Отбиване заради лекарства - как?

• 992
  • 5
  •   1
Отговори
  • София
Малкия вече е един "дърт" кърмак - на две години е, хапва си, пийва си и все ме гони за "коки", когато си е вкъщи.
Ако сме навън или е на градина, няма да се сети, ама сега, зимата, сме си по-често вкъщи и той си знае, че винаги има достъп.

Въпросът е, че мигрената ми взе да се обостря жестоко. Имам изписани лекарства, които трябва да пия по схема и не са съвместими с кърменето.

Май трябва да го отбия, обаче представа си нямам как да стане това?

# 1
Я дай да ги видим колко са несъвместими Simple Smile

че често са съвсем ОК; или пък са неподходящи за майки с новородени, недоносени и т.н., а при 2-годишен кърмак, който суче 2-3 пъти дневно, може и да са съвсем възможни.

Колко пъти суче малкият? (Това е важно и по въпроса за отбиването, ако все пак си го решила Simple Smile)

# 2
  • София/Варна
Аз моя младеж го отбих със солен/ама много солен разтвор/.
Бяхме на море и забелязах, че като изляза от морето и ако все още ми е мокър банския, човекът не ще да сучи защото му е мокро и солено.
Когато реших да го отбивам си купих някакви хапчета от които няколко пъти щях да колабирам, които намалявали кърмата и тогава се сетих за соления разтвор.
В една чашка много солен разтвор и си мажех зърната като тръгне да сучи, първия път пробва няколко пъти и аз мазах няколко пъти. Следващи път по-малко и така за около седмица спря да сучи.

# 3
  • София
Аз горе-долу имам представа от лекарства.
Като ме заболи главата, си пия Парацетамол и Ибупрофен.
Обаче тези са антидепресант и някакво за мозъка - ще потърся рецептата по-късно и ще ги напиша.
И Лексотан даже имаше, ама него няма да го пия.
А, и Диклофенак.

Суче колкото пъти ме хване - на заспиване, на събуждане, нощем, вечер пред телевизора, като ме хване седнала на дивана...

# 4
Диклофенакът е нестероидно противовъзпалително, каквото и нурофенът, и общо взето не би трябвало да е проблем.
Лексотан, чак пък, за мигрена, и на мен не ми се струва много добре да пиеш (и не е свързано с кърменето Simple Smile)
Другите обаче е възможно да са по-специфични, затова - имаме една консултантка-клиничен фармацевт, която обикновено ги проучва лекарствата, ако искаш дай ми имената да й ги пратя, или направо й пиши от формата в нашата страница (линкната е в подписа).

Иначе, ако си решила да го стягаш младежа, най-добре ще е да започнеш с ограничаване на кърменията по лесен и ясен за него критерий - например да не суче през деня, или през нощта, или да останат само за заспиване и т.н.
Щом суче много пъти, мигновено отбиване не е най-добрата идея.

# 5
  • София
Параход, бих искала да се проконсултирам и аз с теб относно отбиването.
Малкият след няколко дена ще стане на 4 месеца, до сега бяхме на смесено хранене, криво-ляво се кърмехме, след което додавах АМ. Постепенно кърменето остана само за през ноща, както и вечер и на обяд за приспиване. Сега знам, че кърма почти нямам (в събота на обяд го оставихме на баба ми и си го взехме на следващият ден на обяд, за това време бях успяла вечерта да изцедя 30 мл от едната гърда, другата реших да не я цедя защото ми се стори че няма смисъл. Всъщност така се и оказа, като си го взех от баба, неизцедената гърда имаше мъъъничка бучица, която буквано за минута сучене от малкият се разкара). Макар, че като стисна зърното и се появява по 1-2 капчици, но все пак ми се струва че няма никой. В общи линии малкият ме ползва за залъгалка като че ли. Отначалото преглътне 4-5 пъти и после само си се успокоява.
В допълнение към всичко това от вчера съм с болно гърло. Започнах да пия парацетамол, аналгин и аспирин. Май-май е удачният момент да спрем кърменето и да си продължим на АМ, но не знам как да го направя бързо и безболезнено най-вече за него. Аз вече се примирих със ситуацията, но той е супер кисел от вчера, когато за последно го слагах на гърда. Не ще да спи, буди се през най-много час, ноща ми беше кошмарна просто! На обяд днес обаче се предадох, въпреки аналгина, та поспахме и двамата цели 2 часа!  Mr. Green Та, основният въпрос: как да го отуча и то по-скоро, че с тез лекарства и 5 мл кърма да имам само, пак отиват в бебето..

Общи условия

Активация на акаунт