Дестинация Берлин

• 88 630
  • 869
  •   1
Отговори
# 360
Аз най-важното забравих...За АМС апартаментите - директно на адреса ли отивам или.... newsm78
Ключ, млюч...откъде? ooooh!

Или то си е като хотел с регистратура?

Да, като хотел е. Като влезете във входа от дясно е рецепцията.

Пак да напомня, че когато работят всички музеи, билети могат да се вземат и от съседните не толкова посещавани такива, без да се чака на опашка.

Това да го разбирам ли така: че във  всеки от музеите продават билети и за другите музеи?

Относно поздравяването на езика, който се говори в страната- аз също го практикувам, харесва ми да научавам няколко думички и поздрава, като ходя някъде. Чувствам го като необходимост, за да усетя духа на държавата, в която отивам.  Simple Smile

Със сигурност на острова с музеите това е така за билетите. Ние взехме от този (Altes?) до катедрала билети за Pergamon.

Мисля по същият начин за езика.

COS и на мен ми е любим, има техен магазин в близост до АМС апартаментите. Simple Smile

# 361
  • тук-там
А, бе загледах го аз този COS, ама цените като за "Пред а порте" ми се виждат! Laughing Доста скъпа тръпка!
Ще го разгледам де! Peace

Значи влизам - глава и раници надясно и...ключ! Мерси!  bouquet

# 362
  • София
Ако харесвате японската кухня, този ресторант много го хвалят: http://www.ikesu.de

И любимият ми дьонер, много пресен, ужасно вкусен и нямащ нищо общо с подобията, които се продават в БГ: Балли на У-бана Алт-Темпелхоф по линията У6. Страхотен!!!

Любим италиански: 12 апостел на Завинйиплатц: http://www.12-apostel.de/de/

Много харесваме и трите предложения като вид кухня, но как са като отстояние от Friedrichshain? Там сме резервирали апартамента.

Каква е разликата между Tiergarten Berlin и Berlin Zoo?

# 363
Здравейте, може ли малко разяснения за get2for1 card за Берлин www.get2card.de . Ще обикаляме много - дали за 7 дни ще може да си " избие " цената от 66 е? И още един въпрос: С Берлинпас-а само по веднъж ли може да се влиза в музеите?

# 364
  • София
Някой ползвал ли е скоро тези турове: http://www.newberlintours.com/de/taegliche-fuehrungen/free-tour.html

Опитвам се да направя резервация и уж е безплатно, а ми иска сметка, кредитна карта и т.н.???

# 365
Някой ползвал ли е скоро тези турове: http://www.newberlintours.com/de/taegliche-fuehrungen/free-tour.html

Опитвам се да направя резервация и уж е безплатно, а ми иска сметка, кредитна карта и т.н.???

Сега си поиграх и на мен не ми иска КК. Само име, брой туристи и имейл адрес. Колко човека ще сте? От 9+ се плаща по 6Е на човек.

За карти и пасове не знам, ние плащахме в движение. Crazy

# 366
  • тук-там
Аз съм разочарована... Ако някой има нещо конкретно да пита. Laughing

# 367
  • София

Защо така? Не ти хареса града, атмосферата или времето беше лошо?

# 368

Берлин определено не е романтичен град.
Разкажи, моля, на мен всякакви мнения са ми интересни, а и може да е полезно инфо за някой друг.

# 369
  • тук-там
Ами.... просто не ме грабна. Първите впечатления - супер неадекватно строителство - старо, ново, различни архитектури...Просто мешаница. А и с тези U, S и RE -бани- навсякъде се преплитат релси...и  железария. Laughing  Няма атмосфера, чар някакъв...
Аз си знаех, де. Нов град, почти напълно разрушен през войната.
Просто не бяхме ходили в Берлин и си го "чекнах".
Евала, обаче за широките улици и тротоари. Имали място - правили.  Grinning

За апартаментите - АМС - перфектни. Чисти и на страхотно място.
Да вметна за тези, които се чекват в неделя - офисът не работи. На 2-я етаж има малки сейфчета със съответния ключ вътре. За целта трябва да въведеш кода на резервацията - така, че - разпечатайте или го запишете някъде. Peace На отиване  - пускаш ключа в пощенската кутия пак там.

За забележителности..... - Музеум инзел си струва отвсякъде! Пергамон, Боден... Ние взехме Берлин уелкъм кард за 72 ч - АВС - с включен Инзел. - 36 евро на човек. Само Пергамон и Боден са по 12Е.
Бундестаг-а... Ами...нищо особено - качваш се на купула, гледаш отгоре как се трудят немските депутати и....безплатен е, може да убиете време. НЕ сядайте в ресторанта отсреща!
Цени абсурдни... Как псуваха едни руснаци... Joy Ама явно групите си имат договорка и все там ги водят.

Потсдам - Сан Суси за малко да го пропуснем. Laughing Моята къща е по-голяма! В началото реших, че това е някоя от постройките за....прислуга. Цъ!
Ное пале обаче впечатлява!  Като цяло градчето е приятно и има...дух. Холандския квартал, Александровка! АВС - важи и за там.
Тропикъл айлънд - перфектен замисъл, но като изпълнение....куца. Температура на въздуха 26. На водата - 31. Е, как аджеба да излезна от 31 на 26 -мокра- винаги трябва да е наобратно, ама...немска му работа. Иначе - щъкат розови фламинга...Естествена тропическа гора, водопадчета, пързалки, ала-бала. Имаше и ресторант за пушачи, абе измислили са го. Peace

...Какво остана...Транспорта е перфектен!  Храната също! Лидъл естествено е по-евтин от нашия. - в ЛЕВА.  И не само той!

А, да - секънд хенда не струва! Говоря за селектираните такива. Много ретро! Много! Нищо общо с римските и парижките.

Времето беше идеално за нас. Около 7-8 градуса, облачно.. Само в сряда цял ден валя, но аз се допитах предварително до чичко Гугъл и си го знаех, та тогава бяхме в Тропикъл.

За дюнери, вюрстове и глювайн няма да говоря - трябва да се опитат. Peace

Ние лично си прекарахме перфектно, ама то навсякъде е така. Просто Берлин не е от местата на които ще се върна. Peace

# 370
  • София

Сега си поиграх и на мен не ми иска КК. Само име, брой туристи и имейл адрес. Колко човека ще сте? От 9+ се плаща по 6Е на човек.

За карти и пасове не знам, ние плащахме в движение. Crazy

Направихме резервация, наистина е безплатно, аз нещо съм се подвела в началото. Всички места резервирахме онлайн, защото излиза доста по-евтино, на някои места взехме комби-тикет.

# 371
След разказчето на зайчето съм в дълбок размисъл-"Да го бъде или не?"
 Thinking

# 372
  • Германия
 Thinking

Всеки си има различна гледна точка, аз лично не бих се повлияла от едно мнение. Може пък ти да гледаш с други очи и да си очарована. Аз живея тук и естествено имам по-друга представа за нещата. Романтика определено няма, има история, има ред.

Тропикъла не ме грабва и мен, но може би защото съм ходила 4 пъти и винаги след това се разболява малкия, а сега и входа му е по-скъп, има по-евтини басейни в града.

Сансуси пък съм посещавала лятото и е толкова красиво място.

# 373
  • тук-там
Сансуси пък съм посещавала лятото и е толкова красиво място.

Eee, не се отказвайте толкова лесно.  Peace
Наистина всеки има различни "очи".
Просто след историята на Рим, парковете на Виена, очарованието на Париж и...мнооого други малки и големи, Берлин някак си...не го запомних. Няма нещо, което да ми напомня само за него. Няма собствен "мирис", освен на желязо и... newsm78 незнам...
Но пък целия трип ни излезе 1200 лв за двама, заедно с Тропикъла и тр. карти, така, че определено не съжалявам. Peace

# 374
 Thinking

Да знаеш, че може да чуеш и абсолютно противоположно мнение на това на Wild_rabbit. Примерно от мен. Wink

Намирам Берлин в пъти по-уютен и очарователен от Париж. Берлин е открит град, разнообразен и интересен, с такава артистична сцена, каквато няма другаде в Европа. Заведенията и събитията са пълни с млади хора, всеки е готов да поговори с всеки друг. Изобщо аз усещам Берлин като град без превземки. Страхотните малки антикварни книжарници, местните групи, които свирят по баровете, бирата, разбира се, влюбена съм в "Пресцлауер Берг", а Еврейският музей е един от най-добрите музеи, в които съм била.

Какво ще откриеш зависи от това какъв вид прекарване търсиш. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт