Петиция против целогодишното шофиране на фарове през деня

• 5 415
  • 139
  •   1
Отговори
# 105
А защо тогава в други страни, включително и членки на ЕС, на същата географска ширина като България,  не въвеждат карането на светлини?
А) Те са жестоки и не им пука за избитите им съграждани по пътищата.
Б) Политиката на правителствата им не е толкова дупедавски отворена за едрия бизнес.
Мисли, човече, и отговори. Затова имаш главица.

От моя опит, в други страни не ми трябват фарове. Факт е, че ако и тук се кара и пресича нормално, а пътищата са направени с мисъл, а не изпльокани без никаква инженерна мисъл, и тук нямаше да ми трябват фарове.

# 106
А защо тогава в други страни, включително и членки на ЕС, на същата географска ширина като България,  не въвеждат карането на светлини?
Б) Политиката на правителствата им не е толкова дупедавски отворена за едрия бизнес.

От моя опит, в други страни не ми трябват фарове. Факт е, че ако и тук се кара и пресича нормално, а пътищата са направени с мисъл, а не изпльокани без никаква инженерна мисъл, и тук нямаше да ми трябват фарове.

Те и сега не ти трябват. В ГОЛЯМО ЗАБЛУЖДЕНИЕ СИ!

Аз пък вчера се замислих дали ЦЕЛТА  не е продаване на повече гориво. Ние не правим циганските сметки, но търговците.....

# 107
Изумително е как хора, които казват, че се чувстват по- добре на пътя с този закон, биват убеждавани, че не трябва да се чувстват по- добре  Shocked
Ами щом си толкова убедителна, защо не убедиш и всички останали страни да го приемат?
Може някога да отидеш на екскурзия там, и ще шофираш комфортно.

# 108
А защо тогава в други страни, включително и членки на ЕС, на същата географска ширина като България,  не въвеждат карането на светлини?

Аз пък вчера се замислих дали ЦЕЛТА  не е продаване на повече гориво. Ние не правим циганските сметки, но търговците.....
Не толкова търговците, а монополиста. Който е сял на предизборна кампания, очаква да жъне. И длъжниците снасят доволно.

# 109

Не познавам на живо шофьор, който да се чувства по-комфортно, ако колите с/у него са без фарове. Включително и хора с 40 г. опит зад волана и професионални шофьори. Всеки споделя, че сега е в пъти по-лесно.
Затова и се учудих на петицията. Явно хората като вас са много малко. И щом по-голямата част от шофьорите искат да карат така, трябва ли да се съобразим с една шепа недоволни?

Ами щом си толкова убедителна, защо не убедиш и всички останали страни да го приемат?

Мен защо ме прескчаш  Wink написах го - няма нижда да ги убеждаваме, те си карат на фарове  Laughing добровлно. Защо ли? Сигурно, защото искат да им е гадно и да има повече катастрофи.

# 110
Моят личен проблем е, че ВИНАГИ трябва да мисля за проклетите фарове! ...

Не можеш да си правиш изводи от 1-2 страни изключения. Това за мен значи, че причината е друга, няма как във всички други да действа, а само в една да не стане. Има друга причина, която води до лошите резултати.
Виждам вече, че са ти дали данните за България. Дано следващата година са с още толкова по-малко. 59 почернени семейства по-малко. Дай Боже и повече.

Боже каква КОЛОСАЛНА НАИВНОСТ! Хитреците, които гласуваха ТОВА БЕЗОБРАЗИЕ точно на такава наивност разчитат! Да баламосаме овцете, да се радват, че нещо правим!!!

А по отношение на СЕРИОЗНИТЕ ПРИЧИНИ ЗА  КАТАСТРОФИ няма никакви действия!!!

Едва ли точно ОТ  ТЕБ можем да научим, че повечето хора предпочитат фаровете. Твърде необективна си. Показа го във всичките си постове.

Последна редакция: пт, 11 яну 2013, 13:44 от vl

# 111
Дреме ми мен кой го е приел, даже не знам точно кое правителство го напрви, не ме и интересува, не следя политиката. Но съм доволна, защото в България нямаше да стане като в нормалните страни. Онези, които са го осъзнали навреме, нямат закон, те си карат така без никой да ги кара. На овцете им е нужно да бъдат подкарани, за да се сетят  Wink

Нашата кола е целогодишно на фарове от преди закона, както и детето ми е в столче от преди закона, както и колани слагаме, от преди да затегнат положението. Така че тези неща не пормениха с нищо ежедневието ни, само го улесниха, когато засягат и другите водачи, както това с фаровете.

# 112
Дреме ми мен кой го е приел, даже не знам точно кое правителство го напрви, не ме и интересува, не следя политиката. Но съм доволна, защото в България нямаше да стане като в нормалните страни. Онези, които са го осъзнали навреме, нямат закон, те си карат така без никой да ги кара. На овцете им е нужно да бъдат подкарани, за да се сетят  Wink

Нашата кола е целогодишно на фарове от преди закона, както и детето ми е в столче от преди закона, както и колани слагаме, от преди да затегнат положението. Така че тези неща не пормениха с нищо ежедневието ни, само го улесниха, когато засягат и другите водачи, както това с фаровете.

По-назад написах, че мутрите караха така още преди 15г. стъпили на осевата линия. И изпреварваха на РЪБА НА КАТАСТРОФАТА!!!

А сега според твоите интересни схващания Бг ВЕЧЕ Е КАТО НОРМАЛНИТЕ СТРАНИ!

smile3501 smile3501

Последна редакция: пт, 11 яну 2013, 13:52 от vl

# 113
Дреме ми мен кой го е приел, даже не знам точно кое правителство го напрви, не ме и интересува, не следя политиката.
Ако в България нещо не ти е ясно, мисли за пари, ще се светнеш.

# 114
Може някога да отидеш на екскурзия там, и ще шофираш комфортно.

Да, аз щото само в Софийска околия съм била и само тук знам как карат хората  Laughing Впрочем именно след пътувания в Западна и Централна Европа установих колко по- удобно е карането на фарове и тогава започнах и тук да карам така. И това беше доста преди въпросният закон.

Впрочем не знам защо винаги трябва да се сочи с пръст "Европата" като пример за добро законодателство и да си взимат готови закони от там. Законите се пишат, за да се прилагат в конкретна държава с конкретни хора, които си имат(нямат) конкретни навици, култура и възпитание.

# 115
Този "факт" австрийците защо не го отчетоха? Подсказка - защото не лижат толкова очебийно на едрия бизнес, който пък спонсорира предизборни кампании.

Е, как бе - моята кола е производство 2008г. и точно в Австрия беше разпределението на марката за цяла Европа, та затова ги правеха с фабрични дневни светлини, защото при тях беше задължително. Искаш да кажеш, че ако сега е отменено, тези с фабричните дневни подлежат на глоба ли?

# 116
По-назад написах, че мутрите караха така още преди 15г. стъпили на осевата линия. И изпреварваха на РЪБА НА КАТАСТРОФАТА!!!

Комплексно е, но да, все повече се доближаваме. Подчертавам комплексно, което не значи, че само фаровете са единствения фактор, има още много. Трябва да караш така, че да има най-малко опасни ситуации, а това включва и скорост, и фарове, и изправност на колата, и каквото още се сетиш. Като ги докараме до пълен комлект, ще сигнем нормалните.

А примери за идиоти няма смисъл да даваш, има и такива без фарове, които карат на осевата линия, с фарове поне ги виждаш от по-далеч и имаш повече време за реакция.

# 117
Ами точно това правят съгражданите ми, и катастрофите намаляват, защото намаляват возилата по пътя. А ти си мислиш, че са намалели, защото светиш като крушка.

Ми щом това е причина джигитите да си оставят колите поради липса на средства да ги карат, а оттам са намалели катастрофите - екстра, мен ме устройва.

Боже, какво ФУНДАМЕНТАЛНО ЗАКЛЮЧЕНИЕ! Заслужава награда!!!
 smile3501 smile3501

# 118

Комплексно е, но да, все повече се доближаваме.

Какво проникновение! Ашколсун!
 smile3501 smile3501

# 119
Какви са резултатите от петицията засега?
А, видях, 215 подписа  Joy Joy Joy

vl, не ти отива на годините да се държиш като недовоно детенце от 1 група, с най-добри чувства. Разбирам, че не си доволен, но повечето са, още преди закона го искаха, така че ще трябва да се примириш  Peace

Общи условия

Активация на акаунт