Налага се да отбия,но...

• 554
  • 4
  •   1
Отговори
Кърмя дъщеря си,но се налага да пътувам за 1 седмица в чужбина.Няма вариант да нося помпа и да цедя,така че май ще трябва да я отбия и да си спра кърмата.Приготвила съм си дори Достинекс.
Но само като си помисля,че този прекрасен ритуал вече няма да го има и ми става много мъчно,и не искам.Та въпросът ми е,има ли друг вариант?Евентуално след спиране на кърмата за 1 седмица може ли пак да се възстанови?Въобще,дайте съвет какво да правя.
Моля!

# 1
Защо няам вариант да се цедиш? Можеш да го правиш ан ръка, не е необходимо с помпа.
Освен това ако оставиш нещата на естествения им ход има шансове и да не ти спре кърмата за една седмица. Аз лично си отделях мляко поне месец след като спрях да кърмя.

# 2
  • София
Можеш да си докараш страхотни проблеми, при такова рязко отбиване. Най-малкото ще ти се препълват гърдите с кърма и най-вероятно ще те болят. Ако не изцеждаш, може да се стигне до запушване на канали. Аз бих си взела ръчна помпа, и да изцеждам поне 1-2 дневно. Така ще се запази и лактацията.

# 3
Много се колебая какво да правя.Сега си събирам багажа и ту слагам помпата,ту я вадя.
Според мъжа ми сега е момента за отбиване,защото малката иначе е така залепена за мен,че ако съм тук трудно ще стане.И на мен на моменти ми се иска,защото вече ми тежи-тя става по 1-2 пъти всяка нощ.Но от друга страна ми се щеше да стане по естествен път отбиването.
Общо взето и аз не знам какво искам и затова е тази дилема.
Благодаря ви за отговорите.

# 4
Ако искаш да стане по естествен път, може да се наложи да почакаш още някоя друга година Simple Smile
Реши за себе си какво искаш наситина и виж дали ще имаш подкрепа на съпружеското тяло. Донякъде въпросът е семеен, добре е да се съобразиш и с неговото мнение.

Общи условия

Активация на акаунт