Парфюмни размисли и страсти - 168

• 50 683
  • 721
  •   1
Отговори
# 450
Ако има значение, Червения Шипър съм го пробвала два пъти, в два различни града, с хубаво напръскване - и двата пъти беше средата на зимата, но единия път беше влажен студ, а другия - сух студ. И двата пъти ми направи приятно впечатление, но без да ме влудява за придобиване.
Глория пък съм носила в много гадни състояния и не ме е предавала - болна и пътуваща (това на никой не го пожелавам); скарана с приятел, но с невъзможност за живот в друго помещение; пак болна, но получаваща кофти новини...Абе, криво, но Глория беше с балсамов ефект.

# 451
Значи правилно избрах Глорията накрая, нали съм все в гадни настроения напоследък, да ме утешава поне Mr. Green

Момичета, случайно някой има ли това чудо? Бих се радвала да се запозная с него на срещата Simple Smile Че още не мога да прежаля боровите иглички в Chypre Rouge и им търся заместител.

# 452
  • Germany
Тези дни се чудех как арабите носят уд през топлото време (празни парфюмни мисли на празен човек Simple Smile.  Носех Амбър Уд на Килиян днес, и не мога да си го представя на топло, дори с минималния и много мек уд в него. Но пък е толкова приятно сладък и галещ на студен вятър. Мисля, че бензоинът в него е това, което ми допада. Уд-ът изчезва първите 30 минути за моя радост.
Pixie, и за мен това е един от поносимите уд-ове, може би точно заради бензоина. Обаче точно в студа се изненадах, че въобще не ми харесва, което ми е супер странно. Пролет и есен го усещам мек, топъл, гальовен, а сега солен, подправков, остър. Не съм го пробвала обаче в горещините и предполагам, че тогава ще го харесам повече.
Резервацията е на името на Ковачева за 14 часа. Помолиха да бъдем точни Wink. Всеки, който се колебае е добре дошъл Hug

# 453
  • Там, където ме обичат
90% от хората, ако чуят че си с Монтал или Байредо напр., за тях звучи като Рефан, ама по-неизвестно  Mr. Green 

Това се казва лаф.  Joy Joy

НО–МИ–НА–ЦИ-Я!!!

Не мога да изчета всичко, че нямам време.
Ще има ли среща? Къде и от колко?

# 454
  • София
Фокси, телеграфно - днес, 14:00 часа, Веда хаус  Hug

# 455
  • Там, където ме обичат
Фокси, телеграфно - днес, 14:00 часа, Веда хаус  Hug

Злато си, да знаеш.
Телеграфно - Испахан.  Mr. Green
Плс! Praynig

# 456
  • София
Много се радвам за срещата днес. Ще дойда може би със закъснение   Peace

Извинявам се на всички на който не съм отговорила! По-късно днес ще направя и това, както и да наваксам изпуснатото.

# 457
  • София
Отново страхотна срещичка, много слънчеви и усмихнати момичета (и младеж  Wink), страхотни парфюми и въобще само положителни емоции  Heart Eyes

От всичко, което тествах си затвърдих впечатленията за Bois d'Iris (къде съм бляла досега  newsm78) - страхотен, нежен и гушлив, макар и тих и ненатрапчив.

Дарк Ауд на Монтал също ми хареса, но не като опция на Ауд Испахан (в него има и много роза, а и е доста по-мощен), спокойно ще ги нося и двата. Този път не се и обринах, което определено е добра новина  Grinning Но ще си иска още тестове.

Никакви обаче спешни, належащи и нетърпящи отлагане щения нямам, което предполагам също е добра новина  Mr. Green

Последна редакция: сб, 02 фев 2013, 18:54 от Elitsa_z

# 458
  • Там, където ме обичат
Страхотно време, уникални аромати и най-усмихнатите и очарователни момичета.
Много се радвам, че ви видях, макар и за малко.  Hug
Запознах се на живо с една от новите мацки, много положителна и мила дама. Кайен, идвай по-често. Hug
Хиляди благодарности на дамите, които ме запознаха с Черния Ауд, Босфора, Локума на СЛ, Испахан (за пореден път), Пачулито на Молинар.   bouquet  bouquet  bouquet

Не очаквах да срещна Черния ауд, за мен беше случайна среща и истинска любов.
Че го искам, е ясно, но искам и Испахан, а за мен са доста близки.
Ще ги мисля, кой от двата.
Изненадващото е, че Испахан ми е по-траен.

И най-важното, в Чайната имаше Чайна.

Моят младеж ги класира така:
1. Чайна
2. Испахан
3. Босфор.

За Парулито на Молинар, сбръчка нос и изломоти: Мамооо, т'ва мирише на на'що мазе.
На мама парфюмериста.  Mr. Green

# 459
  • Germany
Страхотна среща, отново Hug, завършила с колективно посещение на новия салон Олфактив Mr. Green,че ни бяха малко 4 часа пръскане Mr. Green. Резултат - готиния Мосю попита дали може да се присъедини на следващата ни среща Wink и бе уверЕн моментално, че е добре дошъл и ще бъде истинска сензация  Mr. Green Wink
Първо, да поздравя младежа от срещата за изключителния стоицизъм, който прояви Embarassed. Надявам се майка му да не е много ядосана Praynig.
От нещата, които пробвах се впечатлих от  http://www.fragrantica.com/perfume/Hermes/L-Ambre-des-Merveilles-15949.html, до степен, че го искам на минутата. Но тъй като първия път като го пробвах въобще не ми хареса, изкара ми много гримове, пудри и ванилия, които липсват в момента, ще го пробвам поне още веднъж, преди да го придобия.
Агент Провокатор ми харесва много върху мен, явно харесвам точно такъв тип роза. ММ също го хареса.
Учудващо харесах и Chypre d`Orient Molinard, обаче се чудя, дали е той, като му гледам пирамидата newsm78. Много горчив, много зелен, откривам много колендро в него. Много ми напомня на http://www.fragrantica.com/perfume/Ramon-Molvizar/White-Goldskin-5823.html. Сънче, ако е удобно - донеси го за сравнение, може да отлееш и малко флаконче Wink. Не усещам нито плодовете, нито цветята, посочени в пирамидата newsm78.
Интенс пачули не е моето пачули. Прекалено е Ангелско, даже е по-сладичко и шоколадово, преди година сигурно щях да го издирвам вече бясно, но сега не ме впечатлява. Но е изключително шлейфов и наситен аромат.
Харесах и касиса на Лю, обаче пак не запомних кой точно. Но е толкова натурален черен касис, току що откъснат, горчив и стипчив, чуден.
http://www.fragrantica.com/perfume/Montale/Candy-Rose-16293.html e добра комбинация от розова роза, такава, каквато е в Биофреш, розов грепфрут и червени плодове. Мисля, че е идеален за лятото за тези, които харесват такава комбинация.
В Олфактив моето дете се е напръскало с нещо, май Бандит на РП Crazy, според разследването, което направихме с cayenne, което ухае чудно върху нея  Crazy

# 460
Страхотна среща Grinning Връщам се в прекрасно настроение и се чудя как изобщо ми беше минала мисълта да не отида! Crazy

Запознах се с толкова много интересни неща: Nuits Enchantees; Traversee du Bosphore; Explosive Etienne Aigner; Honey and the Moon; Rochas Man; Enchanted Forest, а накрая както обяснявах на всеослушание, че стоя далеч от всичко което има черен пипер в пирамидата, така съвсем доброволно си пръснах Poivre Piquant баш под носа hahaha От гащериозона ми все още се носи як мирис на черен пипер Joy

От всички пробвани най-много ме впечатлиха Nuits Enchantees и Honey and the Moon, обаче нищо не ме впечатли повече от Chypre Rouge, което значи че си заслужи място в гардеробчето ми Heart Eyes

# 461
Среща прекрасна и вдъхновяваща! Пак не се въздържах да пробвам много неща и едно изкриви възприятието на поне половината останали - Dark Aoud - Montale. Ох, ще пиша по-късно, че сега ме е обзела луда еуфория! И трябва да го споделя - ако не с вас, то не знам с кого.
Бях пратила съобщение на Parfimerie Generale във ФБ с линк към ревюто, което бях писала за Феланила. И днес като се прибрах, просто не можех да повярвам - самият Пиер Гийом споделил линка на страницата на бранда!!! А аз дори не съм го добавяла като приятел!!!!!! Не мога да повярвам! Наистина не мога! Че даже ми благодари! Божкееее....

# 462
Бях пратила съобщение на Parfimerie Generale във ФБ с линк към ревюто, което бях писала за Феланила. И днес като се прибрах, просто не можех да повярвам - самият Пиер Гийом споделил линка на страницата на бранда!!! А аз дори не съм го добавяла като приятел!!!!!! Не мога да повярвам! Наистина не мога! Че даже ми благодари! Божкееее....
Видях го, прочетох го Simple Smile.

Аз от две-три седмици не съм отваряла шкафа с моите парфюми, карам на пробички, които ми прати една мила фея. Страшно им се кефя на всичките. Обаче има и един проблем - едно от флакончетата не е надписано и не знам какъв е парфюмът. Дори не съм сигурна, че ароматът ми харесва, или ме дразни. Обаче мисълта, че не знам с какво точно се пръскам, направо ме побърква Simple Smile. Не съм специалист като вас и не мога да преценя дали е нишов, или масов, дали струва 20, или пък 200 лева, обаче ще се опитам да разбера кой е... Не че е особен проблем - във fragrantica.com има 17 271 парфюма. Като махна мъжките, остават около 8635. Имам и познавам около 50-60, значи ми остава да се запозная с още има-няма 8575  Simple Smile. Луд умора нЕма Simple Smile.

Последна редакция: сб, 02 фев 2013, 23:24 от System Error

# 463
Голям кеф беше срещата  Crazy Heart Eyes Не усетих как минаха часове. Още си подреждам впечатленията в главата. И понеже не си записах какво на коя ръка, кой лакът и кое пръстче пръсках малко се пообърках. Добре че някои блотери"консервирах" в пликчета надписани  Laughing На едното рамо, помня, имам Hermessence Iris Ukiyoé и много ме радва  Heart Eyes Два от шоколадите на Ронита са ми по пръстите и също са чудесни! Чайнатаун е красавец, Nuits Enchantees също, абе много неща харесах! После в Салон Олфактив открих за себе си Bandit (не е чудно, нали се  оказа че съм си падам по шипри оптреди да знам, какво точно е шипър  Laughing) и Fou d`Absinthe L Artisan Parfumeur, изненадващо ме привлече Seville a l'aube, въпреки туберозата и лавандулата, които не долюбвам  newsm78 . И други неща харесах, но какво искам да имам и нося ще мисля тепърва.

Фокси, благодаря за милите думи ! Hug

Лю, страхотна новина, то си е за еуфория!!!   bouquet  bouquet

# 464

Страхотно!  Hug

Момичета, искам помощ от Вас за този мъжки парфюм - Encre Noire Lalique for men - не знам защо реших, че ще го купя насляпо за подарък за моя мъж за годишнината ни Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт