Оскотяването - приоритет на държавата

• 6 562
  • 135
  •   1
Отговори
# 30
  Нито има смисъл да се натискат, нито пък ще произлезе нещо. Това си е манталитет, произход, социална прослойка. Има добри квартали, с охрана, с осветление, с училища с охранители дето пиле не прехвръква, и родителите са относително прилични хора, има и квартали дето нощем да не замръкваш, по улиците се движат хора с нечовешки визуални характеристики и полицията не се види никаква.
 Въпросът е, че държавата, като е създала училище в местообитание от втори вид, трябва и да осигурява безопасност на служителите си.
 Естествено, съществува и някаква тенденция за държавна политика на приобщаване, ограмотяване, очовечаване и прочие, но тъй като резултатите на са и видни, пък и не знам някъде да са съвсем лишени от такъв проблем, за момента ми се вижда най-резонно да се действа в тая посока, тоест да се търси кой не си е свършил работата, за която му плащат.

# 31
Оскотяването в учлищата почна доста отдавна. Още когато аз бях ученичка се случваше охраната да допусне външни лица в сградата на училището, които да насочват пистолет към главата на учителката- ей така за кеф. И това в езикова гимназия без да има намесени роми.
А за циганското какво да си говорим. Такива са цинганьорите, колкото и на моменти да се опитвам да ги разбера и да ми е жал за тях. Те просто не дават дума да им се каже. При най-малката забележка скачат на бой, говорят за убийства, заплашват. Докато ги оставяш да си правят своеволия, както им сърце сака, няма проблем. В момента, в който им посочиш правилата- скачат.  Днес ще убива учителката, че писала отсъствие на детето му, чието име и възраст сигурно не знае. Утре ще пребие самото дете за някаква глупост.

Но това агресивно отношение към учителите не познава раса и етнос. Имам чувството, че от една от най-уважаваните, тази професия се превърна в една от най-низвергнатите. Не знам каква е причината да се случи така.

# 32
  Нито има смисъл да се натискат, нито пък ще произлезе нещо. Това си е манталитет, произход, социална прослойка. Има добри квартали, с охрана, с осветление, с училища с охранители дето пиле не прехвръква, и родителите са относително прилични хора, има и квартали дето нощем да не замръкваш, по улиците се движат хора с нечовешки визуални характеристики и полицията не се види никаква.
 Въпросът е, че държавата, като е създала училище в местообитание от втори вид, трябва и да осигурява безопасност на служителите си.
 Естествено, съществува и някаква тенденция за държавна политика на приобщаване, ограмотяване, очовечаване и прочие, но тъй като резултатите на са и видни, пък и не знам някъде да са съвсем лишени от такъв проблем, за момента ми се вижда най-резонно да се действа в тая посока, тоест да се търси кой не си е свършил работата, за която му плащат.

Това за коя страна го написа, звучи ми много познато. Laughing Явно България е хванала пътя на "Развитите" демокрации Party

# 33
Оскотяването в учлищата почна доста отдавна. Още когато аз бях ученичка се случваше охраната да допусне външни лица в сградата на училището, които да насочват пистолет към главата на учителката- ей така за кеф. И това в езикова гимназия без да има намесени роми.
А за циганското какво да си говорим. Такива са цинганьорите, колкото и на моменти да се опитвам да ги разбера и да ми е жал за тях. Те просто не дават дума да им се каже. При най-малката забележка скачат на бой, говорят за убийства, заплашват. Докато ги оставяш да си правят своеволия, както им сърце сака, няма проблем. В момента, в който им посочиш правилата- скачат.  Днес ще убива учителката, че писала отсъствие на детето му, чието име и възраст сигурно не знае. Утре ще пребие самото дете за някаква глупост.

Но това агресивно отношение към учителите не познава раса и етнос. Имам чувството, че от една от най-уважаваните, тази професия се превърна в една от най-низвергнатите. Не знам каква е причината да се случи така.

Аз мога да дам мнение за София - по комунизма - на всякъде беше едно и също - дори и в Дружба и Люлин - сега не мисля, че там е много хубаво за деца...
Кои са хубавите квартали сега за деца в София - Както се казва family friendly квартали.
Какво ще кажете за Горна Баня или Панчарево?

# 34
Какъв парадокс  -  там, където има най-крещяща нужда от учители тях или ги няма или ги натикват в кьошето, ако не им харесвало да си търсят работа по 'частни школи' , да не ни тревожат с оплакванията си.

Драга Розмания, този постинг е към теб и към хората с твоето безнадеждно мислене.
Единственото спасение на проблема 'цигани' е ОБРАЗОВАНИЕТО. Няма никаква друга надежда тези хора да се цивилизоват и навлязат на пазара на труда и в обществото, като цяло, освен тази.  Доказано е, че ромските деца са умни и схватливи точно колкото беличките българчета. Само че нямат шанс да попаднат на среда и на учители.

Хората, които работят в това училище трябва да получават пълната ни подкрепа , като под това имам предвид, ако кихне за нещо тутакси да му се осигури. Ако иска полицай в клас - да го получи. Ако иска да го съпровожда кордон полицаи през гетото, за да стигне в клас пак трябва  му се осигури. Ако трябва полицай да им води родителските срещи - пак трябва да е там и да размахва калашник  - каквото е нужно, за да пробие простите родителски глави, че училището е единственият шанс на децата им!

Недопустимо е учители да бъдат бити, обиждани, унижавани от родители или отрочетата им.
Мисля, че наскоро защитиха лекарите, редно е да се защитят и учителите и то още утре.

Имам и една лична забележка към писмото. Много пъти се повтаря дете-циганче, баща-циганин, разбрахме. За мен е очевидно,че тия хора са тотално изтрещяли от ужас и погнуса пред реалността, в която работят, и за която ние само си мислим, че знаем нещо. Ясно е, че са развили и дозата расизъм, както се предполага.
Не е хубаво обаче това нещо - кажи дете, родител. Пишеш на президента, не на арменския поп.

# 35
Какъв парадокс  -  там, където има най-крещяща нужда от учители тях или ги няма или ги натикват в кьошето, ако не им харесвало да си търсят работа по 'частни школи' , да не ни тревожат с оплакванията си.
......

Виж аз не искам да споря - просто да ти кажа как го виждам аз - всичко това дето казваш е много хубаво - Аз също вярвам в Дядо Коледа, Снежанка. Как цялата планета се обича, и задружно всички ние пеем Кумбая. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Въпроса е, че не живеем в перфектен свят - извинявай ако те разочаровам - И това дето казваш - особенно след 2008ма няма как да стане  и сега ще ти обясня защо.
Защото социалните системи , а това за което ти говориш - са изключително голями социални разходи
за данакоплатците, и като цяло богатият живот на западна европа е към своя край - повярвай ми така е.
И доказателството е, това за което говори момичето отгоре - за хубавите и лоши квартали.
Всеки иска неговите данъци да отиват за по-добри учители в неговия хубав и чист квартал, а не за гетото Ямбол - образно казано, нищо против този сигурно красив Български град в който искам да отида някой ден. Така е в 80-процента от света - а скоро и ще стане в западна европа...

# 36
Ами те циганите си позволяват да се държат по този начин, именно защото си мислят, че щом има проблем, той не е, че детето не учи или не ходи на училище, а защото е циганин. Те сами прекрасно използват предтекста "циганин" за извинение на всичките си постъпки.
Не е важно, че съм в нарушение, важното е, че съм циганин, а щом съм циганин, то несъмнено съм дискриминран. Затова що да не взема да убия учителката, и без това в затвора ще ме хранят и поят за сметка на държавата, докато пак тя се погрижи за неграмотната ми челяд.

# 37
Какъв парадокс  -  там, където има най-крещяща нужда от учители тях или ги няма или ги натикват в кьошето, ако не им харесвало да си търсят работа по 'частни школи' , да не ни тревожат с оплакванията си.
......

Въпроса е, че не живеем в перфектен свят - извинявай ако те разочаровам - И това дето казваш - особенно след 2008ма няма как да стане  и сега ще ти обясня защо.
Защото социалните системи , а това за което ти говориш - са изключително голями социални разходи
за данакоплатците, и като цяло богатият живот на западна европа е към своя край - повярвай ми така е.
И доказателството е, това за което говори момичето отгоре - за хубавите и лоши квартали.
Всеки иска неговите данъци да отиват за по-добри учители в неговия хубав и чист квартал, а не за гетото Ямбол - образно казано, нищо против този сигурно красив Български град в който искам да отида някой ден. Така е в 80-процента от света - а скоро и ще стане в западна европа...

По време на войната, еди кой си искал от правителството на Чърчил  повече пари за отбрана, оръжия и тн. И когато Чърчил го попитал "А откъде ще ги вземем?", онзи отговорил  " От социални разходи, образование, култура". Чърчил отговорил "А тогава кого ще защитавате"?

Образованието ако не е тотален приоритет сме загубени. До 7ми клас стига. Не знам как е в гетото на Ямбол, но знам, че в прехваленото 20то училище в центъра на София , например на 'нищо не ги учат" и кръщелника ми почти не може да чете ,  всеки се бори да попадне детето му на читавия класен. Това е центъра, драги хищник. Това е училище от топ 10 в страната. Това е моето училище, в което никой нямаше проблеми да чете във втори клас!
Няма да купим 16бр  трета ръка изтребителя нам си какви, за 50 милиона, ще ги налеем в  образование. Няма да строим безсмилени централи, а ще вкараме пари в образование и здравеопазване. Ще спрем контрабандата с цигари  и ще потече пълноводна река към която си искаш сфера. Най-голямата лъжа за тези 23 години 'преход' е, че няма пари.

Всеки проблем в основата си е морален. От тук нататък не знам дали аз вярвам в Дядо Коледа, но вярвам, че това общество има шанс да се измъкне от калта и той е да заглуши тъпизмите и да си постави правилните при-о-ри-те-ти.

# 38
А какво значи: "На нищо не ги учат"?
Не им преподават?
Не настояват да учат?
Разказват им вицове?
Ходят на кафе?

Аз си спомням навремето, че децата основно си подготвяха сами уроците и домашните. Никой не ме е изпитвал по история примерно или ми е висял над главата дали ще си напиша правилно домашното. Е, по математика имах някои трудности и татко ми обясняваше някои положения, но дотам.
Сега гледам на племенника и децата на разни познати, цялата рода им учи уроците заедно с тях. Каки и батковци им пишат домашните. Стринки и лели им издирват материали в интернет. И пак на нищо не ги учели. Може би, ако ги оставят малко да помислят сами, ще започнат да вдяват милинките душици златни.

# 39
  • Ямбол
Днес разбрах и аз, но без подробности.
Наистина е страшно там...
Не ми се иска да коментирам директора, че не се знае утре накъде ще се обърнат нещата.
Иначе подкрепям колегите си, които повечето познавам като добри професионалисти и добри хора.
Дано с разчуването на случая се случи поне нещо малко за подобряване на атмосферата там.

# 40

Ами какво ли може да се очаква от един учител в начално училище дай да помисля  Simple Smile.. може би да научи децата да четат. И ако сериозен брой от тях не могат да четат , значи нищо не става в клас - резултатът лъсва ясно, не е като да не си схванал атомните орбитали и да се измъкнеш, защото не са ти изтеглили номера при изпитване.  И много ясно, че като виждаш, че детето ти не може да чете ,включваш резервните двигатели. Как да оставя дете във втори клас 'само да мисли". Моля ти се, говоря за елементарни неща за АБ, не за цикъла на Кребс.
Статистиките колко деца могат да четат и колко не могат, и какви проблеми имат да схванат например текст, излизат редовно из медиите.

Ромчетата са особено уязвими, това са армии неграмотни, нищо не можещи хора. И единствения инструмент за справяне е образованието. И учителите, които са се навили да работят с тази група са за специален статут. Какво не е ясно... /естествено, с/у резултати, не просто окопаване/

# 41

Ами какво ли може да се очаква от един учител в начално училище дай да помисля  Simple Smile.. може би да научи децата да четат. И ако сериозен брой от тях не могат да четат , значи нищо не става в клас - резултатът лъсва ясно, не е като да не си схванал атомните орбитали и да се измъкнеш, защото не са ти изтеглили номера при изпитване.  И много ясно, че като виждаш, че детето ти не може да чете ,включваш резервните двигатели. Как да оставя дете във втори клас 'само да мисли". Моля ти се, говоря за елементарни неща за АБ, не за цикъла на Кребс.
Статистиките колко деца могат да четат и колко не могат, и какви проблеми имат да схванат например текст, излизат редовно из медиите.

Ромчетата са особено уязвими, това са армии неграмотни, нищо не можещи хора. И единствения инструмент за справяне е образованието. И учителите, които са се навили да работят с тази група са за специален статут. Какво не е ясно... /естествено, с/у резултати, не просто окопаване/

Научна фантастика...както и да е де.
Много си ми симпатична нали знаеш. Party Sunglasses
Харесвам хората с идеи и мечти, макар и неусъществими.

# 42
И аз те харесвам, въпреки изобилните ти правописни ти грешки. Много чаровно се връщаш някои да ги поправяш, все пак. Тече мисъл Simple Smile

# 43
Аз си спомням навремето, че децата основно си подготвяха сами уроците и домашните. Никой не ме е изпитвал по история примерно или ми е висял над главата дали ще си напиша правилно домашното. Е, по математика имах някои трудности и татко ми обясняваше някои положения, но дотам.

Да си призная честно сигурно си била ако не изключение, то поне малцинство, защото иначе няма как да си обясним заливащата ни неграмотност и тук от жени, преминали трийсетте. И под неграмотност нямам предвид само пълен/непълен член или вездесъщото Й.

# 44
  • Колибите
За който пита - не съм циганка.
Детето ми, дай Боже скоро да се срещнем, ще бъде циганче. И второто също.

НО ЩЕ СЪДЕРА ЗЕМЯТА И ДВЕТЕ ДА СЕ МАХНАТ ОТ ГЕТОТО БЪЛГАРИЯ.

И с това приключва участието ми в този подфорум.

Общи условия

Активация на акаунт