СЕПТЕМВРИ е далече,а ние нямаме търпение вече!

• 24 635
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
всичко в къщи спи, а аз на тишина пия чай и след малко и аз ще спинкам.
Моята малката малка на 5г и тя се напишква но го прави защото няма време да отиде до тоалетната, играта е по важна. Вечер ако преди лягане пие чай или сок 100 % се напикава. А ако е много уморена и легне късно също не може да се събуди да пишка. Но това мисля е временно и скоро ще спре да го  прави.

# 481
hut  -  Всичко , ще бъде на ред ,  ако можеш поне месец , да си лежиш във къщи . Wink
Аз мисля , че да родиш нормално е доста по добре за бебето , майката .
Но моето раждане беше със секцио  защото по време на нормалното раждане , и се загубиха тоновете и се наложи бързо вадене .  Иначе важното за мен в този момент беше  да гушна живо и здраво бебе ,   Peace  После  когато  гушнеш  newsm30  се забравя и нормалното раждане и секциото, затова се връщаме  и 2 път та даже и 3 път Wink
За  коремчето  при мен си е същото не е пораснало,  но го усещам  по сякаш тежко  #Crazy
yorka-    Приеми и моите съболезнования Sad
ЛЕКА ВЕЧЕР ДАМИ smile3524

# 482
Дундичка,аЗ също имах леко зацапване,но то не оставаше по бельото и докторът не ми изписа нищо.
Каза ми,че е нормално.....

# 483
Ужасни новини днес в темичката ни  Sad Yorka, моите съболезнования! И аз знам, че тези стягания в корема са контракции, за това по-добре да те види лекар и ако трябва нещо превантивно да ти изпише. Няма как да спреш да тъжиш в такъв момент, а това се отразява на състоянието ти.

hut, дано сакчето отново се загнезди хубаво! Стискам палци всичко да е наред!

Относно ражданията - всеки оргазнизъм е различен и се възстановява различно след операциите, но ще ви кажа мнението на приятелка родила и по двата начина преди много години. Има три деца. Едно от ражданията е било много тежко, а третото - с операция. Тя казва така: "до 5-6 дни всички ти минава при нормално раждане. При мен заради усложненията отне месец с второто, но после няма и помен от ражането. За ралика от това операцията си е операция. При всяка промяна на времето вече 10 години ме боли, не спира да придърпва и при всеки удобен случай напомня за себе си. "

Аз за себе си знам, че искам напълно естествено раждане, ако състоянието на бебчето и мен го позволява - без системи, без да ме вържат на някое легло с часове, без да ме кикерят по гръб обратно на гриватицаята само защото те бързат и на тях така им е удобно. Не искам дори да ме цепят отдолу - доказано е, че това с нищо не помага на раждането.

Днес милото ме обгрижва и ми е много по-добре. Поне съм далеч от всякакви миризми и ми осигурява храна  Mr. Green

sisoni, дано намериш правилните специалисти! Мога да попитам и моя приятелка при кои психолог и логопед води сина си. Той е на 5, но отказваше да говори. Сега не можеш да го спреш.

CurlyD, може и да не се наложи секцио. Не зависи толкова от диоптера, колкото от налягането на очните дъна. А за избора на екип - всеки има различно мнение.

И аз имам мераци да ходя на училище за бременни, но ще е по-натам. Първо да се освестя малко и да проуча по кое време ги провеждат, че и с ученето много изостанах, а то ми отнема вечерите и съботния ден.

# 484
Yorka  Hug Hug

Аз почти до последно исках да раждам секцио, после ходих на преглед за очите където ми казаха, че ако искам да раждам нормално ми трябва лека лазерна корекция. Направих си я и реших, че ще раждам нормално  Simple Smile Изтекоха ми водите в деня на термина, нямах родова дейност. Щяха да предизвикат раждане на другия ден, но малката реши да тръгне през нощта.

Първите сериозни контракции почнаха към 2 през нощта, в 8 бях родила. Изключително леко и лесно мина, без упойка. Всъщност когато реших, че вече много ме боли и поисках упойка лекарката ме погледна и вика "то няма за кога, ти до половин час ще родиш"  Mr. Green Сложи ми системка окситоцин - няма нищо страшно в това. И мен много ме бяха наплашили по форумите с този окситоцин. Не боли повече, просто контракциите се учестяват и времето между тях е по-малко. Просто ускорява раждането, сега пак бих избрала да ми сложат окситоцин  Peace

Боли разкритието до 10см. Самото раждане НЕ боли. А заради това, че бях без упойка усещах контракциите перфектно. Беба излезе с 3 напъна Simple Smile

От толкова страх от раждането се оказа, че не е кой знае какво, но кърменето после ми взе здравето  ooooh! ooooh!

# 485
Здравейте момичета! Присъединявам се в темичката. След двудневно закъснение вчера, направих два теста, а днес още един. В началото на месеца започнахме с опитите за бебе и взе, че стана бързо. Още не мога да повярвам какво се случва. Надявам се всичко да е наред. Утре ще звънна на гинеколожката да я попитам кога да отида на преглед. Разбрах, че трябва да е след две седмици. Пия фолиева киселина от започването с опитите. Разглеждам в онлайн книжарниците книгите за бременни и харесах 2-3, които мисля утре да поръчам.

# 486
Veselotof,кои книги хареса? Аз вчера доста търсих,искам на бг автор, но не се спрях на никоя конкретно.
ЧЕСТИТО за двете чертички:)

# 487
# 488
  • До морето :)
Добро утро!

Да си кажа за раждането пак. На 8 см ми сложиха система и съм доволна. То така или иначе болеше.  Laughing Аз си се разхождах с нея, лягах когато трябва да се мерят тоновете на бебето, около през 20-30 минути, после пак ставах. Най-важното е да слушате лекарите и да не се паникьосвате.  Grinning

# 489
добро утро Simple Smile засега течове няма
, но съм на система.

сондерзейчен, защо не потърсиш и 2 мнение. мисля, че зацапването не е за пренебрегване.

# 490
Добро утро момичета.... Днес вече влизам в 7-ма седмица.. вече се мажа с бебешко олио и си купих един крем против стрии на палмерс - става за крака корем .. бюст всичко.. ще го пробвам.. лично аз се чувствам добре когато се мажа с олиото,защото тялото ми се хидратира добре...

По въпроса с книгите има една не е на бг автор.. казва се - Какво те чака докато чакаш дете. това е една поредица от 3 книги .. бих казала доста полезни.. ,но пак казвам.. аз мисля,че когато родиш няма да гледаш бебето си по книги или да търсиш указанието на гърба му , а по инстинкт. аз лично смятам да проуча някакво училище за бременни и за бъдещи майки и татковци за да се науча там на нещо понеже аз няма на кой да разчитам.. сама ще си гледам детенцето живот и здраве.. мъжа ми по 3 месеца го няма , а и на баби.. само с една баба сме ... и тя работи.. Наистина си нямам и на представа какво как и .. малко ми е Х , но знам,че ще се справя.

По въпроса с раждането има време,но трябва да се настроя прихически.. аз съм от хората,които трябва да знаят какво  ще им се прави и какво да очакват .. от неизвестното по ме е страх... чувала съм ,че бъбречна криза боли повече от раждане.. преди 2 години претърпях за песъчинки,но помня ,че много болеше...

# 491
Да си кажа и аз, за стрийте ми казаха не един и два човека за домашната свинска мас, след това ми показаха ефекта ( без никакви стрий) и са много доволни. Мисля да опитам и ще кажа какъв е ефекта че от рано започнах да раста : )

# 492
Добро утро момичета! Как сте днес? Аз трябва да се взема в ръце и да сготвя нещо ,което мога да изям Shocked трудноо  Wink
Цитат
По въпроса с раждането има време,но трябва да се настроя прихически.. аз съм от хората,които трябва да знаят какво  ще им се прави и какво да очакват .. от неизвестното по ме е страх... чувала съм ,че бъбречна криза боли повече от раждане.. преди 2 години претърпях за песъчинки,но помня ,че много болеше...
Моята М идваше толкова болезнено,че съм припадала трябвах ми куп обезболяващи(силни),веднъж ме боля 3 дни ,а гинеколожката ми се смее и вика ти няма да разбереш ,че раждаш!
За стриите мисля ,че е до кожа ,аз за няколко часа станах с корем като в 6 м преди 2 години,от умни доктори ,мислех че съм нацепена цялата ама не! За сега не се мажа с нищо по корема ,но имам странни люспички по гърдите и от вчера се мажа с бебешко олио.

Последна редакция: нд, 20 яну 2013, 11:01 от tuitito

# 493
  • София
Добро утро момичета, как сте днес  newsm76

Yorka, съжалявам за загубата ти, но трябва да си спокойна, заради бебето  Hug

veselotof мерси, че сподели книгите, тамън се чудих какво да си поръчам да чета и аз   bouquet

Относно раждането, не съм раждала, но съм се интересувала и чела по въпроса. Проблемът с окситоцина до колкото знам е, че предизвиква контракции, но не и разкритие. Затова и контракциите са зверски болезнени и не водят до нищо друго, освен до мъки. И това го правят отново само с цел да бъде по-бързо- бият окситоцин, жената се мъчи 12ч и я режат, освен ако не стане друго чудо и не получи разкритие. Затова съм решила, живот и здраве, ако не избера да си раждам секцио, да изчакам максимално преди да отида в болницата. И ако нямам разкритие няма да дам да ми бият окситоцин за нищо на света. Както бих искала и бащата да бъде с мен по това време. Но тепърва ще проучвам и тези въпроси. Тази порочна практика с окситоцина е много заложена навсякъде. Имам две приятелки, които се измъчиха точно заради окситоцина, едната така и не получи разкритие и я срязаха, а на другата след спинална упойка е получила разкритие, но вече не е чувствала абсолютно нищо. Как са я изродили нормално е добър въпрос (скачане на корема, натискане и пр.), тя е много доволна от раждането си, за мен звучи като гаден експеримент, но всеки си знае. Предпочитам хиляди пъти да ме срежат, отколкото така да се гаврят с мен. И недай си Боже да се наложи използване на форцепс , или вакуум, от това тръпки ме побиват. Това е другата причина да се насоча към планово секцио, просто тук гаврите са големи с родилките. Спирам да пиша по въпроса, много гадно ми става само като се замисля. Ако видя, че няма оправия, предпочитам планово и да приключим бързо бързо.

Последна редакция: нд, 20 яну 2013, 12:08 от malka maimunka

# 494
 newsm10 Браво hut пази се много Hug

Общи условия

Активация на акаунт