СЕПТЕМВРИ е далече,а ние нямаме търпение вече!

• 24 654
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
Yorka, мъката си е мъка, но тя, разбира се, е породена от любов. Когато аз разбрах, че сме най-малко две душички в едно и ми стана много тегаво, че няма да мога да го споделя с баща си. Вярно е, че с времето приемаш и свикваш с липсата, а при теб е "удърно", но пък помисли: Сега над вас с бебо, ще има още една душа, която да ви пази и наглежда с добро око. Претвори мъката си в любов. Не вярвай в суеверия и не си внушавай глупости. Пази се и гледай напред. А понякога когато си много разстроен може да ти се появят симптоми, които всъщност ги няма... Ако обаче наистина е притеснително, просто се обади на лекар. Така ще знаеш и ще се успокоите Simple Smile Кураж!

# 451
Уорка много много съжалявам,знам какво е и как боли и не минава ,но там където има любов нищо не може да свърши ! Ти просто не можеш да го видиш но той ще бъде с теб винаги когато имаш нужда от сила и защита!  love001 Дръж се сега бебо разчита само на теб! Hug Hug

# 452
Момичета, от 2-3 дни имам слабо светлокафяво зацапване. По принцип знам, че е нормално, но съм на лекар чак в сряда и се притеснявам, че не пия нищо друго освен фолиева киселина....Чета ви редовно и видях, че някои от вас пият нещо за зацапването...задължително ли изписват хапчета или може да се мине и без тях?  Confused
Според мен трябва да не чакаш а да отидеш непременно на лекар . Няма зацапване по време на бременност , което да е нормално. надявам се всичко да е наред  Praynig

# 453
Yorka,много съжалявам , приеми моите съболезнования  Sad
Не съм се сблъсквала с подобна ситуация и не мога да дам съвет как по-лесно да го преодолееш можеби  гледай да не си сама , а да има някой близък при теб който да те разсейва и да те утешава ако ти стане много мъчно  Hug Hug Hug

# 454
Момичета, благодаря ви! За пореден път виждам опора във ваше лице и ме успокоявате! Опитвам се да не мисля само за това, сега ще изляза да се поразходя малко, белким се поразсея. Още един път - благодаря на всички  Hug

# 455
йорка кураж момиче!

За утрогестана знам,че през устата има такива странични ефекти, аз лично го слагам вагинално и освен ,че ходя с превръзка постоянно,защото остават жълто бели следи нищо особено друго нямам..

Ако има зацапване и е кафеникаво нищо немога да кажа.. посъветвай се с доки.. аз лично изпадам в ужас от каквото и да е .. кръв кафяво зацапване или.. просто от някакво зацапване,защото претърпях спонтанен аборт..
Според мен не е нищо тревожно...

Тъй като на мен ми е за първи път  дайте ми съвет за раждане... ?Зная че 9 месец се правят изследвания за налягане в очите... мене много ме е страх ... знам , че всеки би казал различно,но поне има мамчета,които сега не им е за 1 път...

# 456
  • В Рая - срещу облаците, вдясно на слънцето
CurlyD, няма нищо страшно в изследването на очните дъна. Просто отиваш на очен лекар, но имам спомен, че към 7-8 месец беше и казваш защо искаш да те прегледат. През 15мин ти капят едни лютиви капки (добре е да си с придружител) и после те гледат на един апарат, слагат ти различни диоптрични лещи и май това беше. Изобщо не боли - просто е неприятно, понеже от светлината ти плачат очите сами Simple Smile

# 457
Здравейте, момичета!
Йорка, много съжалявам за загубата ти. Но не е хубаво корема да е твърд, почини си, ако трябва пий нош па за да се отпусне матката. Колкото и да ти е трудно се опитай да се успокоиш и поразсееш, сега най-важно е твоето бебе.  Hug
Dund1chk4, Сийловер е права, няма нормално кървене по време на бременност. Ако имаш възможност иди на лекар веднага или поне се обади, да видиш какво ще ти кажат. При мен кървенето беше точно преди нова година, незабавно звъннах на АГ, и благодарение на медикаментите, които ми изписа и лежането, нещата се оправиха. Почивай си повече.   bouquet
Принцеске, аз си слагам утрогестан вагинално 2 сутрин и две вечер. Щом те кара да се чувстваш зле, по-добре се консултирай с лекаря и го слагай и сутринта вагинално. И обезателно си почивай повече, не вдигай тежко и се пази  Hug
Хубава съботна вечер на всички   bouquet

# 458
Много ви благодаря, момичета, непременно ще се свържа с лекарката по-рано....дано всичко е наред  Confused

# 459
Dund1chk4, всичко ще е наред, не се притеснявай. Често се случва такова кървене, а после майките гушкат сладките си бебоци, но е хубаво да се вземат предпазни мерки   bouquet

# 460
Йорка, единственото, от което знам, че се втърдява корема по време на бременност, са ранни контракции. В Патология момичето до мен в 14 г.с. беше с такива и казваше, че така й ставал корема на камък и я прерязвал. Лекуваха я с Но-шпа и спазмалгон, но венозно, и магнерот или магнерич (каквото имат) за успокояване на матката. С друго като инфо не мога да ти помогна.
Дундичка, зацапването наистина казват, че се появява при всяка втора бременна, но и аз съм шаш и паника, защото така загубих предното, така че най-добре на лекар. Щом не е кръв, не би трябвало да е страшно и сигурно ще ти изпишат нещо.
А за Утрогестана и мен ме предупредиха, че ще ми се гади и наистина е така. Но не са ми удобни за дълбоко поставяне тия малки капсули и се изтичат, та ме притеснява, че няма да имат ефект и си поемам риска да ги приемам орално. Гледам да закусвам задължително и може би вече са се натрупали в организма за 20 дни, защото нямам силно гадене. За гадене дават да се пие Деган, колкото и да ми е чудно, защото мисля, че е силен, но трябва да се пита лекар за по-сигурно.

# 461
CurlyD, няма нищо страшно в изследването на очните дъна. Просто отиваш на очен лекар, но имам спомен, че към 7-8 месец беше и казваш защо искаш да те прегледат. През 15мин ти капят едни лютиви капки (добре е да си с придружител) и после те гледат на един апарат, слагат ти различни диоптрични лещи и май това беше. Изобщо не боли - просто е неприятно, понеже от светлината ти плачат очите сами Simple Smile
Аз неразбрала Embarassed защо изобщо се прави? newsm78

# 462

MuJIuHka - и аз съм със седловидна матка, та дори днес съм на специалист специално затова, че съм се ошашкала много. Може ли да ти пиша на лични, че имам няколко въпросчета, ако може да ми помогнеш с информация  Praynig
Малко късно се включвам, но почти не ми остава време да погледна темичката.
Аз разбрах, че имам обърната и седловидна матка едва с първата си бременност и то при втория АГ, при когото отидох в края на 6 м. Според някои, седловидната матка е по- леката форма на двурогата матка. Също според някои седловидната матка, заради специфичната си форма, може да създаде проблеми за нормалното износване на плода, т.е. да не достигне нормални размери и тегло. Моето момче се роди с нормално тегло и мерки /3560 гр. и 52 см./. По време на бременността нямах проблеми, само голямо количество околоплодни води. Бях се издула като балон, дори си повечето хора, които ме срещаха по пътя мислиха, че близнаци чакам.
За сега АГ-то нищо не ми е казал,в смисъл да следи за някакви усложнения.
fosha на теб какво са ти казали?

# 463
Yorka, приеми моите съболезнования! За съжаление знам какво преживяваш! Загубих дядо ми преди 5 години!А миналата година точно преди Коледа баба ми и чичо ми през един ден! А след няколко дни се роди племенника ми, който за съжаление баба не успя да види Cry Много ми е мъчно за всички! Понякога си поплаквам за да ми олекне! Но... такъв е живота! Един умира, друг се ражда....  Не можем да избягаме от това! Бъди силна! Дядо ти винаги ще е с теб, в сърцето ти, независимо колко далеч е от теб!  Hug Hug Hug Hug

# 464
  • До морето :)
Yorka, съжалявам за загубата ви, но вярвам, че дядо ти е на едно по-добро място от където ви гледа и ви пази.  Hug

За раждането - раждах нормално, пак така ще родя, надявам се. 24 часа ми бяха болките от - до, но в болницата бях точно 3 часа и родих. Не е нищо страшно. Минава и заминава.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт