Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим?Тема 3

• 39 409
  • 730
  •   1
Отговори
# 375
Рони, гърлен секрет се взема на гладни и при неизмити зъби.

Грип явно е това с високата темпертура, много висока, която трудно се повлиява от темепературопонижаващи, червено гърло, болки в мускулите и очите. На една прителка детенцето е така и това са й казали.

# 376
  • София
Същите симптоми са и при нас. И е супер прилепчив. Всички се натръшкахме. Днес очните ябълки и цялото чело ме болеше, като при синузит. Взех няколко Цинабсина и сега поне я няма болката. После "лекувах" и най- най- болния  Laughing и той потвърди, че има ефект.

Последна редакция: нд, 27 яну 2013, 22:09 от Слънчев ден с превалявания

# 377
Е хайде, хипотетично и твоето дете може да е носител на някакъв вирус или бактерия без да е болно и да заразява околните. И ти да не знаеш нищо. Подплашила си се, защото майката ти е споделила, иначе ти щеше да спиш спокойно в блажено неведение. Simple Smile Не си създавай излишен стрес сама.  Peace
Да, така е  Simple Smile Ама онази майка си знае в случая. Тя пък защо разправя само да плаши тези като мен  Mr. Green
Ох, грипът май идва с пълна сила  Confused

# 378
Ние го изкарахме с висока температура, силно зачервено гърло и влажна кашлица + сополи като за световно. Каката още ми кашля. И наистина е много прилепчив. Мен ме хвана на следващия ден след малката, а каката след мен. Но аз атакувах с Орофар за смучене и при мен бързо се тушираха нещата.

# 379
  • София
Май предпочитам грип пред скарлатина и силно се надявам при моите да е грип ...

Та щерката - еднократно 'вода' от дупето, 38Т, главоболие. Това започна в събота вечерта.
Гърлото обаче ми изглежда наред. Но не съм лекар де. Днес ще я види педи.

И за да ми е по-хубаво - малкият, който се възстановява от бронхита, стана тази сутрин с 38Т Sad

Между другото, колкото и странно да прозвучи, но при каката - преди да се разболее има пик на храненията. Един-два дена направо се скъсва да яде. И подметнах в четвъртък на бабата, че детето с това ядене ми е съмнително и тя ми се измся.
А аз наистина при нея наблюдавам тази 'тенденция' - преди сериозно разболяване яде като за последно и после минимум седмица е на пост и молитви  Tired

tonynette, а децата какви лекарства приемаха?

# 380
  • София
v_spasova, и моите деца имаха еднократни разхлабвания.
 Л.л на децата им изписа този пробиотик http://vitania.bg/product/view/54517:%D0%9B%D0%90%D0%9A%D0%A2%D0 … BF%D1%81-%D1%8510. Спира развитието на бактерии, вкл стафилококи, ползва се при остра и хронична диария, при повишен риск от алергични реакции, вкл АД. Това от листовката.

# 381

tonynette, а децата какви лекарства приемаха?

Малката беше на АнгинХил, капки за нос Виброцил и след 15 минути Коларгол 2%. На следващия преглед ни изписаха АЦЦ 100 по едно прахче дневно и сега е на сироп Aerius. Но още не може да изхрачи, това което й е в дробчетата и се дави. Все пак е само на година и половина.
Каката пи Синупет Форте, АЦЦ и сега е на същия сироп, като малката.

# 382

В нашата градина има едно детенце, което цяла зима влачи жълто-зелени сополи. Родителите му казват, че е от трета сливица /коментарът е на педиатърката им, когато са поискали секрет/ Възможно ли е?
Оф, много се дразня аз така на такива оправдания #Cussing out
И при нас имаше едно момче, не спираше да кашля - казах, че ако още веднъж го чуя да се задавя така и няма да стъпи дъщеря ми там. Било алергично бла - бла, глупости, изпозарази всички деца. Хванах майката един ден и си поговорих с нея. Абсолютна грубиянка се оказа, с прост човек няма как да се разбереш...

# 383
  • София
При нас е вирусче май.
Щерката е ок с гърлото и гърдите. Следим как се движи Т, след 2 дена пак на преглед.
Малкият е с леко червено гърло и Т може да е от него. Педи каза да действам с орофар.

# 384
В нашата градина има едно детенце, което цяла зима влачи жълто-зелени сополи. Родителите му казват, че е от трета сливица /коментарът е на педиатърката им, когато са поискали секрет/ Възможно ли е?

Не, не е възможно. Това си е хронифицирана бактериална инфекция, която вероятно си е плъпнала към синусите и 3-та сливица е уголемена, но то си е резон след месец-два нелекуване.
И ние имаме такива деца в групата - вечно отворена уста, задръстен с гной нос и на градина, защото детето е здраво и нищо му няма Laughing.

# 385
  • Пловдив

Не, не е възможно. Това си е хронифицирана бактериална инфекция, която вероятно си е плъпнала към синусите и 3-та сливица е уголемена, но то си е резон след месец-два нелекуване.
И ние имаме такива деца в групата - вечно отворена уста, задръстен с гной нос и на градина, защото детето е здраво и нищо му няма Laughing.

А какво е правилно да се направи в такъв случай - секрет и подходящ антибиотик ли?

Аз се чудя, като има нелекувани деца в групите, аз на моето ще му излекувам например бактериите в носа, ще го пусна след 2-3 седмици здрав и той веднага пак ще се зарази? Така ли се получава на практика? Или може някак да ги предпазим?

# 386
Commelina, за съжаление на практика се получава един омагьосан кръг с тези нелекувани бактерии. И ни остава само надеждата да чакаме да се случи чудото и нашите деца да изградят един по-добър имунитет  Rolling Eyes

# 387
При увеличена трета сливица детето диша през устата.
Секрети се задържат в носа и могат след сън да бъдат жълто зеленикави.
Така че може и мнението не е мое а на УНГ.

# 388
Hope for Two, едва ли Слънчев ден с превалявания е виждала въпросното дете само след ставане от сън.
Но да, секретите може да са жълтеникави след ставане от сън. Нормално е в назалната лигавица да се задържат прах, бактерии, вируси и всякаква фауна и по време на нощният сън се образува този секрет, който не е патологичен, а съвсем нормален.

А какво е правилно да се направи в такъв случай - секрет и подходящ антибиотик ли?

Аз се чудя, като има нелекувани деца в групите, аз на моето ще му излекувам например бактериите в носа, ще го пусна след 2-3 седмици здрав и той веднага пак ще се зарази? Така ли се получава на практика? Или може някак да ги предпазим?

Подходящо е да се изясни патогена, да се назначи лечение, което да се провежда у дома и щом след втората натривка се покаже чиста лигавица, тогава детето да бъде на градина.

С порастването децата стават устойчиви на бактерии и вируси. Което ще рече, че Ганка може да влачи гноен сопол с месеци, но твоето дете да не се зарази, тъй като вече е пораснало и имунните му защити работят добре.
Но докато децата са малки, всяка буба им се залепва. За съжаление най-често е така.

# 389
Вишничке, и аз чакам по-добри времена за детето ми, за да не ни се налага да се борим със сополите на Ганка  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт