Четки за грим 2

• 62 432
  • 751
  •   1
Отговори
# 30
От гримовата тема пренасям това:
Копче, в темата за четкте може ли да постнеш снимки на твоите четки на Есенс  Peace  Praynig
Скрит текст:
Четките с лилавите косми са тези на Есенс, с черните дръжки, за тези, които не са ги виждали.
Опитала съм се да направя срванение с тези на Екотулс за да се види дължината на косъма и разликата в едните и другите.
Розовата скосена четка е четката им за руж.
Пинзел четката е на Кент.
И на края ...да, четките са идеално мръсни както се вижда. Няма почивка за тях. Mr. Green Joy Joy

Страхотна си, много ти благодаря  Hug

# 31
  • Пловдив
Да се запиша, за да ви следя Peace
Абсолютно начинаеща в гримирането с четки, но никога не е късно човек да се научи Embarassed
С интерес следя коментарите и впечатленията ви от различните четки, които ползвате и бавно и постепенно се снабдявам с нужните 'инструменти' Crazy

И да ви попитам за съвет - да ми препоръчате хубава четка за нанасяне на сенки и друга за смесването им, които могат да се намерят на българския пазар (онлайн пазаруването от Ебей и сие ми е пълна мъгла Embarassed)? Мерси предварително!   bouquet

# 32
  • където си пожелая...даааа...

И да ви попитам за съвет - да ми препоръчате хубава четка за нанасяне на сенки и друга за смесването им, които могат да се намерят на българския пазар (онлайн пазаруването от Ебей и сие ми е пълна мъгла Embarassed)? Мерси предварително!   bouquet
и аз искам да помоля за отговор на същия въпрос Praynig Peace

# 33
Много зависи какъв бюджет си определите - от по-евтините са относително приемливи тези на Есънс - лилавите от снимката на kopche по-горе, но ви трябва известна доза късмет да уцелите бройки, които не пускат боя при всяко миене. Ако пък бюджетът ви е малко по-свободен, вижте колекцията на Жаки, цитирана в първия пост - там са описани и предназначенията на всяка четка. Тази на Ел също беше страхотно подредена, на предната страница има линк и към нея.

# 34
  • на последния етаж
А откъде купувате четки (и други продукти) на Гош?

# 35
Кои четки на Саманта бихте определили като must-have?
Напоследък все по-усилено чета за тях, а в действителност нямам нужда от нищо ново, но ми се иска да пробвам на някакъв етап. Peace Mr. Green

# 36
  • София
Powder brush, Expert face brush, Stippling brush  Hug

# 37
Buffing brush  Peace

# 38
  • Пловдив

Онлайн в beautyshop.bg , както и в http://shopthebest.eu (аз поръчах 2 четки от втория сайт) , но просто защото в първия много ме ядосаха  Blush  , иначе имам телефон и на един дистрибутор ако искаш нещо по-специално, което трудно откриваш... , той е за Пловдив, но предполагам без проблем и за други градове ще даде телефон на свои колеги , както и насоки в кои магазини точно има техни стелажи. Аз съм много доволна и от двете четки, аз също исках да си купя като за начало някакви по-евтини, в същото време да са и хубави.

Четките на Саманта ще взема и аз да ги поръчам след толкова хвалби  Crazy ... Simple Smile

Искам да попитам нещо относно използването на четките...,

1/ при гримиране с няколко цвята как най-често процедирате ? Единия цвят мацате от едната страна , другият от другата... или по отделна четка за всеки цвят?

2/ за хайлайтъра на скулите : до колкото съм чела трябва да имам една напълно отделна  абсолютно чиста четка за преливане с ружа , една отделна за руж и една отделна за хайлайтър (аз в момента правя всичко с една-две четки  Blush )

3/ за хайлайтъра под веждите- там трябва ли пак със специална чиста четка да го нанеса?

Аз си действам по някакво мое си усещане за нещата, къде прочела, къде самоинициативно, не може всичко да е по учебник, но искам да се  науча как е принципно..  Blush

# 39
  • София, Лагера
Ан,
1. Ако цветовете са близки (тъмно сиво и светлосиво, тъмно кафяво и светло..), ползвам една и съща четка. Ако бъркам различни цветове - зелено с черно, синьозелено, лилавокафяво - различни четки. После с чиста блендвам.
2. Имам отделна четка за хайлайтер, друга за руж. Преливам с първата.
3. Слагам с четката, с която слагам хайлайтер във вътрешния край на окото. Тя си стои отделно само за хайлайтери.
Не знам как е по учебник, аз почетох доста и за мен това е удачно  Peace

# 40
  • София, Лагера
Аз - срещу Центъра по хигиена  Peace

# 41
  • на последния етаж
Благодаря ви, Ноеми, aH~!

# 42
  • Пловдив
Ан,
1. Ако цветовете са близки (тъмно сиво и светлосиво, тъмно кафяво и светло..), ползвам една и съща четка. Ако бъркам различни цветове - зелено с черно, синьозелено, лилавокафяво - различни четки. После с чиста блендвам.
2. Имам отделна четка за хайлайтер, друга за руж. Преливам с първата.
3. Слагам с четката, с която слагам хайлайтер във вътрешния край на окото. Тя си стои отделно само за хайлайтери.
Не знам как е по учебник, аз почетох доста и за мен това е удачно  Peace

Благодаря , че сподели  Hug ! Ще си взема и аз някоя нова за хайлайтър Simple Smile много искам 168, но цената ме спира за момента.

# 43
  • Пловдив
Много зависи какъв бюджет си определите - от по-евтините са относително приемливи тези на Есънс - лилавите от снимката на kopche по-горе, но ви трябва известна доза късмет да уцелите бройки, които не пускат боя при всяко миене. Ако пък бюджетът ви е малко по-свободен, вижте колекцията на Жаки, цитирана в първия пост - там са описани и предназначенията на всяка четка. Тази на Ел също беше страхотно подредена, на предната страница има линк и към нея.
Мерси за насоките на всички ви! Hug
Скромната ми колекция на начинаеща в грима с четки - комплект + още 2 четки на Екотуулс и три четки на Есенс.

Скрит текст:

Все още се уча да ползвам ФТД, пудра и руж - имах много проблемно лице дълги години и все не се престрашавах да ползвам по-сложна козметика от спирала, малко сенки и гланц за устни. Но сега съм си навила на пръста, че ще се науча и ще експериментирам, но с качествена козметика. А всички вие тук сте изключително полезни учители в тази сфера и с интерес ви чета! Благодаря за което!  bouquet

# 44
  • където си пожелая...даааа...
полезна статия
http://jenite.bg/%D0%A7%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0 … l.a_i.253875.html

Общи условия

Активация на акаунт