БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-25

• 26 556
  • 751
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Как се прави кисел без мляко newsm78

А защо искаш да го правиш без мляко?

Ами не знам- от колко месеца всъщност може да се включи прясно мляко .За сега е на кърма само обедното съм заместила със зеленчуково пюре

Свари нишестето във вода, да стане малко по-гъсто от обикновено. Когато е готово, го остави да се охлади малко, не да изстива съвсем. Към крема добави кърма или разтворено във вода АМ. Ако ги добавиш когато нишестето е изстинало, млякото няма да се смеси добре и ще стане на бучки.

celika, не е нужно да даваш 80гр. сливи, ако така разхлабват детето ти. Особено пък, ако ги даваш именно за да постигнеш разхлабващ ефект. Ако въпросът е кога можеш да ги считаш въведени - минимум след 4 дни. Останете си на 5-6 лъжички. Това и без това е количеството, което трябва да достигнете до 4-тия ден.
Моят син изяждаше и по цяло бурканче пюре от сини сливи (190гр.), беше му между любимите пюрета. Но на него те не му действаха така. Крушата беше "неговият" плод - и 2 лъжички правеха чудеса.

# 46
Леана, за дете над 1г., този млечен крем е ОК - стига да го харесна детето, разбира се. Няма нищо в него, което да е неподходящо за възрастта.

Блонди, бисквитена торта не си ли яла? Не е необичайна комбинация.
"Нишесте от вода и пресно мляко (2:1)" вероятно означава нишестен крем, приготвен с вода и мляко - 2:1.
Точно това е. Благодаря   bouquet

# 47
  • Калифорния, САЩ
   Vivi, благодаря за новата тема!  smile3525 smile3525 smile3525

# 48
  • Някъде по Дунава
Правих нишесте(царевично) така както го е описала Vivi, но добавих и сварена пасирана ябълка. Стана много сполучливо, но на малчо не му хареса, а кака му се убиваше да яде такива бъркочи.

# 49
Правих нишесте(царевично) така както го е описала Vivi, но добавих и сварена пасирана ябълка. Стана много сполучливо, но на малчо не му хареса, а кака му се убиваше да яде такива бъркочи.
Е то това показва ,че не можем да ги сравняваме дечицата .
И аз ще пробвам тези дни -да видим ще яде ли.

# 50
Правих нишесте(царевично) така както го е описала Vivi, но добавих и сварена пасирана ябълка. Стана много сполучливо

Казва се кисел  Grinning Не на всички деца допада, както и попарата.  Simple Smile

# 51
  • София

Аз също добавях пасирани плодове или плодово пюре. Това бяха домашните ми кисели. Моят син много ги харесваше.

# 52
  • Пловдив
Имам питане за зехтина или друга позволена мазнина: трябва ли да се въвежда или може в зеленчуковите пюрета да капвам по няколко капки? Мисля скоро да започна да добавям, за да се усвояват по-добре витамините.

# 53
Зехтина не се въвежда,слагай по няколко капки в пюрето спокойно.

# 54
Имам питане за зехтина или друга позволена мазнина: трябва ли да се въвежда или може в зеленчуковите пюрета да капвам по няколко капки? Мисля скоро да започна да добавям, за да се усвояват по-добре витамините.

Зехтин-а,за какво се слага?И след колко месеца? newsm78

# 55
А и друго се сетих да питам Rolling Eyes
Днес докато избирах пюрета взех едно на Hipp(малко) броколи с ориз.Мога ли да  го давам вече.Почти на 7 месеца сме newsm78

# 56
  • Пловдив
Зехтина се слага за да се усвоят по-добре мастноразтворимите витамини. Може да е рапично олио или друга мазнина, вероятно и масло, но аз ще въвеждам масло сигурно чак към 9-ти месец, след месото. Нека и по-добре информираните да кажат все пак.

# 57

След 6м. се слага зехтин в пюрето,полезен е и за малки и големи.Съдържа незаменими ненаситени мастни киселини,които са важни за мозъка,сърцето и т.н.

Аз лично не одобрявам рапичното олио,защото е ГМО продукт,въпреки,че в повечето пюрета го има.

Днес докато избирах пюрета взех едно на Hipp(малко) броколи с ориз.Мога ли да  го давам вече.Почти на 7 месеца сме newsm78

Изчакай поне още 1м.за броколито.

# 58

След 6м. се слага зехтин в пюрето,полезен е и за малки и големи.Съдържа незаменими ненаситени мастни киселини,които са важни за мозъка,сърцето и т.н.

Аз лично не одобрявам рапичното олио,защото е ГМО продукт,въпреки,че в повечето пюрета го има.

Изчакай поне още 1м.за броколито.

newsm10 newsm51

# 59
Да, изчакай, защото броколите са газообразуващи. Ако бебенцето ти е имало продължителни и силни колики можеш дори още да отложиш - до 9-10-ти месец  Peace.

Общи условия

Активация на акаунт