90 дневна диета-килцата стопи и фиданка стани-тема 207

• 28 812
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
  • някъде далече на хубаво място с любими хора.
Аз предпочитам да си правя постни кексове и палачинки. Не налагам мнение, така смятам че е по-разумно, нищо друго.

# 631
Да Ви разнообразя с една притча от Библиотечката на Глокси

Числата на дълголетието

Случило се в планината един старец да спаси живота на царския син. Султанът искал да награди стареца богато, но той отказал с думите: "Щом си имам живот и здраве, друго не ми трябва!" Като не рачил да го наградят с друго, султанът настоял всяка година по веднъж да им ходи на гости в двореца. Нямало къде да иде старецът, царска воля е това, кандисал. Ходел на гости, но никога не хапвал от гозбите, които му поднасяли, ами си носел в една торбичка храна от къщи и само от нея си взимал.
Принцът пораснал, дошло време да го оженят. Поканили и дядото на сватба. Той пак пристигнал с бохчицата храна от дома и нищо не близнал от царската трапеза.
- Ти защо не уважаваш гостоприемството на султана? - ядосал се везирът.
- Ще ти покажа - отвърнал старецът.
Накарал да сложат в едно гърне по една лъжица от всичко, което имало на масата, после да го захлупят и да го оставят на слънце. След един час храната шупнала и гърнето се пръснало.
- Ей така става и в стомаха на човека, като яде от много храни наведнъж - обяснил дядото.
Велможите се изумили от мъдростта на обикновения селянин.
- На колко си години? - попитали го.
- На 108 - отвърнал той.
- И как успя да доживееш до толкова?
- Спазвах винаги числата 1,3,5 и 7 - отговорил дядото.
- Какво значи това?
- Значи винаги да се храня само с едно ядене, хлябът да е от три дена, виното - от пет години, а с бабата да се събирам веднъж в седмицата.

българска народна приказка
по П. Маджаров, "Животът на източнотракийските българи в техните песни и разкази"

# 632
Здравейте и аз да се отчета Simple Smile
З: портокал и кафенце
О и В: картофена салатка с една филийка хляб Вита (е разбира се на вечеря без филийката)
а и към 3 часа изядох една мандаринка искам да поптам грешно ли е да се хапват плодове между храненията?
и... много ми е зор с тази вода не мога да изпия и 1 литър до сега съм изпила половин литър само Sad Sad Успех момичета много минусчета и утре сладичкоооо .... Simple Smile Лека и спокойна вечер от мен  Laughing

# 633
 Hug
Набързо минавам да ви видя!
Виждам,че и други качват от ориз!За утре съм планувала Боб-ппп/музикално ядене/
Хубава вечер ви желая  Grinning
п.п.Притчата ми хареса Grinning

# 634
  • София
petiasd хареса ми Simple Smile

Днес белтъци и месо. Обяда беше черен дроб със зелена салата. Вечерята ще е кисело мляко. Ако не ме мързи може да си панирам малко сирене.

Последна редакция: ср, 16 яну 2013, 18:08 от vanessка

# 635
  • София
vanessка няма как да панираш сирене, не е режимно.

Отчетът за днес
з - 2 банана и кафе
о - порция пилешки сърца с гъби, лук и доматен сос
в - 1 домат, сирене и чесън, 200 грама заквасена сметана

# 636
  • София
Боже, хич не съм се замисляла... А съм си хапвала вече 2 пъти в белтъчен.
Ама така понякога си ги правя нещата на автопилот, а не е като да не го знам.
Благодаря за напомнянето!  Hug

# 637
Привет и от мен!
Днешното ми меню беше: з-банан
о - спагети с домати и кис.краставички
в- малко торта, няколко бисквитки с шоколад от едната страна и черен шоколад.
Вечерях доста рано към 17,30 и не знам дали няма да огладнея до като си легна,но ще се постарая да не ям повече.
Утре сме на гости,а ми е плодов ден. Не искам да обяснявам,че съм на диета и т.н, не знам как ще протече вечерята,но евентуално мисля да прегреша със салата.

Относно бананите и аз гледам да ги избягвам ,но когато преценя,че ще огладнея много от друг плод ям банан,че ме засища доста.В плодов ден също го предпочитам,но не прекалявам с него-1-2 максимум и то за различни хранения. Също и тиквата добре ми понася и не се чувствам гладна.

Днес ми беше 15-ти ден, но ще се меря чак след следващия плодов,че нали имах малко прегрешения .....
Хубава вечер.

# 638
  • Sofia
Аз също съм на мнение (подплатено с много четене и мнооого богат личен опит), че от глад само се дебелее още повече. Нищо не се постига с малки порции. Така първо рискът да си провалиш диетата и да не издържиш е много голям, а в края на краищата и най-добрата диета не действа, ако не я спазваш. И второ организма си има защитни механизми и не позволява да бъде тормозен и заплашван. Когато драстично се намалят калориите обмяната моментално превключва на икономичен режим. А той може да бъде изключително икономичен повярвайте ми. След това обаче и да увеличиш порциите организмът помни стреса и много бавно и трудно изключва икономичния режим. Така хем спираш да отслабваш, хем като свършиш диетата започваш да пълнееш и от въздуха. За това бързите, краткотрайни и "магически" диети никога не действат. Особено като става дума за много кг. Повярвайте, карала съм по 10 дни само на вода - отслабва се първите 3-4 дни и после край. Обаче после само като погледнеш хладилника и си качил 1 кг. Не си го причинявайте.
И вместо кроасан, който съдържа 100 вредни неща и няма да те нахрани хапни 2 големи пълнозърнести филии с лютеница или конфитюр и парченце шоколад и голяма салата. Хем ще те засити повече, хем по-полезно, хем избягваш гореспоменатите рискове.

# 639
Момичета,да се отчета и аз
з 2 банана (май трябваше само 1 Sad )
0 спагети с доматен сос
в 2 кроасана и шоколад
Вечерях към 17 и 30,и още не съм гладна,явно съм се заситила,дано само не съм прекалила с калориите,утре плодове Simple Smile.Желая на всички спокойна вечер

Последна редакция: ср, 16 яну 2013, 19:14 от Kaka Daka

# 640
Ужас,чак сега видях публикацията ти Савина (ужас,как не я видях преди да ям) Повече,няма да ям кроасани #Cussing out bash

# 641
Здравейте момичета! Simple SmileОт няколко дена ви чета с голямо удоволствие и най-накрая реших и аз да се запиша. Аз имам страшно много излишни кг. чак ме е срам да кажа колко са. На диетката съм от 10 дена!
Днес сам на варива
З 2 портокала
О картофена манджичка
В същото  Hug

# 642
а и към 3 часа изядох една мандаринка искам да поптам грешно ли е да се хапват плодове между храненията?
Грешно е, чадо  Mr. Green Ако пиеш чайове, няма да чувстваш глад и тъкмо ще си набавиш течностите.
Благодаря за притчата, не я знаех, хареса ми.
Аз днес - печена тиква, грейпфрут, 3 гулии, 40 гр. бадеми, шепа стафиди.

# 643
Отчетът и за днес:
Закуска: банан
Обяд: 4 бисквити Белвита, 3 меденки с джинджифил (с големината на бисквитите горе-долу), 45 гр. шоколад
Вечеря: 2 големи пълнозърнести филии с разкошна лютеница, 7-8 листа зелена салата (неовкусена)

Забравих да си купя черен шоколад, но едва ли е фатално, предвид количествата джинджифил, които поглъщам всеки ден.  Crazy
Пак да кажа за останалите момичета, че по правилата на диетата сладкото е за вечеря - аз съм им разместила местата по свое усмотрение.

Водата дотук е 1 литър, плюс отделно още 600 мл. джинджифилов чай. Още една чаша от него преди лягане, и съм звънче.
Движение: 40 мин. разходка, по време на която се заредих с плодове и ядки за утре, след това 20 минути бързо ходене. Преди да си легна ще има и 100 коремни преси.

И от утре до следващия петък (вкл.) влизам в много неприятен период, по време на който ще мога да обядвам буквално в откраднати минутки.

# 644
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
период, по време на който ще мога да обядвам буквално в откраднати минутки.

Аз днес имах такъв ден, казвам го за да се оплача, изобщо не съм за пример  Tired

Цял ден имах толкова работа и шефката нон-стоп на телефона, на скайп, направо не ми остави и секунда спокойствие, цял ден нищо не бях яла, накрая и корема ме боля зверски.

Та, от 17ч. до 20ч. едно пакетче бадеми (80гр. мисля, че са), салата от зеле с моркови (последно като четох, останах с впечатление, че може зеленчуци в плодов ден) + 1 банан преди малко.
И отново се чувствам човек, макар и много, много изморен  Tired

Добрата новина е, че дънки, изпрани, които преди седмица закопчавах с много зор, днес ми бяха широки.

Утре съм на белтъци - нямам си и идея какво ще бъде менюто.

И малко спам - днес са докарали 2 нови коня в конната база, утре ще ги пробвам  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт