СЕПТЕМВРИ е далече,а ние нямаме търпение вече!

• 24 685
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
MammaD, напълно си права трябва да сме по-спокойни и да не се натоварваме излишно с мрачни истории  Peace
Аз днес казах на колежките си , имахме среща и просто не се сдържах , но аз съм си винаги спонтанна и немога да тая нещо в себе си .
Благодаря за инфото за д-р Яков( Незнаех , че има и Яков старши)  , сега ще се замисля и за него като вариант.
calliopiдобре дошла при нас , не се притеснявай четери теста за бременност са достатъчно доказателство , че си бременна.  Mr. Green
За раждането какво да ви кажа ...има толкова много време .... Моето дете е родено в САЩ , и за това незная какво ще е тук , но зная , че това е най-малката грижа , нека само да е живо и здраво. Едно от нещата , които много ми харесаха там е , че не те пречистват преди раждането , а и вътре в стаята ти може да има няколко присъстващи - в моят случай майка ми , мъжът ми и сестра му  Crazy След това мъжът ми и двете нощи спа с мен в стаята , имаше специално пригодено разтегателно легло за татковци  Simple Smile Грижите са много добри като цяло , но както споменах , не това е най-важното .
Днес гърдите ми направо ще ме побъркат , не са били толкова болезнени май досега , но аз сега даже си обичам тези симптоми , те ми напомнят , че в мен се заражда живот  newsm30

# 421
sealover Провери си гърдите да не се запушват. Аз още на 5тия ден след зачеването имах коластра, а от 3 дни се боря със страховито запушване и на двете гърди, защото си мислех че просто от нарастването ме болят  ooooh!

С каката през цялото време ми се запушваха гърдите.

А това с коластрата като ми текна бях вече абсолютно сигурна че съм бременна преди всякакви тестове. Тестът го показа чак две седмици по-късно  ooooh!

# 422
Kristisha,виждам те! Как си мила?Какво ново при теб? Надявам се всичко е под контрол.

# 423
Здравейте, момичета! Домъчня ми за вас Hug
Тия дни не се весвах, но ми беше толкова зле че не знаех къде се намирам. Гадене, повръщане, виене на свят 24 часа в денонощието. Три дена не можах да сложа и трошичка в устата си. Само вода с лимон можех да пия, поне да не се обезводнявам. Едва днес ми просветна малко и следобяда дойдох на себе си, иначе сутрините съм най зле. На тези, на които не им се гади, просто не знаят какви късметлии са.
Иначе бях на преглед и ембриончето ни си има пулс. Аз не го видях, но доктора каза, че го е видял пулса и аз му повярвах Simple Smile
Днес ми беше и първия работен ден, на болничния (който дадох още в самото начало) пишеше опасност от спонтанен аборт и сега цялата фирма знае, че съм бременна. Клюките бързо се разрастват. Но сега поне ме пазят и ми помагат. Въпреки че ми е неприятно като ме зяпат в корема. То нищо още не си личи, какво си мислят, че ще видят Mr. Green А и не спират да задават въпроси...
Аз също съм от Варна, но още не съм си избрала кой ще ми води ЖК, то има време до 11-12 седмица. За сега мисля повече да не ходя по лекари, че само се шашкам.
Хубава и спокойна вечер на всички и  разбира се по леко изразени симптоми за всички Hug
Лимонче, гуш от мен, успех на приближаващия преглед Simple Smile)))

# 424
sealover, в Майчин дом можеш да раждаш по описания от теб начин. Заплаща се допълнително, но аз смятам, че това е правилният начин за раждане и отношение.

Не знам, дали ще си избирам екип. Имам намерение да раждам естествено и това може да отнеме много повече от 24 часа. Ето защо атмосферата и отношението за мен са толкова важни. А стигне ли се до усложнение, и най-добрата апаратура и лекар може да не те спасят.

Иначе и аз пиша за сина Яков. За бащата нямам наблюдения и информация.

Момичета, да изчакаме малко за срещата, искате ли? Аз поне едва ставам от леглото, камо ли да изляза някъде. Толкова ми е зле  Tired

Kristisha, радвам се, че си по-добре  Hug И аз мисля така да съобщя на шефовете. Сега съм с обикновен болничен от личния,но той няма как да ми даде друг и ще разчитам на болничен от Аг-то, ако продължавам да съм така зле. Дадоха ли ти нещо да пиеш за неразположението?

kalliopi, добре дошла! В предната ни тема всяка от нас е описала симптомите си и кога е ходила на преглед. Сигурна съм, че ще ти е много интересно и полезно като инфомрация.

Това с шарките е ужасно. Аз съм карала само едра и много се притеснявам по време на бременността да не ме връхлети дребната  #Crazy

# 425
а привет и от мен,
Добре дошли на новите попълнения, лека и безпроблемна да е бременността, тук ще си споделяме най-вълнуващите ни емоции и притеснения в момента.
Честито на всички чули тупкащи сърчица.
На мен много ми се спи, и само да драсна някой ред да се отчета и лягам.
Моята докторка в последния момент ми се обади че ще ходи да изражда бебе и аз останах без преглед. Но отидох в една близка клиника и там на който доктор попадна само да видя точката. Доктора казва рано е още, била съм 5 седмица, за сърце било рано но да видим. Гледа ме гледаме, има точка, има и сърце, биеше биеш, много се зарадвах. На снимката пише 6.1гс, и така, премери ми кръвното, преслуша ме, изписа ми едни разтворими магнезий с витамин С, за температурата каза че е нормално. В момента времето било грипаво и организма ми се опитва да се предпази от вируси и да се адаптира с бременността и затова ми се виело свят, и съм малко нестабилна. Като цяло това е.
И аз да кажа че имам две котки, и няма никакъв проблем с тях стига някой друг да чисти тоалетната. И във тази връзка, по-голям шанс от заразяване с токсоплазмоза има не от домашните котки а от улични, следователно плодове и зеленчуци много добре измивайте преди консумация, често миене на ръцете.
А за раждането и условията в болницата. При второто ми раждане ако щете ми вярвайте трите дни които прекарах там ми бяха най-хубавите. Не ми се прибираше в къщи. Спокойствието, това че не готвя и не чистя, не тичам покрай малката, имах време за себе си  да си почина и да се порадвам на бебчето. Хич не съм гледала колко е луксозно. Беше ми достатъчно че е чисто, тоалетната беше в стаята, сменяха ни чаршафи и нощници непрекъснато, и имах приятна компания на още две майчета.
Много ми беше приятно да ходя на училището за бременни от списание 9месеца. Не толкова заради лекциите, а по скоро ротината че всеки вторник се събирахме една група бременни маци, споделяхме си, коментирахме, след това задължително ходехме някъде на почерпка. В нета има всичко но друго си е да го споделиш с бременлийки в твоето положение.
Антигона предлагам ти в първата страничка да сложиш линк към първата тема за да може по лесно да се намира от тези които по късно влизат в темата. И там да изброяваме заглавия за следващи теми за да може който прави темата да си избере по лесно.

Последна редакция: пт, 18 яну 2013, 23:03 от Клара

# 426
Памперс, определено с твоите дълги смени е по добре да си на болничен. За гаденето нищо не ми изписаха. Спасявах се както можех самичка. трудно ми е защото съм самичка, и понякога емоциите ми идват в повече. Поплача си малко и ми олеква Mr. Green  Ще видим утре сутринта как ще е. Един съвет от мен, не оставяй стомаха си гладен, на мен ми се гади най-много когато или съм с празен стомах или съм с препълнен. От това  Sick нямах дори нощем покой, но предната нощ преди да легна хапнах сухари(не препечена филийка, защото миризмата е силна), а после си взех сушена смокиня(тя повишава кръвната захар, май, и това намалява гаденето) през нощтта пак няколко пъти ставах да хапвам сухари и ми беше определено по леко така. На сутринта преди да стана пак хапнах, и после ако не бях отворила хладилника да ме залее оная миризма на храна... всичко щеше да  наред Mr. Green
Памперс, в един от първите ти постове бях прочела, че се оглеждате за нова квартира. На нас май също ще ни се наложи, че сега сме в гарсониера и зимата много трудно е да затоплим големия хол, където спим.
Лека нощ и сладки сънища, момичета Hug

Последна редакция: пт, 18 яну 2013, 23:16 от Kristisha

# 427
Ако съм изпуснала някои нека пише,ще го добавя  Hug Hug Hug

Здравей, мен си ме изпуснала Sad моя термин е на 15.09 Simple Smile Как сте мамита? На мен ми се гади от време на време и имам леки болки ниско долу но това е като цяло за сега. Успешен ден на всички! Simple Smile

# 428
neling, здравей! С часовата разлика май трудно ще се засичаме на раздумки  Hug

Клара,честито ти тупкащо сърчице! Hug

Kristisha, ние мислим на пролет да се огледаме за нещо ново, защото и ние сме в гарсониера и няма никакво място за нашия багаж, камо ли за бебе. Може заедно да търсим. Ти в кой квартал си?

Аз по-скоро имам проблем със стомаха. Не ми се гади, но постоянно ме болят червата, бушуват се и ми е много лошо. Дори от болка не мога да стоя изправена. Гладна или сита на няколко часа болките се засилват, става ми още по-лошо и тичам в тоалетната, след което отихват за малко нещата. И така денонощно. В спешни случаи ям обикновени бисквити. Това поне малко облекчава. От два дни никакви миризми не понасям и положението е още по-отчайващо. И аз вече не мога да отварям хладилника.  Mr. Green Проветрявам стаята постояно и всичко ми миреше.

И аз днес се разревах. Толкова лошо ми стана, че не можах дори да стана от леглото. От 8 дена ми е така зле, стоя сама по цял ден и просто не издържах и се разплаках от безсилие. Надявам се в понеделник след прегледа емоционално да се почувствам по-добре.

# 429

А за раждането и условията в болницата. При второто ми раждане ако щете ми вярвайте трите дни които прекарах там ми бяха най-хубавите. Не ми се прибираше в къщи. Спокойствието, това че не готвя и не чистя, не тичам покрай малката, имах време за себе си  да си почина и да се порадвам на бебчето. Хич не съм гледала колко е луксозно. Беше ми достатъчно че е чисто, тоалетната беше в стаята, сменяха ни чаршафи и нощници непрекъснато, и имах приятна компания на още две майчета.
E, с тоалетна в стаята и непрекъсната смяна на чаршафи какво има да му гледаш колко е чисто?  Mr. Green
Шегувам се. Аз пак да кажа, за мен е много важно отношението при раждането. Че никой не е застрахован от фалове, не е. Можеш да си родиш вкъщи, без никакви проблеми и да си платиш за най-добрите специалисти, в най-добрата болница, и пак да се объркат нещата. Но в този момент, ако трябва да внимавам и кой доктор какво точно ми слага, и да се моля някой да ми обърне внимание и да се притеснявам, че ако не дойде навреме, ще стане твърде късно (за съжаление, имаме такъв случай в семеството - да не влизам в подробности), да търпя грубости? И най-вече, за мен е незаменимо това усещане, че таткото се запозна с бебето, още преди аз да го видя. Тази връзка първите три дни, когато бяхме постоянно заедно, е много силна.
Всеки, разбира се, си  преценява приоритетите, но аз - живот и здраве - пак ще искам да си платя за отношение от екипа и за това таткото да е до нас. Останалото е божа работа, както се казва.

# 430
добро утро
Прочетох в сайта на клиника Щерев че работят със ЗК но трябва да се провери кои точно дейности извършват по зк и дали това включва проследяване на бременност
Лек ден и от мен и почивайте повече

Последна редакция: сб, 19 яну 2013, 09:38 от Клара

# 431
  • София
Добро утро момичета!Само набързо искам да ви пожелая лек ден.Аз се захващам с   newsm79 1ironing wash hang 1dishes  food002 и като свърша ще ви чета.
Клара добавих линк към първата тема  Wink
Хайде до след малко  Hug  bouquet

# 432
  • В Рая - срещу облаците, вдясно на слънцето
Аз да кажа пък, че като родих - беше 21.09 - следваха 4 почивни дни  Mr. Green 3 дена стоях с една и съща нощница разпрана до гащите, чаршафите - същите, не работи пералнята, гладачната, кухнята... ама иначе миеха стаята всеки ден. Ааа и 3 дена ядохме пици, баници, сандвичи Simple Smile Да ви кажа изобщо не ми дремеше - гушках си Раличка по цял ден и ми беше наистина прекрасно - мислех си, че никой няма да успее да ме ядоса никога, но свекърва ми, естествено, обори тази ми мисъл още на изписването  hahaha Отсега знам, че 3те дена пак ще са хубави, защото по цял ден ще си ЛЕЖА  Laughing
Айде хубав ден на всички - на мен днес не ми се гади и зкусвам вече 4ти път  Crazy

# 433
pampers,благодаря за информацията , и на мен ми направи такова впечатление че в МД има добри условия , и приятно отношение, значи може и да сме при един и същи лекар .
Съжалявам много , че се чувстваш толкова зле , ходи ли на лекар за тези неразположения? Това с болката в стомаха не ми се струва като обичаен симптом на бремеността . Thinking
А това за гърдите , не не мисля , че се запушват или нещо такова , просто си болят яката. А за коластра не мисля , че е възможно тялото да отделя такава преди раждането . И аз имам белезникав секрет от гърдите , ако стисна , но това  не е коластра според мен ...знам ли...
Приятен ден на всички от мен   Hug

# 434
здравейте  и от мен добре дошли на новите мами и честити сърчица   bouquet Hug
Нещо тея дни ми е много зле не ми се гади което ме притеснява но съм много отпаднала и миризмите ме убиват  Outta Joint много искам да стане 25-ти и аз да видя всичко наред ли е. вече ходя само с туники качила съм и на бедрата немога дори да си обуя дънките  Crossing Arms аз съм на работа и ще трябва да поработя повече днес за това ставам желая ви хубав ден момичета  Hug по -късно пак ще пиша

Общи условия

Активация на акаунт