Бай Ганьо - жив ли е днес?

• 6 333
  • 38
  •   1
Отговори
  • София

На 13 януари се навършват 150 години от рождението на Алеко Константинов. Това ме подсеща да пусна тема за неговият неподражаем герой - Бай Ганьо. Наистина ли Алеко така добре е уловил народопсихологията ни, че този шеговит образ е актуален и днес? Има ли все още хора като Щастливецът и като Бай Ганьо сред нас?

# 1
Бай Ганьо е герой на всички времена. Simple Smile

И тези като Алеко ги има, но вниманието никога не е било акцентирано върху тях.

# 2
О да, напълно съм убедена, че Бай Ганьо е жив. Дори понякога се чудя как Алеко Константинов толкова точно е описал образ, който съществува и днес, 100 години по-късно.

# 3
Едно време ми беше неудобно от Бай Ганьо.

След това срещнах американци...

Дори и нормалните им се вихрят с нахалитет, който
изобщо не пасва на свенливата ми българска душа,
колкото и модерна да се пиша.

# 4
Жив е, да.

# 5
Жив съм бе.

# 6
  • София

Да бе, да....Ще ти се.... Grinning

Ганьо е ген. Ген трудно изчезва. Ще го има Ганьо и след още 200 години...

# 7
  • Kопенхаген
Да беше Ганьо само в БГ с мед да го нахраниш.

Но негови клонинги щъкат необезпокоявани по белия свят пълно е с Мъже- Ганьовци  Grinning

# 8
И Буля Ганьовица е жива.
Във форуми пише, блогове води, в социални мрежи участва...
Епилирана, спретната и сресана отвън, с гиздаво аватарче и сносен изказ - току се заблудиш, колко е цивилизована, и тя вземе, че се бухне в басейна с дума или дело в стил "Булгар! Булгар!"...

# 9
И Буля Ганьовица е жива.
Във форуми пише, блогове води, в социални мрежи участва...
Епилирана, спретната и сресана отвън, с гиздаво аватарче и сносен изказ - току се заблудиш, колко е цивилизована, и тя вземе, че се бухне в басейна с дума или дело в стил "Булгар! Булгар!"...

Peace Joy

Жив/а е и още как  Wink

# 10
Бай Ганьо е национален, социален и общочовешки герой, затова байганьовщината е нарицателно понятие за простотия, нахалство, грубост, безпардонност и пр. Такива хора има и ще има, за жалост човек не е съвършено същество.

# 11
Преди 2 дни видях няколко Бай Ганьовци бухащи се в басейн, пълен с деца!

# 12

На 13 януари се навършват 150 години от рождението на Алеко Константинов. Това ме подсеща да пусна тема за неговият неподражаем герой - Бай Ганьо. Наистина ли Алеко така добре е уловил народопсихологията ни, че този шеговит образ е актуален и днес? Има ли все още хора като Щастливецът и като Бай Ганьо сред нас?
Не беше ли и Калоянчев роден на 13 януари? Толкова добре изигра Бай Ганьо...
Ще го има Ганьо и след още 200 години...
Дано не си права

# 13
  • София
Не съм чула да е убит като създателя си, значи е жив!

# 14

Има ли все още хора като Щастливецът и като Бай Ганьо сред нас?

Като събирателен образ надделя Бай Ганьо - българите все още са си Бай Ганьовци, а не Щастливци.

Общи условия

Активация на акаунт