За момичетата с диабет и/или хашимото

• 140 978
  • 972
  •   1
Отговори
# 840
Здравейте, аз съм диабетичка с тип 1 от 5 години,записахме се за ин витро процедура но се притеснявам.Ние сме с мъжки фактор и ако има някой в подобна ситуация да сподели как е минало.

# 841
Здравейте, аз съм диабетичка с тип 1 от 5 години,записахме се за ин витро процедура но се притеснявам.Ние сме с мъжки фактор и ако има някой в подобна ситуация да сподели как е минало.
Здрасти Ивелина, гледам, че никой не се включва по твоя въпрос, за съжаление явно е доста рядко диабетички да прибягват до инвитро или може би не пишат тук. Разгледай внимателно темите с проблемното забременяване, там момичетата са с много опит и може да те напътят по-добре към подходящи лекари и/или клиники. Това, което ти е необходимо, е лекар, специализирал както в гинекология, така и в ендокринология или поне такъв с много опит, и то не просто в ендокринологията, а конкретно диабет 1. Препоръките за добър контрол върху диабета си остават, щом се планира бременност, следва да проучиш въздействието на стимулацията върху контрола на кръвната захар. Стискам палци всичко да е наред и да успеете бързо! Пиши как върви и къде си се насочила.

# 842
Здравейте,момичета!Аз съм с диабет тип 1 от 20 години(контрола ми не беше никак добър,но от 3 месеца много се старая и е значително подобрен) и хипофункция на щитовидната жлеза от 1 година(бях на еутирокс 5 мес.,но реших да ги спра,защото ми ставаше ужасно лошо имах сърцебиене и ми прилушаваше и от тогава се поддържам успешно с добавки и орехи Grinning ,последно Тсх-то ми беше (февруари2,3 и 1,5 януари)Освен всичко от няколко месеца(малко преди да спра еутирокса) получавам и паник атаки Confused и се опитвам да ги овладявам с йога и добавки против стрес,трудно ми е,но се надявам,че всичко ще ссе оправи малко по-малко,кризите ми значително са намалели.Та, от 2 месеца правим опити с мъжа ми за бебенце,много искаме,въпреки,че доста се притеснявам и въобще нз как ще успея да се справя,но като чета тук и си вдъхвам малко кураж..Ако има някое момиче с моите проблеми,ще се радвам да сподели  Peace

# 843
Момичета, исках да попитам има ли някакви изследвания за бебоците, чрез които да разберем дали всичко е наред с кръвната захар? Имам диабет от 22г и гледам да не мисля за това, но много ме е страх бебо да не го е наследил. На 8м е и за сега е здравичък, кърмим се.

# 844
Момичета, исках да попитам има ли някакви изследвания за бебоците, чрез които да разберем дали всичко е наред с кръвната захар? Имам диабет от 22г и гледам да не мисля за това, но много ме е страх бебо да не го е наследил. На 8м е и за сега е здравичък, кърмим се.
Кръвна захар.
Страхът и у мен винаги го има, но изследванията не могат да прогнозират какъвто и да било проблем. Ако нещо има да става, става, така че няма какво да го мислим. Simple Smile

# 845
Мелиса,успех в бебеправенето!  Hug Аз имам втори тип диабет,който откриха по време на бременността,така че не мога да ти помогна,но за ТСХ знам,че трябва да е до 2,т.е. ти си в нормата!Супер е,че се справяш без тироксин-би ли споделила какви добавки приемаш?Аз съм с Хашимото и при последните изследвания бях 3,6 ТСХ-спряла съм хапчетата,казаха ми да пия селен и до там...   Thinking
dotmot-аз като съм питала ендокринолози за изследвания на бебето и са ми казвали,че се правят на по-късен етап (след 8 годинки май беше)!Ако някой има инфо-нека сподели! Rolling Eyes На нас ни остава да се молим да са здрави  дечицата и така...  Peace

# 846
Здравей Melissa088!
Не се притеснявай, най-важното е да е добър контрола на диабета. Аз съм с диабет от 24 години, сега вече съм бременна Simple Smile 7-ма г.с., гинеколога ми каза, че е много важно да не изпадам в хипо, особено 2-то тримесечие. Затова аз съм със сензор FreeStyle Libre, който за съжаление още го няма в Бг., но от фирмата дистрибутор се надяват догодина и тук да го има. Това е сензор, който постоянно ти следи кръвната захар, поставя се на ръката, като измерването е като се доближи устройството четец.
Относно тсх трябва да е до 2, моето последното беше 5.5, увеличиха ми дозата и се надявам следващата стойност да е по-добра! Имам приятелки, които са били и с по-високи стойности и не е имало проблем.
Но се следи всеки месец. 
Най-важно според мен е да сме спокойни и разбира се железен контрол! Успех на всички момичета Simple Smile

П.П. Ако някой се интересува от Либрето ще дам подробности.

# 847
Здравей Melissa088!
Не се притеснявай, най-важното е да е добър контрола на диабета. Аз съм с диабет от 24 години, сега вече съм бременна Simple Smile 7-ма г.с., гинеколога ми каза, че е много важно да не изпадам в хипо, особено 2-то тримесечие. Затова аз съм със сензор FreeStyle Libre, който за съжаление още го няма в Бг., но от фирмата дистрибутор се надяват догодина и тук да го има. Това е сензор, който постоянно ти следи кръвната захар, поставя се на ръката, като измерването е като се доближи устройството четец.
Относно тсх трябва да е до 2, моето последното беше 5.5, увеличиха ми дозата и се надявам следващата стойност да е по-добра! Имам приятелки, които са били и с по-високи стойности и не е имало проблем.
Но се следи всеки месец. 
Най-важно според мен е да сме спокойни и разбира се железен контрол! Успех на всички момичета Simple Smile

П.П. Ако някой се интересува от Либрето ще дам подробности.

Аз се интересувам как е устроен ?! Като тип помпа ли?! Как мери кръвната захар ?! Едно време във франция имаше като часовници но даваха мн голями грешки Sad

# 848
Не е като помпа, той само измерва кръвната захар, и няма тръбички към него. Колкото монета от 1 лев е, поставя се на ръката, има една много малка игличка, която е подкожно. Изобщо не го усещаш, може да се къпеш с него без проблем. Има устройство четец, което е като пейджър. при доближаване до сензора на екрана показва колко ти е кръвната захар. За мен лично е голямо предимство да знам по всяко едно време нивата на кр. захар. Понякога дава отклонения съм забелязала обаче. Ниските захари ги отчита добре, но понякога ми е давало отклонение 2,3 единици при по-високите.
Всеки сензор е за 2 седмици и струва 60 евро, т.е. на месец трябват 2. Четеца се купува еднократно и той струва 60 евро. Засега трябва някой, който живее и има адрес в следните държави да ти го поръча, ако решиш : Англия ( там е в паунди обаче ), Германия, Франция, Швейцария, Италия и Испания.
Продукта е на фирма Abbot, дистрибутори са РСР ООД, засега го няма в Бг, на изчакване сме Simple Smile дано скоро и при нас да го има скоро, защото така е доста неудобно, а и ако някой сензор даде дефект...а е имало такива случаи, понеже съм и в една тяхна група и следя там нещата.
Но е голямо удобство, поне за мен! Можеш да разгледаш в нета, има доста инфо, напиши Freestyle Libre и излиза подробна информация.

# 849
Ами майка ми в Англия а пък аз съм живяла толкова дълго във Франция, че имам доста познати. Може ли да се поръча по интернет ?!

# 850
Да, от този сайт: http://www.freestylelibre.co.uk/ за Англия, от Бг не може да се отвори, не е достъпен, само от Англия, правиш си там регистрация и поръчваш първо стартовия пакет, който е 2 сензора+четец; после си поръчваш само сензори. Вече  може и по 6, преди даваха само по 2! За Франция сайта е : http://www.freestylelibre.fr  Доставят го за 5 работни дни до адреса.
Ако решеш виж има и клипчета в нета, за да ти стане по ясно как точно работи. Хубаво е, че има и как ти се движи захарта графика, средна стойност на глюкозата, кога имаш пик и кога даун по часове и т.н. Само че ако не го ползваш повече от 8 часа информацита изчезва, и аз периодично си я свалям.
Ами това е за което се сещам, ако има нещо питай Simple Smile И успех!

# 851
Откога го чакам и аз туй Либре да се появи и в БГ Simple Smile Говорих даже с дистрибутора за БГ, обещаха тази година да го има, ама засега тц. Според мен си е жестоко изобретение, много яко Simple Smile

# 852
На мене ми казаха евентуално догодина, засега си го поръчвам от Испания, но ето днес нещо не се получи с единия сензор. То нито да го връщаш, с тези транспорти разходи.....луда работа. Дано по скоро да дойде тук!
 Сега като съм бременна много съм се шашнала да я вдигна, да не падне много Simple Smile Понякога се случвало да стигне до 11, но веднага реагирам. Надявам се да е наред всичко. Изчетох цялата тема и гледам, че доста момичета са имали и високи и ниски стойности и всичко е минало ок. Стискам палци на всички и само хубави новини да има! Simple Smile

# 853
На мене ми казаха евентуално догодина, засега си го поръчвам от Испания, но ето днес нещо не се получи с единия сензор. То нито да го връщаш, с тези транспорти разходи.....луда работа. Дано по скоро да дойде тук!
 Сега като съм бременна много съм се шашнала да я вдигна, да не падне много Simple Smile Понякога се случвало да стигне до 11, но веднага реагирам. Надявам се да е наред всичко. Изчетох цялата тема и гледам, че доста момичета са имали и високи и ниски стойности и всичко е минало ок. Стискам палци на всички и само хубави новини да има! Simple Smile
Не се шашкай, варирането на КЗ е донякъде нормално, все пак не сме компютри, за да реагираме така, както мозъкът (или панкреасът) го прави Simple Smile
Всичко ще е наред Simple Smile

# 854
Важното е да си спокойна !!! Аз сега съм болна и от високите дози на прогестерона в 14ч след ядене ми е примерно 7 (7 и нещо) и после в 19ч - 18-19 .... Н ми казаха само да не се шашкам, взема се мерки и така Simple Smile понякога организма е мн сложно нещо и не можем да го контролираме изцяло Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт