БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-25

• 26 556
  • 751
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Здравейте, мами! Искам да попитам, как да предлагам сурови плодове, въведени вече с пл. пюре? Пак ли се захранва с 1-2 лъжички или мога да дам по- голямо количество? А мога ли да ги  комбинирам с овесена каша, която въвеждам вече втори ден? Лека и спокойна нощ!

# 61
Не, щом са въведени с пюре, няма нужда пак да захранваш. Принципно може да комбинираш с каша, но е за предпочитане пресните плодове да бъдат приемани самостоятелно и на гладно  Simple Smile Но като разнообразие можеш, да  Peace

# 62
И аз имам едно въпросче. Ако захраня с оризова каша, мога ли да я давам 14 дни, след което да започна зеленчуковите пюрета и по-нататък да продължа с кашата, когато дойде време за второ или трето хранене. Във всички схеми, които гледах, кашата се измества след обяд, но аз искам поне след месец-месец и половина да включа второ хранене. Ясно е, че ако я изместя ще е в минимални количества, но все пак искам да си останем с едно хранене, а 1 месец на каша ми се струва много.

# 63
Може принципно, но не ти пречи да даваш и каша и зеленчуци.  Защо искаш да спираш кашата и да даваш само зеленчуци?

# 64
Ами защото нещо не ми се връзва зеленчуци с каша  newsm78 Искаш да кажеш, че може да давам първо зеленчуковото пюре и после да дохранвам с достигнатото количество каша, така ли?  Thinking

# 65
  • София
Dafi`, аз въвеждах нова храна веднъж месечно.
В твоя случай - ако си дала каша - продължаваш с кашата един месец и едва след това въвеждаш нова храна - зеленчуково пюре.
След това може да даваш зеленчуковото пюре на обяд, а кашата - за следобедна закуска; в един и същи ден, на отделни хранения.

# 66
Ами защото нещо не ми се връзва зеленчуци с каша  newsm78 Искаш да кажеш, че може да давам първо зеленчуковото пюре и после да дохранвам с достигнатото количество каша, така ли?  Thinking

това имам предвид:
След това може да даваш зеленчуковото пюре на обяд, а кашата - за следобедна закуска; в един и същи ден, на отделни хранения.

# 67
Благодаря ви  Hug Мисля да захраня на 18.01., но на 22.01. ни предстои имунизация, това проблем ли е?  newsm78

# 68
Дафи, ще луднеш, знам си аз  Joy Датата си я фискирала, защото тогава прави точно 5 ли?  Grinning ден-два повече или по-малко нищо не променят. Бих те посъветвала, ако имаш нерви  Mr. Green  да изчакаш да мине имунизацията и два-три дни след нея, и тогава да започнеш.  Hug

# 69
БлондиJoy благодаря   Hug Ще изчакам  Peace

# 70
Здравейте,
Искам да питам следното - бебка е на 10месеца и половина и досега след обед към 3-4 часа обича да пие мляко, но сега почнах да й давам банан + ябълково пюре и след това към 18.30-19.00 часа давам млечна каша.
Кое е по-добре за това междинна хранене - АМ или плодове, като АМ пие също и към 06.00 сутринта и вечер преди лягане?

# 71
Може ли всеки ден да се дава месо при захранване с месо?

# 72
Привет  Hug Бебка вече трети ден хапва оризова каша,която приема много добре.Мисля след това за около 2 седмици да вкарам круша,ябълка и банан/от пюре/ ,след това каша от елда и в началото на шести месец да изместя кашата следобед и да започна зеленчуците. Та въпроса ми е за елдата мога ли да я дам края на пети месец ?

# 73
Да
Привет  Hug Бебка вече трети ден хапва оризова каша,която приема много добре.Мисля след това за около 2 седмици да вкарам круша,ябълка и банан/от пюре/ ,след това каша от елда и в началото на шести месец да изместя кашата следобед и да започна зеленчуците. Та въпроса ми е за елдата мога ли да я дам края на пети месец ?

Каша от елда се дава след 7м.По-добре зеленчуци преди елда и преди плодове.

# 74
Да
Привет  Hug Бебка вече трети ден хапва оризова каша,която приема много добре.Мисля след това за около 2 седмици да вкарам круша,ябълка и банан/от пюре/ ,след това каша от елда и в началото на шести месец да изместя кашата следобед и да започна зеленчуците. Та въпроса ми е за елдата мога ли да я дам края на пети месец ?

Ние  елдата  я почнахме на 6м.и 15дни newsm78
И друго д а питам,днес  изпекох тиква,мога ли утре да  я пасирам и да  я  дам вместо купешкото пюре? Thinking
Каша от елда се дава след 7м.По-добре зеленчуци преди елда и преди плодове.

Общи условия

Активация на акаунт