Покажете си детските стаи - тема 18

• 72 648
  • 768
  •   1
Отговори
# 705
Мерси, момичета!  Hug
Спинки, малкият е на 2.4 год. Не го намирам за тесен: все още го приспивам като лягам до него и на двамата ни е удобно.
Всъщност и затова избрахме Хемнеса, за да не се налага след време да правим юношеска стая.

# 706
  • на североизток
iv4i_79, благодаря за включването. Как прибираш багажа, в някакви торби и върху скарата ли? Аз искам под всяко легло да се слагат дрешките на всяко дете, защото няма да имам място за гардероб. не одобрявам леглата тип-сандвич. Все едно съм на пода.

Да, във вакумиращи торби и в/у подматрачната рамка. Доста неща се събират. Даже сега съм прибрала и количката на малката, че вече не я ползваме.
Не е съвсем на пода долното легло, освен това като се сложи и матрак още ще се вдигне нивото.
Но ако ще правите по поръчка помисли за такова легло с механизъм, който го вдига на височината на другото, т.е. пак е легло сандвич, но като го издърпаш можеш да го вдигнеш. Предполагам си виждала такива механизми при разтегателните дивани.

Мечо Пух, тази лампа е от оризова хартия, как ще издържи в детската стая Laughing

# 707
Хемнесът в никакъв слу4ай не е тесен!Един възрастен си спи спокойно,а като се разтегне,двама възрастни и дете спят без проблем-ли4но изпробвано Wink

# 708
iv4i_79, благодаря за включването. Как прибираш багажа, в някакви торби и върху скарата ли? Аз искам под всяко легло да се слагат дрешките на всяко дете, защото няма да имам място за гардероб. не одобрявам леглата тип-сандвич. Все едно съм на пода.

Да, във вакумиращи торби и в/у подматрачната рамка. Доста неща се събират. Даже сега съм прибрала и количката на малката, че вече не я ползваме.
Не е съвсем на пода долното легло, освен това като се сложи и матрак още ще се вдигне нивото.
Но ако ще правите по поръчка помисли за такова легло с механизъм, който го вдига на височината на другото, т.е. пак е легло сандвич, но като го издърпаш можеш да го вдигнеш. Предполагам си виждала такива механизми при разтегателните дивани.

Мечо Пух, тази лампа е от оризова хартия, как ще издържи в детската стая Laughing

Търся точно такъв механизъм за повдигане на долното легло, въпреки че при нас долното е на 40 см от пода ми се струва ниско и искам да го повдигам до нивото на горния. Майстор гледа и каза, че стандартния механизъм за диван не става, слаб е за ежедневно дърпане  Rolling Eyes

# 709

Ще пробвам  Laughing Ако не се получи, ще остане варианта с лампи по стените.

# 710
  • София

Търся точно такъв механизъм за повдигане на долното легло, въпреки че при нас долното е на 40 см от пода ми се струва ниско и искам да го повдигам до нивото на горния. Майстор гледа и каза, че стандартния механизъм за диван не става, слаб е за ежедневно дърпане  Rolling Eyes

Леглото , което поръчахме става на спалня, но е с издърпващ се механизъм .  Долната табла е с 1 см по-ниска от горната .В/у горната табла (когато леглото е единично )има 2 матрака и когато долната част се разтегне просто горния матрак отива върху него. Двата матрака са с различна височина 11 и 12 см и така се компенсира , разликата в таблите.

Ние също мислехме за механизъм като на диваните ,на нашият дърводелец ,не ни го препоръча. Пък и така под долната табла има малко разстояние , което може да се ползва за багаж.

# 711
Хемнес и на мен много ми хареса, но взехме Бримнес главно заради разликата в цената. Първоначално исках легло с повдигащ матрак за събиране на много багаж, но склоних на компромис - по-малко багаж, но пък двойно легло при нужда. На стената вместо табла ще сложим подходяща плоскост, но не бяла. Само дето не остава време да отидем за плоскост.

# 712
  • София
Леглото , което поръчахме става на спалня, но е с издърпващ се механизъм .  Долната табла е с 1 см по-ниска от горната .В/у горната табла (когато леглото е единично )има 2 матрака и когато долната част се разтегне просто горния матрак отива върху него. Двата матрака са с различна височина 11 и 12 см и така се компенсира , разликата в таблите.
Това звучи много идейно!

# 713
Meggysan, естествено и чаршафите са от Икеа Mr. Green

mida03, имаш ли проект на мебелите? Ако нямаш се опитай да си нарисуваш нещата и да си отработиш различни варианти. И после ни ги покажи  Wink
Така, както го описваш за комбинацията от цветове е прекалено шарено. Ако направиш толкова шарени мебели всичко останало ще трябва да е бяло или едноцветно, включително и текстила(което всъщност не е лоша идея, но трудно осъществима  Thinking) Но аз ти препоръчвам да се вслушаш в съвета на Пина - ако искаш да имаш повечко шаренко, направи една цяла мебел само с него(примерно секцията за ТВто или гардеробчето м/у леглата, но в никакъв случай плота на бюрото, защото там и без друго става голяма шарения като започне да се ползва  Laughing ). Между другото ако държиш да има още един цвят по корпусите на мебелите, черното е много неутрален вариант(виж пак моя гардероб и бюро) и също лесно се съчетава после, а и има доста аксесоари(като лампи, корнизи, крака на мебели), които също са черни и така се обединява картинката като цяло. Зеленото го остави за стените или пък за чаршафите, пердетата или килима.

Мечо Пух, много добре се получава Peace Ако ти остане тапет, може да го ползваш и за друго после - например да си облепиш пиратския сандък или просто обикновен здрав кашон, или да си направиш лампа Wink

djordjiq-viki отиди в някоя рекламна агенция и им покажи тази снимка, те ще ти я направят в голям размер за фототапет.

Amica, добре си го замислила, какво те притеснява? А може да допълваш и с други серии на Икеа. Само за леглото бих ти препоръчала да вземеш направо голямо(аз така направих и малката си свикна без проблеми)
Много ти благодаря за помощта,нямам много време,за да направя проект.Поръчах мебелите в бели корпуси,а де що има врата с шарения материал,мисля,че ще стане добре Simple SmileЧудя се обаче какви да направя стените newsm78,дали да са всичките зелени,дали бели и една зелена или пък три да са бледо зелено,а една това тревисто зелено от шарения елемент newsm78А и за паркета взех да се чудя,исках много светъл,напр. бреза,и зелен килим,или да е някакъв цвят бук(с тези бели мебели?Абе колкото повече го мисля по-зле става,а стаята трябва да е готова до 19 април,че малката се прибира от зелено Grinning

# 714
Това звучи много идейно!
Хемнеса е точно на този принцип.  Wink

# 715
  • гр.Добрич
Предпочитам всяко дете да си има свое легло, а не разтегателно. Няма място в стаята да разпъвам легло, пък и близнаците са малки за да се оправят сами с механизми. . Спала съм на легло-сандвич и не ми допада височината. Ще се върна на варианта с фирма.

# 716
А аз се замислям децата как приемат идеята да спят почти на спалня едно до друго...

# 717
Това звучи много идейно!

Aко може снимки, че не успях да си го представя на 100%, а и  ММ ще трябва да го прави Blush

# 718
  • София
Иринка, пак не съм разбрала  Simple Smile Ще чакам тогава да видя вашата стая. Добре сте се постарали за апартамента, дано го пазят наемателите  Peace
Kölsches Mädel, много симпатично е станало с точките. Много свежа стая.
Спинки, и аз мисля като теб. Минах през всякакви варианти, но най-удачно ми се струва всяко дете да си има собствено легло, аз дори от полувисоките се отказах. Последно съм се спряла на нещо пеодобно 

с табла и на дългата страна. Много държа на крачетата, за да се чисти по-лесно отдолу, въпреки че всички казват, че съм луда  Simple Smile

# 719
kanye,и аз имам идея за такова легло,но не съм до виждала в действителност.Ще помоля и аз за снимки,а също и да напишеш на каква височина са леглата.На мен ми се иска всяко легло да е за себе си,т.е. матраците да не са свързани един с друг.Просто долното легло да се издърпа така,че никой от спящите да не се чувства притеснен.

Общи условия

Активация на акаунт