СЕПТЕМВРИ е далече,а ние нямаме търпение вече!

• 24 662
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
Ех, тия лекари - уж толкова малко бебета има, а място при тях все няма Mr. Green

Аз се засилих да отида на преглед и ударих на камък. Ни вест, ни кост от мойта лекарка. Завъртях се при GP-то, че тя работи на същия етаж, да разбера какво става. И се оказа, чемойта АГ била родила наскоро и не е ясно дали работи в момента...  Rolling Eyes Сега се чудя какво точно да правя. Опитах да отида при една друга лекарка, при която съм ходила и съм доволна, видях 10 чакащи жени пред мен пред кабинета й и се отказах.

Не съм казвала на никого, освен на мъжа ми, днес се реших да кажа на майка ми. Тя сега се е вторачила в брат ми, който е по-голям от мен, но още нямат деца и исках да я разсея. Нейната реакция беше "Ха, откраднахте на брат ти бебето.."  Hug
За останалите никак не бързам. Не вярвам в червени конци, но вярвам в това, че човек може и неволно да изпрати отрицателна енерегия към едно толкова крехко и уязвимо създание.

# 271
Macinka e как я карат в тази Швейцария при това положение? Кой гледа бебетата, ако не може да си позволи ясла? Или там всички могат да си я позволят?
Ебати, майчинство от 4 месеца! Ма това е ужасно. Не мога да си представя да си оставя детето по цял ден, когато то е на такава възраст. Със сигурност ще протестирам, ако решат да променят едногодишното платено майчинство. Едно нещо да ни е по-добро от други държави и него да искат да го съсипят – тъпанари!!

Добре дошли на новите майчета. Ама цяла Варна ли е бременна с термин септември?  Laughing

Monika_p чудесна идея имаш. Дано лесно я реализираш. А ти като си психолог, я дай съвет как да трябва да се реагира, ако се появи ревност при по-голямото дете, което още обаче не е достатъчно голяма, че да разбира всичко, при повя на бебето. А, и благодаря за щедрата доза смях  Laughing

Аз не мрънкам, не се правя на многострадална и накрая изригвам ядно, че не ми се помага. А на повечето мъже трябва да им се казва, а не да се очаква сами да се сетят.

Според вас до кога има риск за плода, ако вдигаш тежко? Започвам да се притеснявам, че ми се налага да дигам Неда, за да я мия. Днес леко ме преряза стомаха след като я вдигнах та се чудя сега. И има ли начин на вдигане, при който това да е по-безопасно, в смисъл със сгънати колене или клекнал? Знаете ли нещо?  Thinking

# 272
и аз моя син го вдигам, няма начин, още е малък и все още не е проходил.
опасността сигурно е да не се отлепи плодния сак преди  още да се е хванал добре  newsm78
моята матка е обърната и седловидна. с първата бременност нямах проблеми, надявам се и с тази да е така.  Praynig

Pilcharnik от лентичката виждам, че си имаш рожденичка. Да ти е жива и здрава  Hug

# 273
Pilcharnik , за вдигането на детето не мисля , че е голям проблем освен ако нямаш противопоказания. Тялото ти е свикнало с това натоварване и не е нещо ново . Все пак ако много се притесняваш може да си намериш столче на което да поставяш детето докато го миеш за да не трябва да го държиш.
Явно наистина се събрахме доста Варненки   Hug
Аз днес правих първата си гимнастика за бременни и съм много горда със себе си , че се реших . Почвам бавно и постепенно защото не съм спортувала до сега .
Опитвам се и да не ям прекалено много , днес вечерях в 7 , после взе да ми се хапва пак нещо към 9 и ядох моркови  Simple Smile Имам си доста излишни кила като за начало и за това толкова ме е страх от напълняване. Имам си ужасни стрии от предния път , които да ми напомнят , че тялото само страда от прекаляването с храна.

# 274
Добро утрооо Simple Smile Аз тази сутрин бях на изследвания - резус фактор, токсоплазмоза и цитомегаловирус и ето на - цъфнах съвсем рано в офиса.

malina07 - аз съм при Д-р Диана Сиракова, тя е отскоро в Токуда, мисля, че от м.11/2012

malka maimunka - аз също ходя в Полимед, но при д-р Маркова, те с д-р Барбова са на един и същи етаж, кабинетите им са един до друг. Това, което ми прави впечатление е, че при Барбова се спазват часовете, докато при д-р Маркова по-бавничко върви, но пък обяснява повече, та и затова.

MuJIuHka - и аз съм със седловидна матка, та дори днес съм на специалист специално затова, че съм се ошашкала много. Може ли да ти пиша на лични, че имам няколко въпросчета, ако може да ми помогнеш с информация  Praynig

# 275
Добро утро, момичета! Simple Smile
Прегледа мина добре, в 6-тата седмица сме, а термина ми е на 12 Септември. Имам малко зацапване и ми изписа все пак един хормон да пия. Следващата дата за преглед е 6 Февруари.

Чао за сега и слънчев ден! Simple Smile

# 276
Момичета, здравейте!
Вчера прегледа мина добре. Видяхме само плодно сакче, защото доктора каза, че съм в 4 седмица и е още твърде рано. След две седмици трябва да отида пак, за да видим пулсации...
Вчера малко зацапах и ще пия утрогестан.
Нещо ми е притеснено, но дано всичко да е наред!
Сега трябва само търпение - цели две седмици!  ooooh!
Хубав ден ви желая!!!

# 277
  • До морето :)
Princessa SS, sunshine28, честито плодно сакче. Сега повече лежане и почивка!  Hug

Pilcharnik, честита ти рожденичка на патерици! Да е жива и здрава!
Аз моята си я вдигам, избягвам, ама няма начин. Мен не ме притеснява самото носене, а вдигането. Тогава като че ли има някакво напрежение в корема.

# 278
Привет момичета,
Какво прекрасно време е днес Simple Smile В такива дни просто се чудя как се събирам, за да работя.
Както сега, гледам да си намирам по-приятни работи за вършене Simple Smile

Благодаря за честитките, но РД беше в края на декември. Не знам защо седи така този надпис. Ще трябва да го променя явно, но ме мързи  Mr. Green

По отношение на вдигането и аз се надявам организма да е свикнал с този тип физическо натоварване и да не е проблем.  Но реших да питам да не би някой да знае нещо друго по въпроса.  Сигурна съм, че имаше нещо за това как е правилно да се вдигат тежки предмети, но съм забравила.

Да ви информирам какво дочух днес днес по ТВ, че държавата ще поеме, частично, таксата за частните градини и забавачки и много се зарадвах. Но, после разбрах, че ще е от 2016 г.  Ама пълни мухльовци, то до тогава не се ли очаква, че въпроса с недостига на места в държавните заведения ще е решен?!!!  Знам си аз да не гледам ТВ, че само се ядосвам.

Днес, ако не ми мине котка път, ще ходя да си видя плодното сакче  Heart Eyes 

# 279
Здравейте мацки  Hug

Добре дошли на новите мами, безпроблемнно и леко бременеене  Praynig

Йоана каква изненада, а:) Но пък вече като си го виждаш и оформено всички предварителни притеснения за сакце, сърчице....  си ги спестила Laughing Сега вече леко бременеене  Hug Все пак да минаваш да ни виждаш, нали, а и изненадващите августови термини и раждания ще са ни първите бебчета в темата, така, че или тук си стоите или  не ни забравяйте   bouquet

Аз червен конец не нося, защото почти никои не знае, а и как каза доки, нека да чуем сърчицето да тупка и тогава мислим.

Miimiiнka и аз не мога да ти кажа дали трябва други док, по добре попитай в счетоводството ви.

malina07 силно гуш. Да ги хванеш ей такива  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

За мрънкането, снощи ММ ми каза: леле ти с тази бременост какво си се впрегнала от толкова рано и все за нещо мрънкаш или те боли. Че мен миризмите ме дразнят, боли ме, и все такива, та явно си мрънкам Simple Smile  Ето и доказателството, от сутринта ме боли главата и то само от дясно слвпоочие, ама смея ли вече да мрънкам  hahaha И в тази връзка какво може да се пие, май нищо. Още е доста поносимо, но ако цял ден така.

Pilcharnik на мен док ми забрани вдигането на тежко със закон, но аз съм си с постоянни болки и на хапчета. Избягвай вдигането колкото можеш повече. Ако има кои да те отменя, възползвай се.

Принцеска мила с теб сме си на едно дередже, повече почивка, хапчетата и всичко ще е окс, на края на месеца ще си чуем сърчицата  Hug

Хааа я кажете верно за Полимед доволни ли сте от вашите лекарки, ако искате пишете на лични да не спамим. На малкия лекарката му е там, а и ми е на 10 мин  от нас, но тя е ЛЛ. Аз все още  се чудя дали записвам на ЖК или да си карам при частника и за  сега  събирам впечатления и ще съм ви благодарна ако споделите  bouquet

Пак се отплеснах, ама докато ви изчета и отговоря и то обяд ще стане  Joy

Хубав и слънчев ден мацки   bouquet

# 280
Все забравям Кристиша скоро не се е разписвала. Как си мила, имаш ли още много болки?

# 281
добро утро момичета  Hug
Pilcharnik по повод ревността при децата няма значение колко разбира щом ревнува  а те ревнуват защото виждат че другото бебе го гушкат обръщат му повече внимание а тя доколкото видях е на 2 ако и обясниш че то е бебе а тя е голяма няма да разбере за това препоръчвам от рано да и се говори че ще става кака че ще имате бебе.когато започне да се сърди или да плаче я гушкай но не я вдигай и вече когато дойде бебето я викай да гледа докато му сменяш памперса или го храниш покажи и че имаш нужда от помощ давай и да му говори или да му пее и така когато децата се чувстват нужни и им се обръща внимание като на по-големи те се радват не ревнуват просто трябва да разбере че тя вече не е бебе а кака и трябва да помага а не да плаче  но момичетата го приемат по лесно защото при нас майчиния инстинкт се заражда от момента в които хванем кукла те са по грижовни докато при момчетата проблема с вниманието си го има цял живот за мъжа ти се притеснявай при две деца няма да имаш време за него и неговите нужди  Joy той ще е сърдития

# 282
 Здравейте, момичета, леле колко сте активни, колко много те изписали.... Браво! Браво!
 По моите изчисления термина трябва да ми е на 12.09 (ако може да ме добавите  Embarassed )  Simple Smile
 Честито на всички, които вече са си чули малките сърчица   Kissing Heart .... Аз другата седмица съм при АГ да чуем сърчицето.  newsm44
 Сутрин все още не ми е гади, но пък за сметка на това всеки следобед ми е много гадно Sad гърдите за радост на милото са вече тройни  newsm03,   мноооооого ми се спинка и общо взето с това се изчерпват симптомите ми. Simple Smile Иначе и аз гледам да не се оплаквам на милото, че нещо не може нещо да ми влезне в положението....  Laughing  иначе даже се престарава в обгрижването Simple Smile
 Ние все още не сме казали на близките (е само аз казах на снаха ми, но тя ми е много близка пък и роди две прекрасни дъщери преди 3 месеца, та има близък опит и ми е от полза)...
 Леле колко дълго стана....  smile3525
 Лек ден ви желая и ако може се порадвайте на днешния слънчев ден Simple Smile
 Честит ден на всички именници, които имате в семействата Simple Smile  baloni

# 283
Колко ни е ведра темичката!
И ние ще имаме августовски бебета, та на който му е приятно, ще се радвам да остане с нас  bouquet

Милото много се е притеснил, че ще го забравя, пренебрегна и повече няма да бъде важен за мен hahaha И от сега съм почнала да му прилагам тактиката за 2 годишните от поста на monika_p
Иначе не го тровя с мрънкане, а по-скоро с разни задачки, които му давам. Лежа си и пъшкам от време на време, но то достатъчно се вижда колко ми е зле, че да го повтарям и на глас. И без това нямам много сили да говоря, а и не смея да не взема да  Sick

Записах си час за понеделник следобяд. Струва ми се толкова дале във времето. То и моето време много бавно минава. Както ви писах постоянно ми е много лошо, дори нощем се будя от това. От вчера при всяка миризма ми се гади ужасно и едва се сдържам да не  Sick Толкова ме боли стомахът, че дори не мога да стоя изправена.

Miimiiнka, успех с работодателя! Да споделиш после как е минало.
Аз много се надявам след прегледа в понеделник да ме пуснат болничен и така да кажа на моя. Стискайте палци, че и без друго в това положение ми е невъзможно да работя.

За казване на роднини - още не сме казали на никой. Иска ни се след 3-я месец. Но ако продължавам да съм толкова зле ще се наложи по-рано, защото няма да има как да го скрием. Не ми се иска да ги притеснявам и тях, а още по-малко да ми звънят по 100 пъти на ден как съм #Crazy

За вдигането - знам, че е абсолютно забранено. И моя лекар ме предупреди. Три мой приятелки след вдигане на малко по-големите си деца лежаха до последно за задържане на лекарства, едната дори я шиха отдолу....За това, моля ви,  пазете се!

И аз не мисля да си слагам червен конец. Вярвам в урочасванията, но не вярвам, че един червен конец ще ги спре.

Ако има именници - Весел празник!
И много ведър ден ви пожелавам!

# 284
Лече, благодаря ти! Гледам да не се натоварвам, ама това с лежането няма как да стане през деня, защото съм на работа. Работя в офис, не  е тежка работа , седнала съм....е от време на време трябва да стана да повървя малко, ама не вярвам да  е проблем. Как мислите?
Нинка, искам да те питам кога ти беше датата на последния цикъл? Аз нещо не знам как да си сметна г.с. Доктора вчера вика, че съм в 4, а пък аз смятах, че съм в 7  newsm78 Има нещо гнило май  newsm78 и ме притеснява....
Честито на именниците, ако има такива!!! Много здраве ви желая!!!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт