Дестинация Берлин

• 88 465
  • 869
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Благодаряяяя bouquet bouquet bouquet

# 691
  • София
Преди месец и ние кацнахме късно на Шонефелд, но чакахме за паспортен контрол повече от час. Бяха се събрали 3 полета. Нашия беше последен. Иначе S-бан е на близо. Има машини за билети и карти в подлеза. Проверете в сайта на транспорта до колко има влакове. Има и нощен автобус, но не знам дали отива на Александерплатц. Първата нощ спахме в хостел в Шонефелд.

# 692
  • София
здравейте,

в края на октомври летим за Берлин - аз, мъжа ми и двете ни деца. Сега чета и се чудя дали си заслужава да се ползват Berlin Welcome Card. Искаме да посетиме зоопарка и аквариума, телевизионната кула, природонаучния музей, леголенд, пергамския музей, новият музей.

# 693
  • Mars Hotel
Заслужава си определено, особено ако се движите с градски транспорт. Дори само от билетите ще си избиете парите.

# 694
  • София
Благодаря, да с градски транспорт ще се движим.  А всъщност ние закупувайки две карти за нас с мъжа ми не трябва да закупуваме за децата/6 и 4 години/ други карти , нали?

# 695
  • Mars Hotel
Не, просто включвате децата към вашите карти.

"With all versions of the Berlin WelcomeCard, an infinite number of children up to and including 6 years of age can travel for free. All ticket variants of the Berlin WelcomeCard allow an adult to bring any number of children up to 6 years of age and up to 3 children up to and including 14 years of age free of charge."
 Оттук: https://www.berlin-welcomecard.de/en/berlin-welcomecard#ticket-versions-prices

# 696
  • София
Благодаря, отново Simple Smile

Хубав ден , помогнахте ми много Simple Smile

# 697
  • София/Хамбург
Здравейте, понеже виждам, че сравнително малко теми има за Берлин, рекох да попитам дали ще желаете да напиша малко впечатления, идеи и препоръки за града. Живея в него от година и половина почти.  Simple Smile

# 698
  • Berlin
Аз съм "за". Simple Smile

# 699
Здравейте, понеже виждам, че сравнително малко теми има за Берлин, рекох да попитам дали ще желаете да напиша малко впечатления, идеи и препоръки за града. Живея в него от година и половина почти.  Simple Smile
Много ясно да

# 700
Аз имам един въпрос за посещние на кулата. Може ли да се прави резервация за посещение на кулата ( с цел избягване на опашките), без псещение на бара или ресторанта?
Видях, че ако си направим резервация в ресторанта/бара се плаща такса 17или съответно 24 евро и от там вече консумация.
Предполагам между събота и неделя - неделя вероятно да има по-малко опашки ( може би следобед) - или греша?
Благодаря предварително.

# 701
Ние нямахме  резервация, но въпреки това не сме чакали повече от 15-ина минути, което не е кой знае какъв проблем.  На самата кула няма кой знае какво да се прави и 15 максимум 20 минути са достатъчни за да си направите снимки и да погледнете Берлин като на длан. Ох, Берлин. Харесвам този град. Съветвам ви само да изберете слънчев ден , по възможност, за посещение на кулата.

# 702
Ние нямахме  резервация, но въпреки това не сме чакали повече от 15-ина минути, което не е кой знае какъв проблем.  На самата кула няма кой знае какво да се прави и 15 максимум 20 минути са достатъчни за да си направите снимки и да погледнете Берлин като на длан. Ох, Берлин. Харесвам този град. Съветвам ви само да изберете слънчев ден , по възможност, за посещение на кулата.

А в кой ден от седмицата и по кое време на деня я посетихте?

# 703
Вторник около 1 часа следобед. Аз също бях чела и слушала за големи опашки и дълго чакане, но ние много бързо минахме.
Ако си с деца, но не много малки, аз силно препоръчвам Workshop при Sport Ritter. Но за него трябва предварително резервация и цената е около 20 €.
 Най-впечатлени останаха моите момичета обаче от посещението на райхстага. Там също се изисква предварителна резервация. Ние направихме дългия тур с водач и лекция включени и беше невероятно. Година по-късно когато посетихме Лондон и правехме програмата за екскурзията, малката ми дъщеря пита дали и те имат райхстаг 😊.

# 704
  • Mars Hotel
Аз пък ще се включа с една еретична идея. Ако искате да видите Берлин отвисоко, може да се качите на другата кула - Funkturm. Лично според мен е по-добра опция, защото:
1. е значително по-евтина
2. няма опашки
3. самата кула вечер има прекрасно цветно осветление, което е много привлекателно за деца
4. оттам има удобен транспорт до идеалния център (Зоологическата градина).

Единственият "недостатък" е, че не е така популярна дестинация и не може после да се похвалиш, че си се качил на телевизионната кула. Smiley

Общи условия

Активация на акаунт