Покажете си детските стаи - тема 18

• 72 874
  • 768
  •   1
Отговори
# 240
Октопод с рокля това, за което се сещам аз са ей тези кукички с винт.
http://www.itt.bg/bg/kuki-s-metrichna-rezba-ili-rezba-za-darvo/c … udaljena-772.html. Има ги във всеки железарски магазин. Навиваш ги от долната страна на полица или рафт и като закачиш произведението Heart Eyes то си виси.
Нещо такова визирам http://media.snimka.bg/s1/1767/029777061.jpg?r=0

Последна редакция: пн, 25 фев 2013, 16:28 от didida

# 241
didida, идеално е! thumbsup Няма да ми стигне за всички, но мисля, че ще се получи добре като начало.

# 242
Може на една кукичка да закачиш 2-3 или повече фигурки. На куката закачаш една фигурка, после от канапче или месина ( хорда за въдица) си режеш едно парче примерно 20см.  Единия  му край вързваш за същата кука, я в долния край вързваш друга кука и на нея пак окачваш фигурка. Може да сложиш и още една панделка/канапче за трета фигурка. Стават една под друга фигурките. Едната  директно на куката, другата с 20см по-долу, а трета - с още 10см по-надолу. Дали ме разбра newsm78 не успявам да намеря подходяща картинка.

# 243
Разбрах те много добре.

# 244
Запис в темата, макар че по финансови причини не можем да направим цялата стая на веднъж. Сега искам само леглото - единично за матрак 90/200, с повдигащ механизъм, по-високо от стандартното и млечно бяло. Държа да е с табла и от дълга страна. Харесват ми леглата с чекмеджета, но тъй като ако е с повдигащ матрак ще събира повече багаж, се спирам на такъв вариант.

# 245
  • Някъде на път....
Блу, нещо такова ли?

# 246
Да, Таня, от този тип. Но леглото на снимкатата е сравнително ниско. От една страна ми се ще да е по-високо, но пък си мисля ако е много високо да не изглеждам съвсем като голяма ракла. Mr. Green

# 247
  • Някъде на път....
Ами не, не би трябвало да изглежда зле.  Peace

# 248
  • В подножието на Сините камъни
Здравейте, чета ви от известно време, не съм се включвала в дискусии, само съм черпела идеи. Дойде и нашия ред да правим ремонт на детска стая - за две деца момченце на 5 и момиченце на 1 год. Бих искала да ви представя моите идеи и ако може някаква критика или да чуя мнение, защото съм се закопала в чертане от сума време и може някои елементи да ми убягват вече. Леглата са на различни нива, държа да не са едно под друго, ниското е с повдигащ механизъм, високото е на височина 1.20 с матрака, другото е бюро и раздвижена етажерка, под нея е плот, който може да се ползва за сядане, под нея три шкафчета и 2 кутии с колелца за играчки. Цветовете не са много реалистични, по принцип съм избрала за основа някакво млечно кафяво или по-скоро бежово, слонова кост и мат зелено

Ще съм благодарна на всякакъв коментар

# 249
  • при моите любими
Aз също обмислях такова легло, но ако не са чекмеджета, ще падне голямо ровене вътре. Леглото предполагам е 90 см и дълбочината е наистина голяма. Аз имам подобен 1 шкаф и той е почти неизползваем. Помисли добре за това как ще разпределиш там нещата. Ако може да се сложат механизми или чекмеджета е по-добър вариант.

# 250
Доста мислех относно разпределението и в момента е направено така: в долната част има чекмеджета /виждат се/ а в горната по два рафта. Другата част където е цяла вратичката ще има издърпващ механизъм с тръба за закачване, отдолу ще е празно за кутии с обувки или друго нещо квото дойде

# 251
И аз имах идея за такива легла, но май се отказах от нея. Как ще сменяте чаршафите на горното легло? Няма ли да е супер неудобно?!?

# 252
  • при моите любими
120см, не мисля, че е толкова високо и не е от най-неудобното за чаршафи според мен, но помисли за тези рафтчета и тях да направиш на чекмеджета.

# 253
ivka1972  откъде да си сваля тази програма за интериор

# 254
ivka1972  откъде да си сваля тази програма за интериор

Програмата се казва SketchUp, добра е, има доста възможности и може да си направиш доста реалестичен вид, стига да ти се играе. Изтегли си я от замундата

Общи условия

Активация на акаунт