БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-25

• 26 584
  • 751
  •   1
Отговори
# 120
 Здравейте!
Бебето ми е на почти 8 месеца, започнах да я захранвам на 6 месеца.  До сега съм въвела : картоф,морков,круша,тиква,глутен,пащърнак,ябълка, пилешко месо, банан и от около 2 седмици слагам в пюрето по много малко краве масло. Преди месец и половина хемоглобина й беше 107, а сега е 91. Искам да опитам да го вдигна без препарати. Дайте съвет... Какво да дам - елда ? За жълтък как мислите - време ли е?

# 121
Може да дадеш жълтък и елда, но според мен бебето си има нужда от Малтофер.

# 122
Сварих и пасирах картофи и моркови!Прибавих и зехтин,но май сложих малко повече  и на мен ми накъртва Embarassed
Проблем ли е да  му дам пюрето  с  повече  зехтин или въобще да не го давам?
Забравих д акажа,че към пюрето добавих от АМ и малко преварена вода.Другата част е  разделих и сложих и пасираната  тиква Simple Smile

# 123
Трахана на малко дете може ли да се дава?  newsm78

# 124
Бебето ми е на почти 8 месеца, започнах да я захранвам на 6 месеца.  До сега съм въвела : картоф,морков,круша,тиква,глутен,пащърнак,ябълка, пилешко месо, банан и от около 2 седмици слагам в пюрето по много малко краве масло. Преди месец и половина хемоглобина й беше 107, а сега е 91. Искам да опитам да го вдигна без препарати. Дайте съвет... Какво да дам - елда ? За жълтък как мислите - време ли е?

Лекарите какво казаха?
Желязо има най-много в просото, не в елдата.
Въведи червени меса, телешко например.
Кърмиш ли или АМ даваш?

Последна редакция: сб, 19 яну 2013, 11:29 от Блонди

# 125
 Лекарката ни даде час за понеделник. Иначе е на кърма, до преди няколко дни едва кусваше пюретата, а сега започна да хапва повече и затова се надявам, че ще успея да вдигна желязото с храна.

# 126
Не се притеснявай. Фактът, че в чужбина такива профилактични изследвания на бебето не се правят, означава нещо  Simple Smile

# 127
Блонди, много ти благодаря! smile3525

# 128
Здравейте!
Моят въпрос е следният:
От 2 седмици правим опити да се захраним със зеленчукови пюрета. Но само морковеното на Хип му понася добре. Всички други - поне на 3 вида марки пробвах - не, изплюва всичко, дори картофеното. А и в магазините не попадам на голям асортимент зеленчукови; плодови и смесени - да. Sad
Днес реших сама да му приготвя пюрета- от моркови - ок, но за картофеното - много лепкаво стана на блендера и се чудя дали да му го давам, като дъвка е Thinking

# 129
  • на последния етаж
petinka5, за картофеното пюре, добре разварени картофи с повечко течност и в по-голямо количество не става като дъвка (но мачкаш, а не на блендера).
И аз с питане при вас: въвели сме досега тиква и картоф. Може ли следващата въведена храна да е елда (например чрез безмлечната каша на Хип)?

# 130
  • София
От колко време даваш тиква и картоф?

# 131
  • на последния етаж
Преди 15-16 дни започнахме да се захранваме.

# 132
  • София
Тогава по-добре продължи да въвеждаш нови зеленчуци следващите 2 седмици.
След това - месец след началото на захранването със зеленчуци- може да въведеш новата храна.

# 133
  • на последния етаж
Да, така съм процедирала с дъщеря ми (извадих записките), но сина ми е с нисък хемоглобин (93) и освен, че аз ще наблегна на храни, богати на желязо, се чудех и какво още мога да направя.

# 134
Какво сирене е подходящо за захранване - като марка имам предвид  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт