Американки пращат 145 позитивни мисли и виртуални прегръдки към Сиатъл

• 35 190
  • 731
  •   1
Отговори
# 540
 Grinning Нали не се впечатляваш от напушената ми проза, такъв си ми е стила...

# 541
И аз искам калдаръми, малки улички и кафета. Но и топъл климат  Peace

kapico, мъжът ми е вече там и търси на място, но нищо не му харесва. Аз не се бъркам, той да избира, а и ние търсим за шест месеца.
С бебо ще летим през Германия, мисля с 4 часов престой. Твоето детенце е малко по - голямо, на възрастта на племенника ми, на тези годинки можеш и книга да му почетеш и филмче да гледа. А моето диване трудно се залисва за повече от десет минути с каквото и да е. Летели сме много с нея, вече има два 12 часови полета зад гърба си, но все нощни, никога до сега не сме летяли през деня, както ще е до щатите. Надявам се да мине бързо.

Сигурно ще ви се стори глупаво, но много ме е страх да не се изложа нещо като пристигна, например да не загрея, че на маникюристката се оставя бакшиш. Ето вие ми казахте, ама иначе нямаше да знам. Embarassed

Фея, много мило предложение, де да можех да се възползвам. Много се надявам да успея да се свържа в Питсбърг с българи, иска ми се Кейт да чува българска реч не само от мен.

# 542
Един голям плюс да си студент в НЙ са намалените билети за хубави представления. За простолюдието $95, за нас $12.50. Simple Smile А ако живеете близо до колеж или университет в по-селски райони, вероятно е да можете да ходите на концерти там срещу някакви скромни суми. Колежите канят добри музиканти и артисти и често пускат и местното население.

Нямам никакво желание да се местя никъде. Не че толкова ми харесва в Ню Йорк (класовото разделение, както казахме, бездомните, лудите, тълпите понякога идват в повече), но ми писна да се местя.

Джейн, приеми, че ще няма как да не сбъркаш в началото. На ново място е така и въобще не се кахъри. Смело питай хората за инструкции, американците обичат да помагат. Не се затваряй в български общности и ще научиш местните порядки бързо.

За любителите на Мад Мен и други такива пипнати сериали препоръчвам House of Cards. Гаранция, че няма да мръднете от пред ТВ докато не приключите сезона. Кевин Спейси в главната роля.

# 543

Цоне, идвам ти на гости и ще се размажем от шоута, след като у ваше село е евтино  Joy Още не мога да преживея факта, че шоу на което толкова исках да заведем хлапетата щеше да струва около 5 стотака  Sick така де - кое е по-важно за културата - шоуто или евро ваканцията!?!
Сега като каза и аз се сещам за едно шоу на една малоумна детска група за 500$ и най забавното е че София ходи, а аз не съм посещавала такъв перформънс с такъв прайс таг. Преди няколко седмици купих по два билета за операта на някакви смешни цени от по 30 и 45$. Fresh Beat Band vs MetOpera. Laughing

# 544
Джейн имам познати българи в Питсбург, дори едната е медицинска сестра.  Хубаво е че сте с 4ри часов престой в Германия зависи от кое летище.

# 545
колко струва да живееш в НЙ и там доста забавно обяснаваха, че общо взето в рейнджа 50-500 хил. год. доход всички се считат "мидъл" клас!

С $50К на година можеш да си мидъл клас само в Куинс, Бруклин и Бронкс. В Манхатън с под $70-90К (според квартала) си "беден".

Аз живея с секънд бест дресд сити афтър Ню Йорк.  newsm56 Преди това живеех в Ню Йорк.  Sunglasses Всички са хубаво облечени. Дори джогинг аутфита им е ъпар клас такъв - Лулулемън предимно.

Хиър, мерси за препоръката на House of Cards.   bouquet Звучи интересно!

В България не се връщам доброволно. Дори за ваканция не ми се ходи там. Не проумявам как оцеляват хората (обикновените). Еквилибристики - финансови, душевни и нервни - големи трябва да правиш... А още повече се чудя на хора като Терминатор, които драпат за там.
Терми, с най-добри чувства. Simple Smile Тревата е по-зелена и в този случай.

Последна редакция: пт, 08 фев 2013, 15:55 от Solley.

# 546
Какъв мидъл клас са 50 000 NYC? Товa според мен е борба за оцеляване в който и да било голям град.

# 547
Какъв мидъл клас са 50 000 NYC? Товa според мен е борба за оцеляване в който и да било голям град.

Съгласна съм!

АгенткатаShocked 30 инча ли се изсипаха? При нас ще е само 1-3 инча, а детската реши да затвори в 15:00.

# 548

Кой идва с мен в Лат.Америка Wink

Кога тръгваме  Flutter ?

В България не се връщам доброволно. Дори за ваканция не ми се ходи там. Не проумявам как оцеляват хората (обикновените). Еквилибристики - финансови, душевни и нервни - големи трябва да правиш...

И аз така...

# 549
Солей, Клер, и аз изтръпвам при мисълта за връщане в БГ, дори да е само за две седмици. Последното ни ходене там (преди 6 год) беше толкова изтощително и натоварващо, както психически, така и физически, и финансово, че изобщо нямам желание да се подлагам на подобен стрес. Който иска да ме обвини в снобизъм, не ми дреме. Само за майка ми ми е жал, че не е виждала децата наживо от години. Заради нея ще трябва да отскочим до София скоро...

# 550
Джейн имам познати българи в Питсбург, дори едната е медицинска сестра.  Хубаво е че сте с 4ри часов престой в Германия зависи от кое летище.

Mюнхен мисля.

Аз не смятам, а и няма как да се заобиколя с българи, защото мм така и не проговори хубаво езика. Но ще се радвам да намеря една, две приятелки с деца. Основното ми притеснение е как ще уча малката да говори майчиния си език.

Солей, на нас животът си ни беше хубав тук, не сме драпали да си ходим, но такова течение ни понесе. Аз съм привързана към семейството си и много ще ми липсват, разбирам хората, които искат да си живеят тук.

# 551
drehi и марки и нокти ме вълнуват съвсем-не-много,обаче искам чипо билети за театър/концерт.Тук,в адския ни мидуест и театро на ниво около/под това на театрална група "Провадия" средния билет е 50кинта. Една вечер ни струва около 150,като се калкулират билети,ситер и пр.За нашия бюджет това е мноо пара..Групон имаше билети за концерт симфоничен 50% офф та поне това ще намажа този сезон и то се редуваме повечето време с бащата на децата по горните причини. Детските са по-нормални като цени,качество няма да коментирам..
Според статистиките, средното 4чл сем при нас живее с 60К..

# 552
Тъй като аз след дни може да се местя в Мичиган по-точно към Ийст Ленсинг, как е там

От Луизиана? Дупе да ти е яко. В Лансинг в момента е арктическа зима, до края на февруари температурите им ще са около -10/-20, до края на април ще има сняг. Източен Лансинг за една зима ме превърна в месоядна, след 18 години вегетарианство, такъв всепронизващ студ не бях преживявала. Подготви се с топли дрехи и непромокаеми ботуши.

Иначе градчето Ийст Лансинг е миниатюрно, университетът заема почти три четвърти от него, има една търговска улица с магазини и ресторанти тип закусвалня (и два-три с платнени салфетки), един по-голям търговски комплекс точно извън градчето с Майер, Стейпълс и два-три бутика и... друго май няма (в Лансинг, който е на около 10 мили, има повече разнообразие). Личен автомобил е жизнено необходим. Пролет (края на май) и есен (септември) е много красиво. Ако имаш време да пътуваш - езерата на север и университетското градче Анн Арбър на запад си струват да се видят. Ските и зимните спортове изобщо са на ниво (то с толкоз сняг какво друго). В университета има български студенти, извън него - не знам.

# 553
Солей, Клер, и аз изтръпвам при мисълта за връщане в БГ, дори да е само за две седмици. Последното ни ходене там (преди 6 год) беше толкова изтощително и натоварващо, както психически, така и физически, и финансово, че изобщо нямам желание да се подлагам на подобен стрес. Който иска да ме обвини в снобизъм, не ми дреме. Само за майка ми ми е жал, че не е виждала децата наживо от години. Заради нея ще трябва да отскочим до София скоро...
и аз като вас Солей, Клер, Фея не искам да стъпвам и в България.  Последния път беше лятото за да си оправя документите и бе ужас.

# 554
  • USA
Колкото по-дълго не ходи човек в Бг, толкова по-ужасно му се струва. Аз ходя редовно, много ми харесва, на децата - също. Дано така да продължи. Отстрани нещата изглеждат по-различно.

Виж, да живея на студен климат ми се струва кошмарно.  Laughing След 10+ години в Калифорния ще ми е много трудно да отида на студено място. Не мога да си представя зимата да е до май. Сняг виждам само в планината за екзотика - харесва ми да е така.

Общи условия

Активация на акаунт