Петиция против целогодишното шофиране на фарове през деня

• 5 444
  • 139
  •   1
Отговори
# 45
И пак не виждам никой да коментира легитимността на закона, гласуван САМО С 80ГЛАСА "ЗА".

Като казваш колко за гласували "за", кажи колко са били "против"

„За" този текст гласуваха 80 народни представители, „против" - 12, „въздържал се" - 17.
Източник: в. Труд

Тоест проблемът е в това, че не са присъствали депутати по време на обсъжданията и гласуванията, а не, защото текстът е бил проблемен за тях.
Самият факт, че е приет и то с такова мнозинство, макар и при такова присъствие, го прави легитимен.

# 46
И пак не виждам никой да коментира легитимността на закона, гласуван САМО С 80ГЛАСА "ЗА".

Като казваш колко за гласували "за", кажи колко са били "против"

„За" този текст гласуваха 80 народни представители, „против" - 12, „въздържал се" - 17.
Източник: в. Труд

Тоест проблемът е в това, че не са присъствали депутати по време на обсъжданията и гласуванията, а не, защото текстът е бил проблемен за тях.
Самият факт, че е приет и то с такова мнозинство, макар и при такова присъствие, го прави легитимен.

Няма как да знаем на какво мнение са били останалите. Но 80 души са САМО ЕДНА ТРЕТА! Ако това гласуване на закони е легитимно, значи се подиграват с всички нас, които им плащаме заплатите!
Отдавна стои въпросът за какво са ни нужни 240 хрантутника.  

"Породата "Български слон" е по-малкият брат на породата "Съветски слон" .Така се правеше през социализЪма, така папагалски се налагат нормите сега ,защото "В Европа е така....."
Да светиш със 100 лукса в слънчев августовски ден по пътищата на южна Европа е пълно безумие....Най-тъмното петно в насрещната кола са фаровете му!"-цитат

Последна редакция: ср, 09 яну 2013, 15:49 от vl

# 47
Добре де, на теб конкретно, с какво ти пречи това?

Че човек бил по-непредпазлив като е с фарове е пълна глупост, така че да не го засягаме.
Доколкото съм чела за изследване в държави, в които е въведено преди нас (Сърбия, Македония, Хърватска, Румъния и Босна), катастрофите са намалели с 20%.

# 48
На мен повече ми пречат фалшивите "ксенонки", които заслепяват много гадно, ама за тях никой нищо не говори.

# 49
На мен повече ми пречат фалшивите "ксенонки", които заслепяват много гадно, ама за тях никой нищо не говори.

Ксенонът не заслепява, какъвто и да е. Заслепяват нерегулираните фарове, без значение какъв вид са. Моите очи не понасят обикновените фарове, нерегулиран фалшив ксенон по-малко ми пречи.

П.П. С обикновени фабрични сме ние, да не си помислите, че ги защитавам, защото сме с ксенони  Simple Smile

# 50
Да ти кажа често ми се случва някой тунингован таралясник да ме заслепи именно с такива ментета. И като добавим и това, което ти каза за регулирането им, се получава красота...

# 51
Да ти кажа често ми се случва някой тунингован таралясник да ме заслепи именно с такива ментета. И като добавим и това, което ти каза за регулирането им, се получава красота...

Да, това е щото е дал три цифрена сума за тунинг и е решил да спести някой друг лев за регулиране, щото му се досвидяло. А и тука, в една барака до блока един сложил табелка- ксенон 30лв. с монтаж...смятай.

# 52
...
Да светиш със 100 лукса в слънчев августовски ден по пътищата на южна Европа е пълно безумие....Най-тъмното петно в насрещната кола са фаровете му!"-цитат[/b][/color]

авторе, авторе ...  ooooh!
случайно да ти е известно, че в северната част на Европа слънцето е на небето почти 24ч на денонощие
или смяташ, че полярната нощ продължава и лятос?

много добре виждам каква е разликата между тукашните светнали коли и тези на туристите
същото виждам и лятно време в БГ в юлските жеги

ако ти не виждаш разликата, си или сляп или не ти е мястото зад волана

# 53

Да, това е щото е дал три цифрена сума за тунинг и е решил да спести някой друг лев за регулиране, щото му се досвидяло. А и тука, в една барака до блока един сложил табелка- ксенон 30лв. с монтаж...смятай.

Тъпото е, че ще те глобят за това, че си забравил да си включиш светлините, а келеша, който заслепява, се разминава бенаказано.

# 54
Аз също съм в недоумение. Какво ви пречи да цъкнете копчето?!  newsm78
Аз моето не го изключвам през цялата година.

# 55
Може на другите да им пречи, или да не им помага поне. Но аз определено се чувствам по-комфортно на пътя, откакто се въведе този закон. И като пешеходец, и като шофьор.
Колкото до факта, че в залата, когато е гласуван законът, са присъствали едва половината депутати, то това категорично говори, че останалите, които не са били в залата, са били абсолютно убедени в правилността на решението и са разчитали на голяма подкрепа. Ако някой е бил против, то със сигурност щеше да се напне точно тоя ден да отиде в НС и да гласува "Против". Нали се сещате, че преди физически да се гласува някой закон, то има щателно проучване на нагласите и предварителна оценка за това дали мнозинството подкрепя или не. В случаите на оспорвани решения се пълни цялата зала.

# 56
Добре де, на теб конкретно, с какво ти пречи това?

Че човек бил по-непредпазлив като е с фарове е пълна глупост, така че да не го засягаме.
Доколкото съм чела за изследване в държави, в които е въведено преди нас (Сърбия, Македония, Хърватска, Румъния и Босна), катастрофите са намалели с 20%.

http://www.dadrl.hit.bg/

Намалели с 20%....Стъкмистика.....А в Австрия? Не прочете ли написаното? Или не знаеш как да го коментираш? Ами написаното от англичани?

Моят личен проблем е, че ВИНАГИ трябва да мисля за проклетите фарове! И то, за да правя кефа на някого......А когато твърде отдавна караме кола този навик липсва. За написаното от мен за мутрите и техните изстъпления също мълчиш!

И за Япония има предостатъчно в линка. Но и него никой не коментира. "Стрижено"! Това е положението........

И за депутатите не познахте. Те просто нехаят. Имам съсед депутат, който ми каза, че можело да се обърна към някоя фирма да ми сложи реле, което да ги пали, когато дам контакт! Втасахме я.....Точно аз да опра до фирма......Не е проблем да си сложа такова реле, но няма да го сторя!
Направо недоумявам от глупостта човешка......Неслучайно Т.Живков е имал 8милиона овце!

Последна редакция: чт, 10 яну 2013, 01:44 от vl

# 57
Моят личен проблем е, че ВИНАГИ трябва да мисля за проклетите фарове!

Ау, това наистина е проблем! И за коланите трябва винаги да мислим, и за мигачите, и да спираме на червено, и на пешеходна пътека....  Tired  Бойкот на всичко викам аз!

# 58
Моят личен проблем е, че ВИНАГИ трябва да мисля за проклетите фарове!

Ау, това наистина е проблем! И за коланите трябва винаги да мислим, и за мигачите, и да спираме на червено, и на пешеходна пътека....  Tired  Бойкот на всичко викам аз!

http://www.dadrl.hit.bg/

Аз пък казвам НЕ НА ВСИЧКО, А САМО НА ФАРОВЕТЕ!!!!

И за доста други неща около автомобила трябва да мисля. Не са малко.....

Последна редакция: чт, 10 яну 2013, 01:45 от vl

# 59
Защото ги забравяш! Пии Гинко и проблемът ти е решен!  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт