БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-25

• 26 577
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
Както си искаш, няма значение. Зависи какво повече искаш да дадеш, може и цял морков с късче картоф, може и обратното, може 1:1, все е тая, няма правило  Simple Smile

Блонди,знам,че ти си ми спасението!Много ти благодаря за пореден път newsm51

# 106
 Здравейте мами , моята бебка е на 5м и 27 дни почти 6 м , захраних я преди 10-15 дни с зеленчуково пюре / картоф и морков , въпреки че сега разбирам че трябвало с едното само или картофа или моркова / , досега съм дала картоф  , морков и тиква , какво мога още да добавя като следващи зеленчуци , мога ли ориз, спанак ? Още докторката ми препоръча 20 дни след захранването със зеленчук да вкарам като следобедно хранене безгулутенова каша , вие какво ще кажете по въпроса ?

# 107
Здравейте мами , моята бебка е на 5м и 27 дни почти 6 м , захраних я преди 10-15 дни с зеленчуково пюре / картоф и морков , въпреки че сега разбирам че трябвало с едното само или картофа или моркова / , досега съм дала картоф  , морков и тиква , какво мога още да добавя като следващи зеленчуци , мога ли ориз, спанак ? Още докторката ми препоръча 20 дни след захранването със зеленчук да вкарам като следобедно хранене безгулутенова каша , вие какво ще кажете по въпроса ?

Можеш да дадеш тиквичка и пащърнак и след тях да предложиш безглутенова оризова каша. Peace

# 108
  • Berlin
Ориз, тиквичка, пащърнак; ябълка, банан от плодовете, което си избереш.

# 109
Можеш да дадеш пащърнак, тиквичка и после безглутенова оризова каша, ако кърмиш най-добре да е безмлечна и да я правиш с кърма. За тиквичката обаче аз не съм виждала чисто пюре от тиквичка  newsm78

# 110
На Hipp  има чисто пюре от тиквичка.  Peace

# 111
Ще потърся  Peace Виждала съм само тиквичка с картофи, в което има и ориз. За мен не е проблем, тъй като ще съм въвела и картофа и ориза, но ми се иска да и давам чисто, за да усети по-добре вкуса на тиквичката. Знам, че звучи налудничево  hahaha

# 112

Не съм виждала само тиквичка и аз  Thinking Има тиквички и картофи  Simple Smile

# 113
  • Berlin
Нямат Хип тиквичка, а и на други не съм виждала, но и дори с картоф, пак си е гадничко.
http://hipp.bg/dopulvashto_hranene/page/2

# 114
 Shocked вие ме разбихте, аз на малкия съм взимала ,като захранвах с тиквичка, беше само в малко бурканче(био).Или явно не си спомням и да е било и с картоф.  Crazy

# 115
Е добре  де,като гледам тука повечето давате на бебетата си и плодови пюрета,а ние  сме почти на 7 месеца и нашата педиатърка каза да изчакаме newsm78
Защо? Rolling Eyes

# 116
А защо не питаш нея?  Може педиатърката да има нещо предвид, а може прото на нея така да и харесва.

# 117
А защо не питаш нея?  Може педиатърката да има нещо предвид, а може прото на нея така да и харесва.

Аз съм я питала,и тя ми каза,че първо кашата оризовата,след  това пюрета зеленчукови,след  това  включваме  и месото, и тогава плодовете newsm78

# 118
И аз ги дадох след седмия, започнах захранването на 6 м., с оризова каша, след това изредих зеленчуковите и дадох плодови чак след това.

# 119
Аз съм я питала,и тя ми каза,че първо кашата оризовата,след  това пюрета зеленчукови,след  това  включваме  и месото, и тогава плодовете newsm78

Няма твърдо правило, всичко е въпрос на избор. Не е погрешно да се започне с плодове, или със зеленчуци. Както и с ориз. Не е и казано, че първо трябва да е месото, после пък плодовете. Някакво нейно виждане си е това, което също е ок, защо не?  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт