СЕПТЕМВРИ е далече,а ние нямаме търпение вече!

• 24 653
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
При мен са наложи секцио 10 дена преди термина. Така и не разбрах, защо се наложи толкова спешно да го извадят? Щях да питам доктора, ама едва ли ще помни.
Боля ме първите няколко минути докато стъпя на крака. Най- кошмарните минути. После с всяка крачка ми ставаше по- добре. После ме боля около месец докато се изправя от легнало положение. Сега и да искам нормално едва ли ще стане, а и не се натискам толкова де.  Blush

# 466
Аз раждах нормално . Първо започна да ми изтича водата и тогава в болницата веднага. Отидох там към 8:30 а Невена се роди в 20:19 .Тъпото беше , че нямах контаркции и те май много не искаха да ме чакат и ми сложиха една конска доза окситоцин за да ги предизвикат. Резултата беше чести страшно болезнени контракции а малко разкритие. Иждържах дълго време така и накрая вече пред припадане помолих за епидурална . Не е имало смисъл обаче тъй като след като я сложиха и вече съм имала достатъчно разкритие и започнах да напъвам според инструкциите на акушерката тъй като аз не усещах напъните. Което пък доведе до страшно разкъсване .
После съм говорила с майки раждали с окситоцин и без , и те са категорични , че болката с окситоцин е сто пъти по-голяма. Аз лично не бих дала да ми сложат никога повече от това нещо . Също за епидуралната незная бих искала този път да не се стига до нея.  Абе ще видим , общо взето въобще не мисля за раждането сега , има още толкова време до тогава ( живот и здраве ) ....

# 467
  • Щастлива мама на 3 слънца
здравейте мацки малко настилана съм , ще се лекувам сега.
Да споделя и аз за моето раждане .Термина ми беше за 27 септ. Решихме да раждам с хапче с неделя вечер .Акушерка + доктор беше на линия ( нямаше отсъствие или пияни ) всичко беше точно .Сложих едната на обяд ,другата следобед и с багажа в 19.30 трябваше да съм там. Направиха ми клизма , спукаха водите лафихме си с акушерката ( моя много близка приятелка ) .По обикалях си малко коридорите в 22 почнахме  със системите окситоцин предполагам. в 00.40 бях родила. Много болеше може би от тази комбинация не знам .Акушерката ми каза в колко точно ше родя , в крайна сметка никой не му се види там цяла вечер да изражда, Въпреки адските болки знаех кога ще свърши .лекаря извика режете отдолу ,аз бях казала ,че не искам да ме режат .Акушерката каза ,че ще ме изроди без сцепване всички се наредиха да гледат и наистина нямах нито разкъсвания нито шевове ,това за което си платих в крайна сметка .Много съм доволна от нея. Лекаря се появяваше от време на време за разкритие ,но и аз не усещах контракциите много болеше всичко .Добре ,че беше акушерката ми да ми прислужва ,че не знам .Проветряваше им прегръщаше ме казваше ми кога да напъвам ,носеше ми подлога постоянно ,че с тая клизма.... Апарата а слушане на тонове беше през цялото време на корема ми без да спират да слушат. Много съм доволна от цялото раждане . Изпаднах в родилен шок и си исках бебето веднага при мен а те не ги дават ако родиш вечерта. Тя ми го даде милото рева цяла вечер а аз не можех да стана ,че много кръв имаше .То едно малко вързопче пищящо голям страх .Дойде сестрата сутринта и изкрещя бебета за къпане голи .Голям страх аз не можех да я пипна а така я бяха увили. А после как сложих памперса олеееее. Сега си знам родя ли взимам го голичко и в пазвата на цицата Simple Smile)))) добре че преди това знаех за черното ако и за пъпешовидната главичка. Надявам се този път да родя пак по същия начин ,имам познати раждали по денонощие и накрая със секцио завършват.целувки на всички

# 468
И аз съм раждала с планирано секцио. Лекарката ми каза - избери си ден и ела ден по рано. Аз си избрах петък, защото съм чувала, че тогава се раждат късметлиите. В предходния ден ми направиха всички подготвителни процедури и на следващата сутрин в 8:00 бях на масата. Понеже цяла вечер не можах да спя от притеснение, след като съм излязла от упойка съм казала: Ех, че хубаво се наспах  Crazy Бях с пълна упойка и нищо не съм разбрала. Болките при раздвижването бяха поносими. Проблема дойде 2 години по късно, когато се оказа, че част от конеца не се е доразградил в мен и е образувал възел. Оперираха ме повторно, пак с пълна упойка, и го извадиха. Изобщо на мен ми върви да ме упояват  Mr. Green Но няма нищо страшно. Ако мога да избирам, пак искам секцио, защото ме е страх от напъните да не се разкъса нещо по секциото. Дано да мога да ги убедя тука в Германия, че втората ми операция е била съвсем скоро  Wink

Последна редакция: сб, 19 яну 2013, 20:26 от MamaD

# 469
Страшно звучи това със секциото.  #2gunfire Никога не съм си и представяла, че мога да не родя нормално. Не съм го допускала в съзнанието си дори за миг. Сега чета и пак не знам. Мисля, че ако нещо не го наложи, бих стиснала зъби... Както казва бъдещият татко: Ти си мъжар, бе! Ще се справиш с всичко! Simple Smile

# 470
Здравейте момичета. Пиша за тези, които са от София. Днес ходих в мола на Скай Сити (този, който е в квартал Слатина). Там до фантастико има магазин за мами и бебета. Та пазарувах си аз от там, продавачката беше изключително  любезна и си разбираше от стоките и от работата. Та тя ми каза, че всеки месец организират Училище за родители в боулинг залата в мола. За този месец е минал, но за другия ще бъде на 16.02 от 10 сутринта. Темата ще бъде за раждането - как да го познаем и нещо такова, незнам какво още. Струвало 5 лв и се включват закуска и вода за мамите по време на лекцията. Пиша го, за който се интересува и има желание да отиде.

# 471
Йорка моите съболезнования.
За раждането само човек минал и по двата пътя може да каже кой е по-добър иначе всеки ще каже че неговия начин(понеже всяко нещо което сме преживели ни се струва лесно ), и че пак така би раждал. АЗ имам позната която първият път роди нормално втория се наложило секцио и тя ми каза че няма по голяма гадория от това. Лягаш всичко ти е ок и като се освестиш шок за тялото какво ти се е случило. Раждането естественото не е толкова страшно и болката расте поетапно та се прикивква с нея постепенно, лошо е наистина където на първескините им слагат система с окситоцин, не го препоръчвам на никой, по добре по дълго и по безболезнено раждане отколкото за докторите по добре късно но за нас зверско. Така че не давайте да ви слагат тая гад, без нея е песен. За епидоралната и двата пъти исках но не ме огря, нямало било време и тн. За третият път мисля с постъпването да се пазаря за нея та да ми е спокойно после раждането.

# 472
и аз днес домакинствах - прахосмук, парцал, прах, пералня и стана белята. Cry кръвнах, едното сакче се е отлеоило леко и срга съм в клиниката на система. стискайте палци всичко да мине наред и бебоците да са добре. и от мен един съвет : ОСТАВЕТЕ ДОМАКИНСКАТА РАБОТА на мъжо или на някой друг близьк.

# 473
 hut стискам палци и на краката бебчето да си остане на мястото  Praynig

# 474
yorka  Hug

hut натискай леглото и си почивай.Стискам палци вс да мине както трябва. Една  Hug и за теб

Аз раждах нормално. Наистина тази система с окситоцин е отврат. Имах чувството че ще изкривя тръбата на леглото от болка, но я издържах два часа има няма. Преди нея контракциите си бяха абсолютно поносими. Вболницата която раждах не слагаха упойки само бусколизин и спалзмагон в системата, т.е. все едно нищо не са ми слагали. Срязаха ме по време на раждането но не усетих никаква болка. Смятам отново да раждам нормално. Мнооооооооого ме е страх от операции.

Моето дете ще ме побърка. Вече имам чувството, че не ставам за родител и какво ще правя с още едно незнам.

# 475
hut, дано всичко да е наред ! За съжаление , няма как налага се  да си вършим домакинската работа . По принцип не би трябвало това да е проблем . Особено когато имаш по-голямо дете няма как да ти си размине домакинстването.  Rolling Eyes
Примерно моят мъж днес е рожденник и съм скапана вече от цял ден шетане , готвене , че и подарък ходихме с малката да вземаме . За моя радост направихме една ранна вечеря в тесен кръг и вече мога да си почивам .

# 476
hut стискам палци всичко да е наред с ембриончетата ти и скоро да сте си у дома.
 Hug Praynig

# 477

Моето дете ще ме побърка. Вече имам чувството, че не ставам за родител и какво ще правя с още едно незнам.
Grinning Разсмя ме ...И аз се чувствам така понякога , даже ми се иска да избягам някъде и да съм далеч от всички ...САмо че ако наистина сме разделени , на втория ден вече стршно ми липсва .

# 478
момичета,моя корем вече взе да расте.... мисля,че е рано,ама при  всеки е различно явно...

Аз имам лек диоптър и затова може да се наложи секцио...нямам представа....Искам всичко да е наред и да имаме живи и здрави бебета,а как...  божа работа.

Някой от варна да даде съвет къде е раждал и избор на екип... кой е добър и всичко за  тези важни неща.Моя док не е акушер , има екип с който работи в АГ то,но незнам ...срещаш се с екипа и..?

# 479

Grinning Разсмя ме ...И аз се чувствам така понякога , даже ми се иска да избягам някъде и да съм далеч от всички ...САмо че ако наистина сме разделени , на втория ден вече стршно ми липсва .

Лошото е че не говори. Казва най много 10 думички а е голяма вече. Всичко обяснява с жестове и го прави много добре няма как да не я разбереш. В градината ходи на логопед. В началото имаше напредък, но смениха логопеда и дръпна назад. Иначе всичко разбира и чува много добре. В края на месеца ще имам среща с една психоложка от Карин дом. Вече незнам какво да правя. Много е своенравна нищо не й се доказва. Все още се напишва и ака в гащите и го прави нарочно. Нощно време ставам по 2-3 пъти да я изпишвам иначе се напишва и спи така  #Crazy

Първия път раждав окръжна болница при Скочев, но вече е пенсионер. Сега клоня към АГ при Цветкова, но още не съм решила окончателно

Общи условия

Активация на акаунт