и опасна, иначе защо се крие от всички? Валиде враг на Хатидже ли беше, когато беше против Ибо или на СС заради Хюрем? Как реши, че цитирам: Знае още днес, че не майка й, а тя ще контролира света, за което е готова да плати цената. За отнетата любов тя ще отмъсти ... Готова ли е майката да си плати? Или унесена в свойте планове, няма да заподозре, че малката й дъщеря вместо разменна монета ще се превърне в най-страшният й враг?!   Shocked Shocked #Crazy newsm78
Къде видя любовта на Х. към сестра и? Тя не я повика от любов. Къде видя плана и и защо смяташ, че Шах е длъжна да се намеси като се обърне срещу брат си, който би трябвала също да обича и да уважава съпругата му и майка на децата му? Къде видя, цитирам: Че Шах иска да превърне неверният си съпруг в падишах? Да не би да си гледала филма напред?
Къде видя невинността на принцовете да си тръгва?
Къде видя съдията да е жаден за власт? Не взе ли той решение в полза на Ибо?
Мога да ти задавам много въпроси за твоят пост, но това са нещата, които най-много ме интересуват. Не питам за Хюрем, Ибо и СС защото разбирам, че имаш друга позиция и тя влияе на мнението ти, което е логично. Но изброените от мен неща аз не ги видях и те нямат нищо общо с позицията ни? Това са неща, които ти или си видяла, а аз съм гледала друг филм или имаш мнение, изградено от книги и статии за някои от тях или наистина не съм гледала внимателно. Но затова сме тук, да показваме на другите ако са пропуснали нещо!

Последна редакция: чт, 10 яну 2013, 17:14 от bggirl22

# 395
Момичета,не ми цитирайте книгата защото снощи на филма никой от артистите не я спомена,че е тя..Само я показаха..Този цитата който аз постнах тази сутрин е цитати на Макиавели и избрах произволен..

Нито знаех пълните преводи на рускините,нито нищо..Още снощи по време на филма написах,че това е книгата Владетеля на Макиавели..

Аз какво да направя,че съм умна..а пък вие си спорете..  Hug Hug Hug

# 396
Момичета,не ми цитирайте книгата защото снощи на филма никой от артистите не я спомена,че е тя..Само я показаха..Този цитата който аз постнах тази сутрин е цитати на Макиавели и избрах произволен..

Нито знаех пълните преводи на рускините,нито нищо..Още снощи по време на филма написах,че това е книгата Владетеля на Макиавели..

Аз не споря, но понеже превода при рускините е на пълна пара, просто казвам - името на книга което произнася Паша- Принц. так го чуват преводачки.  Peace

# 397
... Как се пада от върха.
Видях един мъж, който повярвал във своето величие, забрави що е братска обич и доверие. Забрави, че макар и световен император, никога не стигаш там сам. Възгордя се от шума на ветровете, които отнесоха разума му, и оставиха само празноглава горделивост. Самовлюбен...
Това като го зачетох, първо реших, че описва Ибро  baby_neutral
Е, не е световен император, ама се има за такъв   Mr. Green

Тази сутрин аз....
Ами тогава защо се чудите,че Султана вярва на Хюрем безрезрвно.. Joy Joy Joy
Вярно, че си вип, ама чак Хюррем не си  Laughing пък и ние не сме толкоз "остарели и оглупели"  Mr. Green

"Владетелят" го споменаха още в предни серии, затова съм го цитирала и преди.
Корделия  Peace

# 398
Dore Mi, много емоционален пост.   bouquet
От този момент насетне нищо великолепно, още по-малко велико има във Великолепния. "Остарял и оглупял", това ми хареса. Оттук насетне като започне да избива собствената си плът и кръв, великолепният му образ съвсем ще ръждяса.  Peace

Аз пък така се изхилих като прочетох поста на Dore Mi, че се полях с кафе... ooooh! Joy Joy Joy
Този "Блясък" на Ибро е ореола, който му се привижда като се погледне в огледалото, неговото огромно Его. hahaha Забрави кой е, откъде идва, на кого дължи цялата власт, с която разполага. Навири носа си толкова много, че не забеляза къде нагази. Mr. Green  

# 399
Dore Mi, smile3501 много поетичен пост!
 Но може би , за да звучи така ритмично много думи са сложени там,  защото просто пасват, а не защото са верни! newsm78
 И да, и на мен ми се струва като изопачаване на фактите!
Ние още никъде не видяхме домогванията на Шах до властта, а какво ще стане по- нататък може само да гадаем!
за Рустем #Crazy една човешка подлост не е пропусната!
 Mr. Green Явно Михримах има пророчески способности щом знае "че един ден ,тя ще управлява света! Но да оставим това -то си е твоето мнение!
 Искам само да питам : Как се нарича този похват (в литературата и в живота Mr. Green),при който , за да направиш един субект "велик и блестящ" трябва  да Окаляш всички заобикалящи го???

# 400

Аз не споря, но понеже превода при рускините е на пълна пара, просто казвам - името на книга което произнася Паша- Принц. так го чуват преводачки.  Peace

„Владетелят“-на тоскански Il Principe

Последна редакция: чт, 10 яну 2013, 17:31 от vip42

# 401
  • Мюнхен
Dore Mi, smile3501 много поетичен пост!
 Но може би , за да звучи така ритмично много думи са сложени там,  защото просто пасват, а не защото са верни! newsm78
 И да, и на мен ми се струва като изопачаване на фактите!
Ние още никъде не видяхме домогванията на Шах до властта, а какво ще стане по- нататък може само да гадаем!
за Рустем #Crazy една човешка подлост не е пропусната!
 Mr. Green Явно Михримах има пророчески способности щом знае "че един ден ,тя ще управлява света! Но да оставим това -то си е твоето мнение!
 Искам само да питам : Как се нарича този похват (в литературата и в живота Mr. Green),при който , за да направиш един субект "велик и блестящ" трябва  да Окаляш всички заобикалящи го???

Мамата 67, ВВИ smile3501 smile3501

# 402
Аз пък така се изхилих като прочетох поста на Dore Mi, че се полях с кафе... ooooh! Joy Joy Joy
Този "Блясък" на Ибро е ореола, който му се привижда като се погледне в огледалото, неговото огромно Его. hahaha Забрави кой е, откъде идва, на кого дължи цялата власт, с която разполага. Навири носа си толкова много, че не забеляза къде нагази. Mr. Green 

Голям смях, голямо чудо! Толкова е забавно и весело, че щели да удушат някого, че чак кафето си разливаме от смях....
Малко повече уважение към чуждото мнение не е излишно. И аз се чудя понякога дали да си разливам кафето от шок и ужас, като прочета нещо, но не го обявявам на всеослушание.
Що се касае до Его-то, във ВВ всички страдат от твърде голямо Его, като започнем от Великолепния, минем през хасекито и стигнем до Ибрахим...

# 403
Последните два поста ми напълниха сърчицето Hug
Съвсем,ама съвсем вярно! Joy Joy Joy

Съвършено вярно !! Hug  bouquet Peace

А WIP42 освен ,че си заварди най- най- ама наистина най- страхотния герой във ВВ поставя и логични капани ... Peace  bouquet

# 404
Последните два поста ми напълниха сърчицето Hug
Съвсем,ама съвсем вярно! Joy Joy Joy

Съвършено вярно !! Hug  bouquet Peace

А WIP42 освен ,че си заварди най- най- ама наистина най- страхотния герой във ВВ поставя и логични капани ... Peace  bouquet

Hug Hug Hug   bouquet

Момичета,видяхте ли ги вчера без чалми на вечерята у Ибрахим  #Crazy #Crazy

Ами Матракчъ и Ибрахим най-читаво изглеждаха..Другите направо да си умреш от смях,особено пък Барбароса,онзи адмирала,направо не е за вярване..

И друго ми стана странно тези хора как са съществували без копирни машини..Викам си сега колегата ако трябва да преписва изказванията на Ибрахим няма и 5 сезона да стигнат..

Общи условия

Активация на акаунт